26 °C Rethymno, GR
08/07/2020

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗ ΣΟΧΩΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 15.30) - ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΟΙΚΤΟ»

Ένα ντέρμπι, ένας τίτλος

Το μεγάλο ντέρμπι έρχεται! Τα μεγάλα παιγνίδια είναι σίγουρο ότι θα λείψουν στη συνέχεια. Επειδή όμως στο προσκήνιο έρχεται η αναμέτρηση του Αστέρα Ρεθύμνου με τον Άρη στη Σοχώρα σήμερα Σάββατο (15.30), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δυο ομάδες όπου αναμφισβήτητα θα κρίνουν τον φετινό τίτλο. Και ένα είναι σίγουρο. Κουβαλούν ποιότητα, θέληση, ιστορία, εγωισμό και προοπτική.

Πρακτικά, ο Αστέρας έχει το «μαξιλαράκι» των τριών βαθμών διαφοράς που τον χωρίζουν από τον Άρη και προφανώς επειδή παίζει στην έδρα του, ίσως να έχει ένα παραπάνω θεωρητικό πλεονέκτημα. Για την ομάδα του Ηλία Ασπρομάτη, που είναι ξεκάθαρα η πιο παραγωγική στην επίθεση (έχει σημειώσει 83 τέρματα), ίσως να «βολεύεται» και με την ισοπαλία. Προφανώς όμως κάτι τέτοιο να αποβεί μοιραίο για τους κυανοκίτρινους.

Από την άλλη πάλι, ο Άρης που πάντοτε δείχνει πολύ δυνατός στα ντέρμπι και δη σ’ αυτά της Σοχώρας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια (είτε παίζει με τον Αστέρα, είτε με τον Ρεθυμνιακό), έχει επιτύχει ιστορικές νίκες που έκριναν τίτλο στο παρελθόν. Το ίδιο θα ήθελε να επαναλάβει και τώρα. Στους Περβολιανούς υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, η νίκη. Διαφορετικά κινδυνεύουν και για τη 2η θέση, καθώς παραμονεύει ο Τάλως Μελιδονίου.

Λένε λοιπόν πως η καλύτερη επίθεση (Αστέρας) φέρνει κόσμο στα γήπεδα και η καλύτερη άμυνα (Άρης) τίτλους. Κατά πόσο ευσταθεί αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο γήπεδο. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκαν και οι δύο προπονητές που θα τεθούν με τη σειρά τους αντιμέτωποι. Ας δούμε τι δήλωσαν…

Ηλ. Ασπρομάτης: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο παιγνίδι για μας αλλά και για τον Άρη. Αν κερδίζουμε θα έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαστε πολύ κοντά αυτή τη φορά νομίζω. Το αναφέρω γιατί, σύμφωνα με αυτό που παρουσιάζει η ομάδα μου, με κάνει να νιώθω αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Έχουμε παρουσιάσει συνέπεια και σταθερότητα όλο αυτό το διάστημα. Εμπιστεύομαι απόλυτα την ομάδα μου. Θεωρώ πάντως ότι θα γίνει καλό ματς.

Είναι ντέρμπι, είναι ιστορικές οι ομάδες και ξέρουμε καλά ότι ο Άρης έχει μοναδικό στόχο να κερδίσει. Αυτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας του αυριανού παιγνιδιού αλλά όπως είπα παραπάνω, εμπιστεύομαι απόλυτα τους παίκτες μου».

Μιχ. Δεληγιαννάκης: «Ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ένα κομβικό ματς γιατί μπορεί να καθορίσει τη 2η θέση γιατί για την 1η δεν είναι σίγουρο (εκτός κι αν χάσουμε που δεν θέλω να το σκέφτομαι). Το συγκεκριμένο ματς ωστόσο, είναι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έχουμε τη δυναμική να χτυπήσουμε στα ίσια στο ματς.

Φυσικά και έχουμε χτυπητές απουσίες, καθώς μας λείπουν ποιοτικοί παίκτες αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ψυχολογικά και αγωνιστικά γνωρίζοντας ότι αυτά τα παιδιά θα απουσιάζουν.

Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό παιγνίδι και ελπίζω επίσης να έρθει κόσμος να το παρακολουθήσει».

Τα συν τα πλην και οι μεγάλες απουσίες του Άρη

Στα συν του Αστέρα είναι ότι διαθέτει παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό στο παρελθόν, είτε με την τωρινή τους ομάδα, είτε με άλλη (Παπαδάκης, Κασσέλας, Ρηγάκης, Ιμπραχίμι, Μαραθιανός, Σιόρε, Αντωνόπουλος, Κουγιουμουτζής, Σαρρής…). Στον Άρη υπάρχουν κάποιοι (βλ. Χατζηδάκης, Κελαϊδής, Καραβιώτης, Κραβαρίτης), που το έχουν πράξει, όμως, οι περισσότεροι είναι μικρής ηλικίας που τώρα βιώνουν τον πρωταθλητισμό. Μικρούς σε ηλικία φυσικά διαθέτει και ο Αστέρας.

Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο πολύπειρος Ψυχουντάκης και οι μόνιμοι τραυματίες, Μαρκουλάκης, Παναγιωτάκης.

Από τον Άρη ωστόσο λείπουν παίκτες που καθορίζουν έναν αγώνα και εν προκειμένω ίσως κι ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τις τέσσερις πιο ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, όπως είναι οι επιθετικοί Κόκκαλης και Σκουλούδης (υποτροπή στη θλάση) και τα αδέρφια Ντέιβιντ και Έρι Ματαραγκάσι.