22 °C Rethymno, GR
30/05/2020

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΕΙ - ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΛΩΣ Μ. - ΑΣΤΕΡΑΣ Ρ.

Αγωνιστική με μεταφορά των ντέρμπι

Το πρωτάθλημα του τοπικού και στις δύο κατηγορίες επαναρχίζει έπειτα από την αναβολή που πήρε ελέω της έναρξης του παγκόσμιου κυπέλλου Socca που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο.
Συνέχεια λοιπόν έχουμε στην 3η αγωνιστική και στο A’ τοπικό πρωτάθλημα με τρεις αγώνες το Σάββατο και με έναν την Κυριακή αλλά και τα δύο ντέρμπι την προσεχή Τετάρτη. Ο λόγος είναι γιατί, εφόσον προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα, ο Αστέρας και ο Ποσειδώνας σε επικοινωνία με την ΕΠΣΡ είχαν στο νου τους να μεταφέρουν τα παιγνίδια, Ποσειδώνας – Άρης και Τάλως Μελιδονίου – Αστέρας Ρεθύμνου.
Ο Ποσειδώνας έχει τον Μιχάλη Κριτσωτάκη στην εθνική του Socca και ο Αστέρας διαθέτει δύο ποδοσφαιριστές του, τους Παπαδάκη, Σιόρε. Και τα δυο ματς έχουν μεταφερθεί για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Φυσικά, σ’ αυτή την μεταφορά των αγώνων συναίνεσαν ευγενικά τα σωματεία του Άρη και του Μελιδονίου. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά λίγο πιο αναλυτικά.

Επισκοπή 2010 – ΟΦ Αρμένων
Με την πρώτη τους νίκη «φλερτάρουν» Επισκοπή 2010 ή ΟΦ Αρμένων. Αμφότερες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει με ήττες και είναι λογικό να ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ότι από την Επισκοπή 2010 αποχώρησαν οι Μ. Παπιομίτογλου, Π. Ποθουλάκης ενώ ο ΟΦ Αρμένων, αποτελεί ερωτηματικό εάν θα έχει τον Λεονάρντο Νίκολι μαζί του.

Ασή Γωνιά Ψηλορείτης
Η Ασή Γωνιά αγωνίζεται και πάλι στην έδρα της και πρωτίστως αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει μια νίκη που θα της απαλύνει κάπως την ήττα από το κύπελλο απέναντι στην ΕΑΠ. Ο Ψηλορείτης πάλι, θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και φαίνεται πως θα συνεχίσει έτσι, τουλάχιστον για την ώρα.

ΠΑΟ Αλφάς – Αστέρας Περ.
Εδώ τίθεται το ερώτημα, το πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟ Αλφάς… Αν θα κατέβει και σε τι συνθήκες θα διεξαχθεί το ματς (εάν θα κατεβάσει άρτια ενδεκάδα). Ο Αστέρας Περάματος σε κάθε περίπτωση έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.

Ερμής Ζ. – ΕΑΠ
Ο Ερμής υποδέχεται στα Ζωνιανά την ΕΑΠ, σ’ ένα ματς που τον πρώτο λόγο τον έχουν οι γηπεδούχοι. Η ΕΑΠ ωστόσο δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Σπήλι – ΑΟ Λιβαδίων
Στο Σπήλι, συναντάμε άλλες δύο ομάδες που δεν έχουν γευθεί τη χαρά της κατάκτησης ενός μόλις βαθμού. Η τοπική ομάδα υποδέχεται τα Λιβάδια όπου μεγάλο ρόλο, εκτός από το αποτέλεσμα, ίσως παίξουν και τα τέρματα.

Τάλως Μελ. – Αστέρας Ρ.
Στα παιγνίδια της ερχόμενης Τετάρτης, το Μελιδόνι, ο τοπικός Τάλως φιλοξενεί τον Αστέρα Ρεθύμνου. Είναι το άλλο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, όπου θα κριθούν πολλά, όχι φυσικά για κάποιον τίτλο αλλά για να δούμε τις ισορροπίες που θα προκύψουν στην κορυφή.

Ποσειδώνας – Άρης
Τέλος, το δίχως άλλο, το Ποσειδώνας – Άρης είναι το ένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ποσειδώνας έχει ξεκινήσει καταπληκτικά τη χρονιά έχοντας δοκιμαστεί στα δύσκολα, ενώ ο Άρης έχοντας ένα σχετικά πιο βατό πρόγραμμα (βάλτε σ’ αυτό και τα ματς κυπέλλου), δείχνει φυσικά να έχει τις δικές του μεγάλες περγαμηνές.
Η 3η αγωνιστική στο Α’ τοπικό:
Σάββατο 19 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης»: Επισκοπή 2010 – ΟΦ Αρμένων
(Δασκαλομαρκάκης, Λιοδάκης, Καλυβιανάκης. Π.Δ. Χατζημπεκιάρης).
Γηπ. Αρμένων: Ασή Γωνιά – Ψηλορείτης
(Σαρής, Γρύλλης, Βλαχάκης. Π.Δ. Δημητρακάκης).
Γηπ. Αλφάς: ΠΑΟ Αλφάς – Αστέρας Περ.
(Συργούνη, Σαρής, Καψαλάκης. Π.Δ. Γαγάνης).

Κυριακή 20 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. Ζωνιανών: Ερμής Ζ. – ΕΑΠ
(Καλυβιανάκης, Συργούνη, Σαρής. Π.Δ. Γαγάνης).
Γηπ. Αρμένων: Σπήλι – ΑΟ Λιβαδίων
(Κετεσίδης, Βαρβαντάκης, Ψωφάκης. Π.Δ. Χριστοδουλάκης).

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου (16.00):
Γηπ. Μελιδονίου: Τάλως Μελιδονίου – Αστέρας Ρ.
Γηπ. Γερανίου: Ποσειδώνας – Άρης