15 °C Rethymno, GR
09/04/2020

ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Αγώνα με αγώνα ως το τέρμα

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ…

Μπροστά τους οφείλουν να κοιτάξουν Επισκοπή και Ρεθυμνιακός μετά το μεταξύ τους παιγνίδι, καθώς αλήθεια είναι ότι, δεν περιείχε και κάτι πολύ σπουδαίο στο οποίο θα μπορέσει κάποιος να μείνει. Οι μεν γηπεδούχοι κέρδισαν άνετα με το ευρύ 6-0 αλλά εφεξής ξέρουν πως, καμία ομάδα δεν θα είναι διατεθειμένη να αφήσει λεπτό χαμένο.

Οι δε φιλοξενούμενοι, γνώριζαν εκ πρωίμου ότι με τόσες απουσίες, ήταν ανώφελο να χτυπήσουν ένα ματς που, αναπόφευκτα θα έπρεπε να περάσουν από «φωτιά κι αμόνι» για να διεκδικήσουν κάτι απτό.

 

Πρώτο το δέντρο (ΑΟΑΝ) κι έπειτα το δάσος

Κι επειδή το πρωτάθλημα θυμίζει κούρσα από 400αρι, ουχί μαραθώνιο όπως σε άλλα πρωταθλήματα, τα δύσκολα έρχονται…

Στην προκειμένη περίπτωση, όσο κυνικό κι αν διαβάζεται, προπονητές και παίκτες (κυρίως οι δεύτεροι), θα πρέπει να κοιτάζουν το δέντρο και όχι το δάσος. Η Επισκοπή εν προκειμένω, έχει να κάνει ένα ταξίδι στον Άγιο Νικόλαο, την ομάδα που προσφάτως, έκοψε βαθμούς από τον Ηρόδοτο και που μέχρι πρότινος ήταν 4η στη βαθμολογία (παραχώρησε τη θέση της στον Πανακρωτηριακό). Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει ένα από τα δύο φαβορί (δίχως να αποκλείσουμε το οτιδήποτε) για την κατάληψη της 4ης θέσης που, πρωτίστως θα την κρατήσει στην κατηγορία για την επόμενη χρονιά και, δευτερευόντως θα εισέλθει στα πλέι οφ για να κερδίσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Είναι η ομάδα που μέσα στην έδρα της έχει καταφέρει να λυγίσει ομάδες και ομάδες έχοντας ένα θερμό κοινό που την ακολουθεί παντού. Στον Άγιο Νικόλαο η αγάπη για την ομάδα τους είναι όμοια με αυτή των ανθρώπων του Ρεθύμνου για την πάλαι ποτέ κραταιά (εντός των τειχών του νομού), ΕΑΡ. Είναι σημαντικό ότι στην πόλη του Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει άλλος σύλλογος, οπότε ο κόσμος δεν έχει διαχωριστεί, ούτε διχαστεί. Τους ενώνει το παρελθόν και δη οι ημέρες της τότε Β’ Εθνικής στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αρχές του 2000.

Ο προπονητής του, Ανδρέας Σκέντζος, είναι μια ευγενική φυσιογνωμία που προσπαθεί να χαράξει τη δική του πορεία. Ο ΑΟΑΝ είναι μια σφριγηλή ομάδα που δύσκολα χάνει. Οι μνήμες άλλωστε είναι πολύ νωπές του α’ γύρου από το 1-0 υπέρ της Επισκοπής από το γκολ του Ντιόγκο Μπρίτο στο 90’.

Στην Επισκοπή το κλίμα είναι καλό, καθώς εκτός από την τελευταία νίκη της επί του Ρεθυμνιακού, η διαφορά με τον δεύτερο Ηρόδοτο άνοιξε και πάλι στους 6 βαθμούς!

 

Η συνέχεια για την Επισκοπή

13η αγωνιστική: ΑΟΑΝ – Επισκοπή

14η αγωνιστική: Ρεπό: Επισκοπή

15η αγωνιστική: Επισκοπή – Πόρος

16η αγωνιστική: Γιούχτας – Επισκοπή

17η αγωνιστική: Επισκοπή – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

18η αγωνιστική: Επισκοπή Ηρόδοτος

 

Στο κάδρο ο Πανακρωτηριακός

Σε αντίστοιχη περίπτωση τα ίδια ισχύουν και για τον Ρεθυμνιακό. Η ομάδα του Νίκου Καραδάκη δεν «ταράχτηκε» από τη μεγάλη σε εύρος ήττα από την Επισκοπή όμως, όπως τόνισε και ο 40χρονος κόουτς στη συνέντευξη τύπου μετά το παιγνίδι… «αυτό το σκορ θα μας προβληματίσει αλλά δεν θα μας κάνει να χάσουμε την πορεία μας για τον στόχο που έχουν θέσει».

Το θέμα είναι άλλο στον Ρεθυμνιακό. Τι συμβαίνει με τους τραυματίες-απουσίες… Πάει πολύς καιρός από τότε που, παίκτες πάνω στους οποίους επένδυσε η διοίκηση και ο Ν. Καραδάκης έχουν να εμφανιστούν σε επίσημο ματς. Κι επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θέμα ιατρικής, προφανώς κανείς δεν μπορεί να επέμβει σ’ ένα τέτοιο θέμα πλην των ειδικών. Όμως επειδή στον Ρεθυμνιακό λείπουν άτομα σε καθοριστικές θέσεις όπως, τα δύο πλάγια μπακ με τον Τρ. Λαζαρίδη (ενοχλήσεις στο γόνατο), τον Ν. Μανιδάκη (εισήχθη στη σχολή χωροφυλακής), τον Β. Φοβάκη (διάταση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού), τον Μ. Δροσάκη (τιμωρημένος αλλά επιστρέφει) και τον Ρένο Σταύρε (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς), Αν. Νεμπιάι (διάταση στους δικεφάλους), Γκ. Αντιασβίλι (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) είναι λογικό να έχει αποδυναμωθεί η ομάδα αγώνα με τον αγώνα. Ταυτόχρονα, το κουπί στην ομάδα το τραβούν οι ίδιοι και ίδιοι με αποτέλεσμα να νιώθουν δικαιολογημένα καταβεβλημένοι.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ μεγάλα και μαζεμένα προβλήματα, τα οποία κλήθηκε ο νεαρός προπονητής να τα αντιμετωπίσει έχοντας και την «διαβολοβδομάδα» που πέρασε με τρία ματς (ΣΥΝΚΑ 1-1, Ηρόδοτο 0-2, Επισκοπή 6-0). Κάποια προβλήματα βέβαια λύνονται και κάποια πάλι χρειάζονται τον χρόνο τους. Βλέποντας πως έχει η κατάσταση, πολλοί από αυτούς θα επιστρέψουν.

Τα κουκιά των αγώνων ωστόσο, είναι μετρημένα. Στο φωτο-φινις του πρωταθλήματος (ολοκληρώνεται προς τα τέλη του προσεχούς Γενάρη) θα πρέπει να «σφίξουν όλοι τα δόντια» για να παρουσιαστούν έτοιμοι όπως το επιτάσσουν οι συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάμε ότι έρχεται και ο Γενάρης, όπου οι ομάδες σε συνεργασία με τους προπονητές θα μπορούν να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις ανάλογα με τις δυνατότητες που θα έχουν βέβαια.

 

Η συνέχεια για τον Ρεθυμνιακό

13η αγωνιστική: Ρεθυμνιακός – Πανακρωτηριακός

14η αγωνιστική: Ρεθυμνιακός – ΠΟΑ

15η αγωνιστική: ΑΟΑΝ – Ρεθυμνιακός

16η αγωνιστική: Ρεπό: Ρεθυμνιακός

17η αγωνιστική: Πόρος – Ρεθυμνιακός

18η αγωνιστική: Γιούχτας – Ρεθυμνιακός