25 °C Rethymno, GR
13/07/2020

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Άγνωστος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στην Κρύα Βρύση

Νέα έκκληση στους πολίτες απευθύνει ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου

Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ
Η παρατηρητικότητα ενός κατοίκου της περιοχής και η απόφασή του να ενημερώσει χωρίς να χάσει χρόνο τις αρμόδιες αρχές, ήταν ο λόγος που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κρύα Βρύση του δήμου Αγίου Βασιλείου.
Όλα έγιναν στις 3:20 τα ξημερώματα, όταν η πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για μια πυρκαγιά που μόλις είχε ξεσπάσει στον επαρχιακό δρόμο του Σπηλίου προς την Αγία Γαλήνη, στο ύψος της Κρύας Βρύσης, που και στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί από το πύρινο θεριό.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής της υπηρεσίας, Παναγιώτης Καράμπελας, η απόπειρα εμπρησμού έγινε αντιληπτή από τον εν λόγω κάτοικο της Κρύας Βρύσης, ο οποίος πέρα από την υπηρεσία του, (δηλαδή, την Π.Υ.) ενημέρωσε και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου, Βαγγέλη Καπετανάκη, που μετέβη άμεσα στο σημείο.
Άμεσα επίσης έσπευσαν και οχήματα της πυροσβεστικής, τα οποία κατέσβησαν την πυρκαγιά, πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί με απρόβλεπτες, ίσως, συνέπειες για την περιοχή, ενώ ακόμα και σήμερα -και παρά τις έρευνες που διεξάγονται- η ταυτότητα του ανθρώπου που πυροδότησε τη φωτιά, παραμένει άγνωστη αφού δεν έχει ακόμα συλληφθεί.
«Η υπηρεσία –τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας- αξιολογεί ως εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό, ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής που έχει αναλάβει την προανάκριση, εκτελεί -σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου- περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή με συμβατικά αυτοκίνητα, καθώς ο αναζητείται ο δράστης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι λόγο της ώρας που σημειώθηκε το περιστατικό, η φωτιά θα είχε πάρει πολύ γρήγορα διαστάσεις και ίσως να ήταν δύσκολο να την ελέγξουμε».
Με  αφορμή πάντως το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, ο Παναγιώτης Καράμπελας απευθύνει νέα έκκληση στους πολίτες, ώστε να ειδοποιούν άμεσα την υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, για οτιδήποτε αντιλαμβάνονται.
«Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και ειδικότερα για τις νότιες περιοχές του νομού μας. Για τον λόγο αυτό όλοι θα πρέπει να είναι σε διπλάσιο βαθμό προσεκτικοί. Θα πρέπει επίσης να γίνει συνείδηση στους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά, κάθε χρήση της φλόγας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Όποιος εντοπίζεται να παρανομεί, αυτομάτως θα οδηγείται στη δικαιοσύνη με ότι αυτό συνεπάγεται», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου.
Και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως ότι «οι κίνδυνοι που μας επιφυλάσσει και το φετινό καλοκαίρι είναι πολλοί, όπως πολλές είναι και οι ιδιομορφίες που παρουσιάζουν αρκετές περιοχές του νομού μας. Έτσι, για πολλοστή φορά απευθύνω έκκληση στους πολίτες όταν αντιλαμβάνονται το παραμικρό να καλούν κατευθείαν την υπηρεσία μας. Πάντα η βοήθεια τους είναι πολύτιμη».
 Σημειώνεται τέλος ότι από την 1η Μαΐου και έπειτα -οπότε και ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος και μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου που θα λήξει- η πυροσβεστική υπηρεσία του νομού βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ διά στόματος του διοικητής της προειδοποιεί ότι θα εφαρμόσει με αυστηρότητα το γράμμα του νόμου.