17 °C Rethymno, GR
04/04/2020

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ Ρ. ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ίδια εικόνα, διαφορετικές ομάδες

Το Α’ τοπικό πρωτάθλημα έχει ανοίξει ουσιαστικά τα χαρτιά του σχεδόν από την πρώτη κιόλας μέρα της έναρξής του.

Άρης και Αστέρας Ρεθύμνου είναι οι οδηγοί του μαραθωνίου και οι ομάδες εκείνες που δεν έχουν κρύψει ότι θα ήθελαν να «μεγαλώσουν» ως σύλλογοι σε ανώτερες κατηγορίες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει σαφέστατα να κάνουν πρωταθλητισμό ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί, κατ’ ουσία, οι 31 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει μετρώντας 9 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία (στο μεταξύ τους παιγνίδι) ο αντίπαλός τους μεταφράζεται ότι είναι ο άλλος τους εαυτός.

Άρης και Αστέρας τρέχουν ταχύτατα επενδύοντας μάλιστα και στο νεαρό των ηλικιών των ποδοσφαιριστών τους από τις ίδιες τις ακαδημίες τους. Μόνο που, ο τρόπος τους, καθώς και η φιλοσοφία τους είναι διαφορετικά στοιχεία εντός των τειχών των ακαδημιών τους. Σε κάθε περίπτωση, δικαιώνονται εκ των αποτελεσμάτων και μένει να δούμε πως θα καταλήξει αυτό το κρας τεστ.

 

Οι δικοί τους άνθρωποι στους πάγκους

Περβολιανοί και Σοχωριανοί πορεύονται με ανθρώπους στους πάγκους που έχουν στιγματίσει με την παρουσία τους, τους συλλόγους. Ο Ηλίας Ασπρομάτης στην ουσία κοντεύει να κλείσει τεσσαρακονταετία, καθώς από μικρό παιδάκι κλωτσούσε μία μπάλα στο ξερό γήπεδο της Σοχώρας. Με εκείνη κατέκτησε πολλούς τίτλους ως ποδοσφαιριστής, ενώ έκατσε στον πάγκο ως βοηθός στη Γ’ Εθνική, ως πρώτος στη Δ’ Εθνική αλλά και τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης στον Άρη έχει προλάβει να κατακτήσει δύο τίτλους πρωταθλήματος (2014, 2016), να κάνει την απόπειρα να ξαναδοκιμάσει στον Ρεθυμνιακό και στον Αστέρα αλλά πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι με τον Άρη βρήκε αυτό που λέμε «οικογένεια».

«Ακουμπώντας» αμφότεροι πάνω σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως, ο Μπουρνέλλης, ο Γιαννούλης συνεπικουρούμενοι από τους έμπειρους Μαραθιανό, Ρηγάκη, Ψυχουντάκη και με τους ξεχωριστούς στη θέση τους Σιόρε, Ιμπραχίμι μα και τον πρώτο σκόρερ τους, Κουγιουμουτζή, έχουν φτιάξει ένα κράμα τέτοιο που αποδεικνύει το ότι είναι ένα μεγάλο φαβορί μα που ως επί το πλείστον, δείχνει προοπτική.

Όταν ρολάρει ο Αστέρας…

Ο Αστέρας δείχνει πιο… «τουρμποκίνητος» όταν ρολάρει στους αγώνες με τους αντιπάλους του να αφήνονται στο έλεός του. Όταν τα παιγνίδια κολλάνε, υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Σ’ αυτή την προοπτική που τόσο αναζητούν οι ομάδες αλλά που πολλές, μπρος στο θέλγητρο του πρωταθλητισμού «δημιουργούν» βραχυπρόθεσμες επιτυχίες, δείχνει να «πατάει» βάσιμα και ο Άρης. Οι νεαροί Σεφουλάι, Κουταλάς, Βαρούχας, Μπαγκάκης, κ.α. συνεπικουρούνται με τη σειρά τους από τους, Χατζηδάκη, Ανδρουλάκη, Κόκκαλη (τραυματίας), Καραβιώτη, Κελαϊδή αλλά και από «κάποια πρώτα βιολιά» όπως, ο Σκουλούδης, ο Κραβαρίτης ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη απουσία του Ντ. Ματαραγκάσι.

 

Το μεγάλο όπλο του Άρη

Μεγάλο του όπλο είναι η άμυνα και ως γνωστό… «οι επιθέσεις φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο και οι άμυνες δίνουν πρωταθλήματα». Ο Άρης μετράει 42 γκολ, ενώ έχει δεχθεί μόλις 4 δημιουργώντας μια γρανιτένια άμυνα. Η φανέλα του Άρη άλλωστε έχει ειδικό βάρος με παίκτες που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό.

 

Οι… σταρ και ο πρωταγωνιστής

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σ’ ένα πρωτάθλημα που θα έχει διάρκεια και που ο ένας θα «πατάει» αποτέλεσμα με αποτέλεσμα πάνω στην επιτυχία ή στην πρόσκαιρη αποτυχία (αν αυτή έλθει) του άλλου.

Επειδή όμως ένα έργο δεν παρουσιάζεται μονάχα από τους πρώτους ηθοποιούς, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές. Τέτοιος είναι κατά κύριο λόγο ο Τάλως Μελιδονίου που δεν έχει κρύψει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα μπαράζ (ο δεύτερος εκεί θα πάει). Πρωταγωνιστές είναι και οι, Ποσειδώνας, Ασή Γωνιά ή ο Αστέρας Περάματος όμως ο Τάλως δείχνει ότι είναι έναν «αέρα» πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Το χάντικαπ είναι πως έχει «προλάβει» να χάσει εντός έδρας από Άρη και Αστέρα Ρεθύμνου.

Το 2019 πάντως μας αφήνει με αγώνες (έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο η 11η αγωνιστική) ως και την τελευταία στιγμή.