10 °C Rethymno, GR
03/03/2021

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΝΕΛΥΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Α΄ ΤΟΠΙΚΟ: Με ενθουσιασμό, αλλά χωρίς έπαρση…

Για πολλούς αποτελούσε ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Κάτι το γεγονός ότι ήταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία, κάτι το ότι δεν επέλεξαν βάσει φιλοσοφίας να πραγματοποιήσουν μεταγραφές αλλά προτίμησαν να βασιστούν στο ήδη υπάρχον νεανικό υλικό που διέθεταν, δημιούργησαν στους κακεντρεχείς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «βάζουν στοιχήματα» με την τύχη τους.
Και όμως για τον Φοίνικα και τον Γιώργο Κωσταράκο η επιστροφή τους στην Α’ ΕΠΣΡ, υπήρξε μια πρόκληση για να διαπιστώσουν, αν το τριετές πλάνο τους θα επαληθευόταν έτσι όπως το σχεδίασαν «επί χάρτου» και στους αγωνιστικούς χώρους. Και τα κατάφερναν μια χαρά, μέχρι και τη νέα Πανελλήνια αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων που είχε ως αντίκτυπο τη διακοπή των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Με 4 νίκες και μια ισοπαλία, φιγουράριζαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας βάλει ήδη μια κα

λή υποδομή όχι μόνο για την παραμονή τους στην κατηγορία, αλλά και για ένα καλό «πλασάρισμα» στην κατάταξη.
«Μόνη έκπληξη η νίκη με Ασή Γωνιά»
«Μόνη έκπληξη για μας στην μέχρι τώρα πορεία του Φοίνικα στο πρωτάθλημα, ήταν η εκτός έδρας νίκη μας στον αγώνα με την Ασή Γωνιά (1-2)», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κωσταράκου στον απολογισμό που έκανε για την πορεία της ομάδας του, σε όσο πρωτάθλημα επέτρεψε το 2ο «κύμα επέλασης» του κορονοϊού να διεξαχθεί.
Ο έμπειρος τεχνικός έσπευσε πάντως να τονίσει ότι οι «πρασινόμαυροι» λειτουργούσαν με ενθουσιασμό και κανένα από τα κατορθώματα τους δεν τους οδήγησε, όπως και ο… φτωχός λαός λέει χαρακτηριστικά «να καβαλήσουν το καλάμι».
«Πολλοί ήταν εκείνοι που μας είχαν από τα βασικά φαβορί για υποβιβασμό. Κυρίως γιατί δεν πραγματοποιήσαμε μεταγραφές και επιλέξαμε να αγωνιστούμε με το νεανικό υπάρχον δυναμικό μας. Όλα όμως αποτελούσαν στοιχεία του τριετούς πλάνου που δημιουργήσαμε από κοινού με τους ανθρώπους της διοίκησης και το οποίο ξεκίνησε από τα τελευταία δύο χρόνια συμμετοχής μας στην Β’ ΕΠΣΡ και συνεχίστηκε φέτος στην αντίστοιχη Α’.
Η μοναδική προσθήκη ήταν εκείνη του Γιώργου Παλιεράκη, καθώς κρίναμε ότι χρειαζόταν περισσότερη εμπειρία κάτω από τα δοκάρια της ομάδας στη νέα κατηγορία. Αγωνιζόμασταν πάντα με ενθουσιασμό και ό,τι πετύχαμε ανέβασε την ψυχολογία μας, χωρίς όμως να μας δημιουργήσει υπερβολική έπαρση».

«Ακολουθούμε πιστά κάθε μέτρο»…
Πλέον η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για την ομάδα του Φοίνικα διακόπηκε ξαφνικά όπως και κάθε αθλητική δραστηριότητα άλλωστε, δημιουργώντας ανάμεικτα συναισθήματα στα Σελλιά.
Δεικτικός της κατάστασης που επικρατεί ήταν στον επίλογο των δηλώσεων του ο Γιώργος Κωσταράκος. «Η διακοπή αυτή «σπάει την κλωστή» της συνέχειας. Όμως πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων μας. Σε κάθε προπόνηση συμμετείχαν μέχρι και 32 παίκτες κυρίως νεαροί οι οποίοι βλέποντας την προσπάθειά τους να μετατρέπεται σε θετικά αποτελέσματα είχαν ανέβει ιδιαίτερα ψυχολογικά.
Τώρα πρέπει να πορευτούμε με την κατάσταση ως έχει. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις εντολές των αρμόδιων, αλλά και όλα όσα επιτάσσει η κλιμάκωση της πανδημίας. Πρέπει ο καθένας να προφυλάξει την προσωπική του υγεία αλλά και εκείνη των συνανθρώπων του έτσι ώστε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και με το πολυτιμότερο αγαθό ξανά στα γήπεδα».