28 °C Rethymno, GR
03/07/2020

ΑΣΜΤ «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ» ΚΑΙ ΑΣ «ΚΑΒΡΟΣ» ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Άρση βαρών» μέσα από το ζίου-ζίτσου

Το Β’ μέρος του αφιερώματος των «Ρ.Ν.» μέσα από το τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ζίου-ζίτσου στο Fighting System που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, αναλώνεται σε δύο ακόμη πολύ σημαντικούς ρεθεμνιώτικους συλλόγους που χάρισαν διακρίσεις με μετάλλια μα κυρίως, πολύ ζωντανές στιγμές στη διοργάνωση. Εννιά μετάλλια για τον ΑΣΜΤ «Πολυδάμας» του Νεκτάριου Κόνδυλα και 8 για τον ΑΣ «Καβρός» του Μιχάλη Γαραντώνακη. Τα καλύτερα έρχονται, καθώς στις 15-16 Φεβρουαρίου έρχεται και η γ’ φάση των αγώνων, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Ας δούμε τι ακριβώς κατάφεραν οι δύο αυτοί σύλλογοι από τους 40 στο σύνολο που μπήκαν στις μάχες.

ΑΣΜΤ «Πολυδάμας»

Με 20 αθλητές-τριες συμμετείχε στους αγώνες ο ΑΣΜΤ «Πολυδάμας» και η αλήθεια είναι ότι, όλα τα παιδιά, μαζί και ο εκπαιδευτής Νεκτάριος Κόνδυλας το έζησαν με πολλή μεγάλη θέρμη.

Εκτός από τα 2 χρυσά με την Εμμανουέλα Αρχοντάκη και τη Γεωργία Μπαλάση, εκτός από τα 7 χάλκινα (Αμαλία Κόνδυλα, Σωτηρία Κόνδυλα, Μαρίνα Μακρυδάκη, Νίκη Κουτάντου, Γιώργο Δελήμπαση και τον νεοεμφανιζόμενο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωνσταντίνο Αραμπατζόγλου), είχαμε και τις τιμητικές διακρίσεις για παιδιά που μπορούν και πρωτεύουν τόσο στο σχολείο όσο και στο αγαπημένο τους άθλημα. Έτσι, κατά την κοπή της βασιλόπιτας για το 2020, η ΕΦΕΟΖΖ βράβευσε τα παιδιά που έφεραν διεθνείς διακρίσεις.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν, η Σωτηρία Κόνδυλα που έλαβε 2η θέση Fighting στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου για την 3η θέση Fighting στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βουκουρέστι και ο Γιώργος Δελήμπασης για την 3η θέση Fighting από την ίδια διοργάνωση. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, η ομοσπονδία αντί για έναν αθλητή με διεθνείς και υψηλές σχολικές διακρίσεις αποφάσισε να βραβεύσει δύο, μία εκ των οποίων ήταν η αθλήτρια, Αμαλία Κόνδυλα που κατέλαβε την 5η θέση NeWaza στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς συνάμα έλαβε και αριστείο προόδου με βαθμό 19.3.

Αγωνιστικά, ο ΑΣΜΤ Πολυδάμας, κατάφερε, εκτός από τα 9 μετάλλια να έχει 8 αθλητές-τριες που έφτασαν λίγο πριν τον μικρό τελικό και μόνο 3 να μην περάσουν στο repassage της κατηγορίας τους.

 

1η θέση, χρυσό μετάλλιο

Εμμανουέλα Αρχοντάκη (-10 ετών, 3 νίκες Full Ippon)

Γεωργία Μπαλάση (-12 ετών, 2 νίκες Full Ippon)

3η θέση

Κωνσταντίνος Αραμπατζόγλου (-14 ετών, 3 νίκες, 1 ήττα, πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα!!!!!)

Αμαλία Κόνδυλα (-16 ετών, 2 νίκες, 1 ήττα)

Γεώργιος Δελήμπασης (-14 ετών, 1 νίκη, 1 ήττα)

Σωτηρία Κόνδυλα (-16 ετών, 2 νίκες, 1 ήττα)

Έλενα Ζαχαράκη (-8 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες, Round Robin, κάθε ένας εναντίον κάθε ένα.)

Μαρίνα Μακρυδάκη (-8 ετών, 1 νίκη, 1 ήττα)

Νίκη Κουτάντου (-10 ετών, 1 νίκη, 1 ήττα)

Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε από τους:

Χρήστος Τζαγκαράκης -16 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (-16 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες), Σταύρος Μπαλάσης (-14 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες), Μαρία Φραγκάκη (-14 ετών, 1 νίκη, 2 ήττες), Εμμανουήλ Μακρυδάκης (-10 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες), Δημήτρης Φραγκάκης (-12 ετών, 2 νίκες, 2 ήττες), Γιώργος Λαγουδάκης (-12 ετών, 1 νίκη, 3 ήττες), Στέλλα Αρχοντάκη (-12 ετών,1 νίκη, 2 ήττες), Γιγκλάς Βαγγέλης (-12, 1 ήττα), Γιώργος Βαρουχάκης (-12 ετών), Αντώνης Κατσάνης (-10 ετών, 1 ήττα).

Ν. Κόνδυλας: «Η στάση των παιδιών ήταν υποδειγματική»

Πολλές φορές δεν αξίζει μια πρωτιά μόνη της για να πει κάτι στο κοινό. Αυτό που είχε να λέει μετά τους αγώνες ο εκπαιδευτής του ΑΣΜΤ «Πολυδάμας» ήταν η όλη αντιμετώπιση των αγώνων από τα παιδιά του συλλόγου. Ο σεβασμός, η θέληση, όλη τους στάση εν προκειμένω… «Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, σε όλους τους αθλητές μας. Συγχαρητήρια για την σπουδαία απόδοση τους.

Επίσης τους αξίζουν πολλά «μπράβο» για τη στάση που επέδειξαν εντός κι εκτός τατάμι τους, μέσα και έξω από το τατάμι, τόσο απέναντι στους αντιπάλους τους όσο και σε όλους τους παράγοντες του πρωταθλήματος.

Ο τρόπος που στάθηκαν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στον δάσκαλο τους και στον Σύλλογο ήταν υποδειγματικός.

Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και σε όλους τους γονείς για την βοήθεια και για την άψογη συνεργασία που είχαμε».

ΑΣ «Καβρός»

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Καβρός» γεύθηκε για άλλη μια φορά σημαντικές εμπειρίες αλλά και ανάλογες διακρίσεις. Ο απολογισμός ήταν 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα μετάλλια και φυσικά, ο εκπαιδευτής του συλλόγου, Μιχάλης Γαραντώνακης δεν θα μπορούσε παρά να κομπάζει από υπερηφάνεια.

Στο βάθρο ανέβηκαν δύο παγκορασίδες (Τραϊτοράκη, Χρηστίδη) κι ένας Παμπαίδας (Σπυριδάκης). Ο Γιώργος Τραϊτοράκης έφτασε στον τελικό και πήρε τη 2η θέση, ενώ ένας άλλος Τραϊτοράκης, ο Μιχάλης, κατέλαβε την 3η θέση όπως και οι Γεωργακάκης, Δογάνης και η Λιβιάννα Ντελιλάι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των παιδιών:

 

1η θέση, χρυσό μετάλλιο

Πελαγία Τραϊτοράκη (-10 ετών -40κ.)

Εμμανουήλ Σπυριδάκης (8 ετών, -21κ.)

Ηλιάνα Χρηστίδη (-8 ετών -20κ.)

2η θέση, ασημένιο μετάλλιο

Γεώργιος Τραϊτοράκης (-10 ετών -24κ.)

3η θέση, χάλκινο μετάλλιο

Μιχαήλ-Άγγελος Τραϊτοράκης (14 ετών -34κ.)

Εμμανουήλ Γεωργακάκης (-14 ΕΤΩΝ -66κ.)

Ιωάννης Δογάνης (-10 ετών -30κ.)

– Λιβιάννα Ντελιλάι (14 ετών -48κ.)

Διακρίσεις (5η θέση)

Χρήστος Καλλιάνης (-14 ετών -34κ.

(7η θέση)

Βαλέρια Φομινά -12 ετών, -44κ., Μαρία – Ελένη Χριστοφοράκη -14 ετών, -52κ., -Βαλέρια Φομινά -12 ετών, -44κ., Μαρία Καλλιάνη -14 ετών, -57κ., Αλέξανδρος Χρηστίδης -10 ετών, -34κ., Ευστάθιος Καριλάκης -12 ετών, -34κ., Μιχάλης Καλοειδάς -8 ετών, -21κ..

 

Οι υπόλοιπες συμμετοχές

Επίσης τα άλλα παιδιά κατάφεραν, εκτός του να γευθούν εμπειρίες, να μπορέσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμαστούν για την επόμενη πρόκληση. Από τους παμπαίδες είχαμε 9ες θέσεις για τους: Αλέξανδρο Αποστολάκη, 10 ετών -24κ., Γεώργιο Γαραντωνάκη -10 ετών, -30κ., Ιωάννη Σπυριδάκη, -10 ετών, 34κ., Αντόνιο Υζεΐρι, -12 ετών, 38κ. Ένατη θέση πήρε και η Δήμητρα Γεωργακάκη στις παγκορασίδες στις -14 ετών, 40κ.

Ακολούθως στους παμπαίδες είχαμε την 13η θέση για τον Ιωάννη Καλοειδά στους 13 ετών, 30κ. και 2 17ες θέσεις για τους, Μιχαήλ Ντελιλάι, -12 ετών, 38κ. και Στυλιανό Παρασκευά -14 ετών, 38κ.κ.