29 °C Rethymno, GR
26/07/2021

Ο Ν.Ο.Ρ. ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει ν’ ανέβει ένα βουνό

Ο προγραμματισμός ομάδων και Κ.Ο.Ε. έχει πάρει… φωτιά και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη δράση ξεκίνησε για τα καλά. Ο υγρός στίβος και δη η υδατοσφαίριση θα αποκτήσουν ξανά παλμό με τις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς η Α1 Ανδρών επανεκκινεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου και μία ημέρα αργότερα (Πέμπτη 4 Μαρτίου) η Α1 Γυναικών.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και των δύο πρωταθλημάτων, αλλά και τις ημερομηνίες που θα κρίνουν τους τίτλους. Ως γνωστόν, θα πραγματοποιηθούν μόνο τα πλέι-οφ (θέσεις 1-4) και καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, αλλά ο μεγάλος του στόχος είναι να πάρει ό,τι μπορεί στις 13 «μάχες» που του απομένουν για να πέσουν οι τίτλοι τέλους της φετινής σεζόν στο γυναικείο τμήμα. Οι Ρεθεμνιώτισσες επιστρέφουν στη δράση την Πέμπτη 4 Μαρτίου και υποδέχονται τον Νηρέα Χαλανδρίου στο κολυμβητήριο Χανίων και 3 μέρες αργότερα (Κυριακή 7 Μαρτίου) καλούνται να βρεθούν στη Λάρισα για να αντιμετωπίσουν τον Ν.Ο.Λ.

Η Κ.Ο.Ε. γνωστοποίησε τις τροποποιημένες Ειδικές Προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών και αμφότερα περιλαμβάνουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Πέμπτη και Κυριακή οι Γυναίκες, Τετάρτη και Σάββατο οι Άνδρες. Άρα, ο Ν.Ο.Ρ. έχει να ανέβει ένα βουνό, περιμένοντας όμως παράλληλα τις σχετικές διευκολύνσεις από την Ομοσπονδία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όπως φυσικά και κάθε ομάδα.

Η ουσία, όμως, είναι μία και δεν αλλάζει. Η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο σε ηλικία στην Α1 Γυναικών, έχει να δώσει ακόμα 13 παιχνίδια. Μετά από 4 μήνες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετά από 8 εβδομάδες προετοιμασίας, οι Ρεθεμνιώτισσες περιμένουν πως και πώς να επιστρέψουν στη δράση. Χωρίς το παραμικρό άγχος και πίεση, στόχος τους είναι να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όσα δουλεύουν στις προπονήσεις. Επίσης, μπροστά τους έχουν μία κορυφαίου επιπέδου προετοιμασία που θα λειτουργήσει και ως πρόβα τζενεράλε για τα ηλικιακά πρωταθλήματα (Πανελλήνιο Νεανίδων και Νέων Γυναικών) που είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Οι νέες ημερομηνίες και το πρόγραμμα του Ν.Ο.Ρ.

6η αγ.: Πέμπτη 4 Μαρτίου: Ν.Ο.Ρ. – Νηρέας Χαλανδρίου

7η αγ.: Κυριακή 7 Μαρτίου: Λάρισα – Ν.Ο.Ρ.

8η αγ.: Πέμπτη 11 Μαρτίου: Ν.Ο.Ρ. – Εθνικός

9η αγ.: Κυριακή 14 Μαρτίου: ΝΕ Πατρών  – Ν.Ο.Ρ.

10η αγ: Πέμπτη 18 Μαρτίου: ΑΝΟ Γλυφάδας – Ν.Ο.Ρ.

11η αγ.: Πέμπτη 1 Απριλίου: ΝΟ Βουλιαγμένης – Ν.Ο.Ρ.

12η αγ.: Κυριακή 4 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Ολυμπιακός

13η αγ.: Πέμπτη 8 Απριλίου: Πανιώνιος – Ν.Ο.Ρ.

14η αγ.: Κυριακή 11 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Α.Ε.Κ.

15η αγ.: Πέμπτη 15 Απριλίου: Νηρέας Χαλ. – Ν.Ο.Ρ.

16η αγ.: Κυριακή 18 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Λάρισα

17η αγ.: Πέμπτη 22 Απριλίου: Εθνικός – Ν.Ο.Ρ.

18η αγ.: Κυριακή 25 Απριλίου: Ν.Ο.Ρ. – Ν.Ε. Πατρών

*Τα πλέι-οφ (θέσεις 1-4) θα λάβουν χώρα στις 6-23 Μαΐου.

Τα σημαντικότερα κομμάτια της ειδικής προκήρυξης

Εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα, η Κ.Ο.Ε. εστίασε και έθεσε αυστηρούς κανόνες σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Αρχικά τονίζει: «Σε περίπτωση που θα επιβληθούν νέα υγειονομικά μέτρα, ενδέχεται να τροποποιούνται οι ημερομηνίες  διεξαγωγής των αγώνων και η διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση εφαρμογής ακραίων υγειονομικών περιορισμών, ενδέχεται να γίνει μερική η και οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση τροποποίησης των ημερομηνιών ευρωπαϊκών ή άλλων διεθνών διοργανώσεων ενδέχεται να τροποποιηθούν οι παρακάτω ημερομηνίες».

Επίσης, παραπέμπει στην Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να υπενθυμίσει τα ειδικά πρωτόκολλα που ισχύουν και θα ισχύουν στις προπονήσεις και στους αγώνες των ομάδων, όπως και τις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση θετικούς κρούσματος.

Ακόμα: «Ακολουθείται το σχετικό πλαίσιο οδηγιών προπονήσεων Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/734452/1412 σχετικά με τους εβδομαδιαίους ελέγχους και την αναφορά των υπευθύνων covid-19 των σωματείων. Ο ΕΟΔΥ πιθανόν να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους γιαCOVID-19 στους αγώνες».

Συν τοις άλλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Λοιπές αποφάσεις-τροποποιήσεις», καθώς ισχύουν τα εξής:

«-Σωματεία  που  αναιτιολόγητα,  η  για  λόγους  μη ανωτέρας  βίας,  η  νόμιμης  αιτιολογίας,  δεν  θα συμμετέχουν σε περισσότερο από έναν αγώνα του πρωταθλήματος, θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην επόμενη κατηγορία

-Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν αθλητές μόνο από τον κατάλογο του αρχικά δηλωθέντος ρόστερ (έως 25 αθλητές /τριες) Σε άλλη περίπτωσημηδενίζεται και του αφαιρείται ένας βαθμός.

-Σε περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης της ομάδας λόγω εμφάνισης αθρόων κρουσμάτων covid-19, και πέραν των προβλεπόμενων από τα σχετικά υγειονομικά  πρωτόκολλα της ΓΓΑ,  η περίπτωση θα εξετάζεται από την υγειονομική επιτροπή της ΚΟΕ η οποία θα εισηγείται σχετικά στο ΔΣ.

-Σε περίπτωση  που σωματείο μετά την πάροδο 20 λεπτών δεν προσέλθει σε ορισθέντα αγώνα, κλείνει το Φ/Α και κατοχυρώνεται ο αγώνας υπέρ του εδρούχου σωματείου, ενώ μηδενίζεται αφαιρείται ένας βαθμός από το σωματείο που δεν προσήλθε.

-Τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν τον αγωνιστικό χώρο σε αρίστη κατάσταση σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς προδιαγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση με ευθύνη των αρχόντων του αγώνα, ο  αγώνας  δεν  θα  διεξάγεται  ή  θα  διακόπτεται και  σε  περίπτωση  που  δεν  είναι  εφικτή  η  άμεση αποκατάσταση θα καταλογίζονται στο υπεύθυνο σωματείο οι δαπάνες επανάληψης του αγώνα».