17 °C Rethymno, GR
04/04/2020

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΓΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΣΟΧΩΡΑ (15.00) ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ:

Ένα Εργο-τέλειο Αστέρι…


Για τους γνώστες του συγκεκριμένου ομίλου (3ος), αλλά και της Β’ Εθνικής κατηγορίας των γυναικείων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποτελεί τη «μάχη της Κρήτης». Για τους πιο συγκρατημένους στους χαρακτηρισμούς, το ένα από τα δύο πιο κομβικά παιχνίδια της φετινής σεζόν (το άλλο θα είναι η αναμέτρηση στο Μαρτινέγκο).
Σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα υπάρχουν ως ενδείξεις από την αγωνιστική δράση, Αστέρας Ρεθύμνου και Εργοτέλης που θα συναντηθούν την Κυριακή στο γήπεδο της Σοχώρας (15.00), είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο γκρουπ, έχοντας ήδη ξεχωρίσει είτε ως βαθμολογική συγκομιδή, είτε ως στατιστικά στοιχεία, από τα υπόλοιπα συγκροτήματα που δεν είχαν την τύχη να τους αποφύγουν στο διάβα τους την τρέχουσα περίοδο.
Για το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πιο αρμόδια να μιλήσει και να δώσει μια πρώτη pre game εικόνα είναι μια παίκτρια που έχει φορέσει και τα «κιτρινόμαυρα» της ομάδας του Ηρακλείου, και συνεχίζει πλέον από πέρσι, με τα «κυανοκίτρινα» των «κυριών» του Αστέρα Ρεθύμνου.

Μια 6ετια μεταξύ Ηρακλείου – Ρεθύμνου
Η Γεωργία Σταγάκη είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ήταν και είναι το Νο «11» των δύο Κυριακάτικων «μονομάχων» σχεδόν για μια 10ετία. Από το 2012, μέχρι και το 2016 έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ομάδα του «Μαρτινέγκο».
Μετά από μια σεζόν στον Αστέρα Ρεθύμνου, επέστρεψε ως δανεική την περίοδο 2017-18 και έπειτα πλέον μετά την άνοδο των «κυριών» και να παραμείνει ως και σε αυτό το ντέρμπι, «κάτοικος Σοχώρας».
Όμως αυτό δεν θα πρέπει να παραπλανά κανέναν. Η έμπειρη μεσο-επιθετικός δεν βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μπορεί να έχει τις πολύ καλές αναμνήσεις της από τις εμπειρίες της με την φανέλα του Εργοτέλη, όμως όταν για εκείνην υπάρχει το παρόν, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη. Με εκείνα τα κριτήρια της σωστής φιλοσοφίας που δημιουργεί μια ομάδα-οικογένειας. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι για εκείνη το ο ρεαλισμός υπερ – κερδίζει τον ρομαντισμό στην αναμέτρηση της Κυριακής.

«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»…
Η έμπειρη παίκτρια από τις πρώτες της κιόλας λέξεις έδωσε με τον πιο παραστατικό τρόπο τη σημασία της συνάντησης, προετοιμάζοντας όσους βρεθούν το απόγευμα της Κυριακής στην Σοχώρα, τι αναμένεται να… δουν τα μάτια τους.
«Το ματς της Κυριακής του Αστέρα Ρεθύμνου με τον Εργοτέλη, θα είναι ένα κομβικό παιχνίδι που ενδεχομένως θα καθορίσει την 1η θέση του πρωταθλήματος. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που έχω συνεργαστεί και παλαιότερα, έχει μια μεγάλη ιστορία και είχε μια πολύ καλή πορεία στην Α’ Εθνική, όπως και στην αντίστοιχη Β’ τώρα. Οπότε, περιμένουμε να είναι ένα πολύ δυνατό ματς. Όμως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί είμαστε ένα δυνατό σύνολο το οποίο δουλεύει κάθε μέρα για το καλύτερο και για να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω από πέρυσι».
Παράλληλα φρόντισε να «ξεκαθαρίσει» την σημασιολογική διαφορά που έχει το παρελθόν με το παρόν, όποιες αναμνήσεις και αν μεταφέρει το πρώτο στην ψυχοσύνθεση ενός αθλητή και δη μιας «κυρίας» του Αστέρα.
«Το ότι θα βρεθώ με παλιές συμπαίκτριες μέσα στο γήπεδο με κάνει να νιώθω περίεργα. Όμως κάθε αθλητής οφείλει να αγωνίζεται για την φανέλα που φοράει και όπως αγωνίστηκα και τίμησα την φανέλα του Εργοτέλη για 6 χρόνια, έτσι και τώρα θα αγωνιστώ για τον Αστέρα Ρεθύμνου. Εύχομαι και στις δύο ομάδες να έχουν καλό παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος».