18 °C Rethymno, GR
10/05/2021

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE

Ένα τέλος και μια αρχή

Και τώρα τί γίνεται…; Για άλλη μία εβδομάδα η Football League έμεινε στα «κρύα του λουτρού». Η επιτροπή λοιμωξιολογίας που έχει ένα σωρό θέματα να ασχοληθεί αυτό το διάστημα, επιδιώκει να αποσυμφωρήσει μια κατάσταση η οποία -αλήθεια είναι- πως δεν έχει τελειωμό.
Είναι λογικό αυτές τις μέρες να δίνεται περισσότερος χώρος και χρόνος στην παιδεία. Μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σειρά θα πρέπει να πάρουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Κι ενώ το ιικό φορτίο έχει δείξει σαφείς καθοδικές τάσεις, έρχεται κι αυτή η… άτιμη η μετάλλαξη που μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα κάνοντας τους λοιμωξιολόγους όλο και πιο ανήσυχους, πολύ δε περισσότερο καχύποπτους.
Είκοσι ΠΑΕ έτοιμες να τρέξουν «100αρι»
Από την άλλη πάλι, αυτή η Football League μένει μόνη και έρημη σα παραπεταμένη ως επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία…
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 20 ΠΑΕ περιμένουν με το πόδι πάνω από το γκάζι για να ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου που, αν και ανώμαλος, θα πρέπει να τον διανύσουν σα να τρέχουν «100αρι».

Football League: «Δώστε άμεσα λύση»

Βλέποντας λοιπόν ότι η απόφαση της έναρξης των ομαδικών προπονήσεων οδεύει από αναβολή σε αναβολή, δικαιολογημένα είχαμε την πρώτη αντίδραση από την ίδια τη λίγκα αλλά και από κάποιες ΠΑΕ. Συγκεκριμένα πάντως, η FL αντέδρασε από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναφέροντας μεταξύ άλλων με σαφή επιθετικό τόνο: «Για ακόμη μια φορά η σύσκεψη κατά την οποία θα συζητείτο το θέμα έναρξης των προπονήσεων της Football League αναβλήθηκε. Για ακόμη μια φορά αναφέρεστε στο άνοιγμα κλάδων όπου στην ουσία δεν τηρείται κανένα μέτρο και ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που δεσμεύεται εγγράφως ότι θα τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που μας έχει υποδειχθεί, δεν αναφέρεται πουθενά…». Και καταλήγει ως εξής: «Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα των αθλητών και των οικογενειών τους.»

ΠΑΕ Καβάλα: «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού»
Λίγο αργότερα, δύο ομάδες που ανήκουν στον βόρειο όμιλο με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης, η Καβάλα και η Βέροια ακολούθησαν την ίδια οδό εκδίδοντας ανακοινώσεις φωνάζοντας όσο πιο δυνατά γίνεται προκειμένου η ηχώ τους να περάσει μέσα στα γραφεία της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στους περιορισμούς των προπονήσεων και μια… αρχή στην αγωνιστική δράση του εν λόγω πρωταθλήματος το οποίο περικλείει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές, προσωπικό των ΠΑΕ αλλά και επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα μέχρι στιγμής.
Η ΠΑΕ Καβάλας αναφέρει μεταξύ άλλων…«Περάσαμε πέντε μήνες το καλοκαίρι του 2020 από Δευτέρα σε Παρασκευή για το σε πoια κατηγορία θα παίξουμε.
Σε μία Super League 2 που έχουμε την ίδια διοργανώτρια αρχή, Διοικητικό Συμβούλιο και υπογράφοντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Πως γίνεται λοιπόν κύριοι εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε προπονήσεις;…» και ολοκληρώνει κάνοντας λόγο για παιδιά ενός κατώτερου Θεού… «Πάρτε μια απόφαση όποια και αν είναι αυτή και δώστε επιτέλους μια λύση. Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού…».

ΠΑΕ Βέροια: «Είναι ζήτημα επιβίωσης»

Η ΠΑΕ Βέροια από την άλλη κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με λιγότερο επιθετικές τάσεις προς τους αρμόδιους φορείς κάνοντας ωστόσο λόγο για «ζήτημα επιβίωσης» πια: «Συμπληρώνονται έντεκα μήνες αγωνιστικής απραξίας στο πρωτάθλημα Football League. Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η “βασίλισσα του Βορρά” καλεί την επιτροπή των ειδικών «να μην παρατείνει άλλο την αγωνία μας, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα και να επιτρέψει στην Football League να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα».
Είναι ζήτημα επιβίωσης των ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα Football League, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ.