14 °C Rethymno, GR
16/04/2021

ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γ. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ

Α΄ΤΟΠΙΚΟ: Δημιουργώντας μια ομάδα από την αρχή

Για 2η συνεχή χρονιά χρειάστηκε να αλλάξει ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού του. Η διακοπή του απερχόμενου πρωταθλήματος από την έλευση του πρώτου «κύματος» της πανδημίας του κορονοϊού έκανε τους ανθρώπους της ομάδας του Ποσειδώνα Γερανίου να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις του παρελθόντος και να δημιουργήσουν ένα νέο πλάνο για την συνέχεια. Τόσο το οικονομικό, όσο και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού των Γερακιών που πλέον αποτελούν ένα ακόμη νεοσύστατο αλλά φιλόδοξο κομμάτι του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου αποτέλεσαν αρκετά αλλά και πειστικά ως κίνητρα για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο Γεράνι. Έστω και αν η «αλλαγή» αυτή επήλθε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Όμως αυτός ο παράγοντας έστω και αν είναι σημαντικός σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, δεν φαίνεται να επηρέασε τους «κυανόλευκους» που η διακοπή του πρωταθλήματός τους βρήκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Καλό ποδόσφαιρο και όσο ψηλότερα βαθμολογικά γίνεται»

«Η πορεία μας αν εξαιρέσεις τον τελευταίο αγώνα που δώσαμε πριν την νέα διακοπή των πρωταθλημάτων με τον Ερμή Ζωνιανών, είναι μέσα στους στόχους. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από το να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον απολογισμό του ο άνθρωπος που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2017 μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του Γερανίου και γνωρίζει όσο κανένας τις δυσκολίες που έχει το εγχείρημα της αλλαγής εκ νέου ενός μεγάλου μέρους του δυναμικού που καλείται να καθοδηγήσει.
Ο προπονητής των «τριαινοφόρων» Ανδρέας Τσουπάκης συνεχίζοντας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ουσιαστικά μια ομάδα από την αρχή. Ο νέος οικονομικός προγραμματισμός που είναι συνέπεια όλων εκείνων των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, οδήγησε στην αναθεώρηση πολλών πραγμάτων. Όμως δεν είναι η μοναδική αιτία. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα των Γερακιών, δίνοντας τους ευκαιρίες για απόκτηση περισσότερων εμπειριών σε μια ανώτερη κατηγορία».

«Η νέα αναβολή ίσως επιφέρει τραυματισμούς»…
Στην συνέχεια ο τεχνικός των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που πιστεύει τόσο αυτός όσοι και πολλοί άλλωστε γνώστες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, η νέα διακοπή των πρωταθλημάτων. «Είναι δεδομένο ότι η νέα διακοπή των πρωταθλημάτων θα επηρεάσει τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές. Το μέγεθος των επιπτώσεων θα φανεί σίγουρα όταν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα, πολύ δε περισσότερο όταν ξεκινήσουμε τους αγώνες.
Το γεγονός που με προβληματίζει πιο πολύ είναι οι τραυματισμοί. Οι ποδοσφαιριστές επηρεασμένοι από αυτό το «σταμάτα- ξεκίνα» που συνάντησαν δύο φορές μέσα στην χρονιά θα είναι πιο επιρρεπείς.
Όμως στην προκειμένη περίπτωση προέχει η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Εμείς θα προσπαθήσουμε όταν μας δοθεί ξανά η ευκαιρία της επιστροφής στα γήπεδα να προετοιμαστούμε πε προσοχή για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».
Καταλήγοντας ο Ανδρέας Τσουπάκης θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που βιώνουν όλοι και έφερε με το δεύτερο «κύμα» έλευσης του ο κορονοϊός. «Χρειάζεται όλοι να έχουμε υπομονή, δύναμη και φυσικά να προσέχουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα προτεινόμενα από τους ειδικούς μέτρα για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την περιπέτεια αυτή που έχει δημιουργήσει πολλές επιπτώσεις, με σημαντικότερη όμως αυτή της υγείας».