25 °C Rethymno, GR
19/09/2020

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ «ΣΙΓΟΥΡΟΙ» ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ – ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο «ΑΓΙΟΣ»

Αθρόα κίνηση στη Γ’ Εθνική…

Βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή τηλεδιασκέψεων αλλά και της αποδοχής των πρώτων θετικών ή ακόμη και αρνητικών αντιδράσεων από τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, αλλά και τα σωματεία σε όσα πλάνα έχουν «διαρρεύσει» από την διοργανώτρια ΕΠΟ για την μετά – «κορονοϊκή εποχή» στις εθνικές αλλά και ερασιτεχνικές κατηγορίες, όμως αυτό δεν δείχνει να αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για όλα εκείνα τα συγκροτήματα που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους, να πραγματοποιήσουν τις πρώτες κινήσεις τους ώστε να εμφανιστούν «ετοιμοπόλεμα» όταν η ομοσπονδία αποφασίσει ότι έχουν το «ελεύθερο» να ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις.

Από το Ρέθυμνο μέχρι τις αντιπρόσωπους του Ηρακλείου που έχουν την πλειονότητα του ομίλου και, από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, όλο και κάτι κινείται στις ομάδες που γνωρίζουν ότι η επόμενη χρονιά θα τις βρει στον Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τον ιστορικό ΑΟΑΝ να εμφανίζεται ως ο πιο δραστήριος μέχρι τώρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει διαδραματιστεί μέχρι τώρα, αλλά και τι υπόσχονται οι πρώτες κινήσεις των ομάδων να πραγματοποιηθεί στην συνέχεια.

Αστέρας Ρεθύμνου: Η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα έχουν δώσει άλλον «αέρα» στους «κυανοκίτρινους» που όμως μέσα από τα πιο επίσημα «χείλη», εκείνα του προέδρου τους, Νίκου Παπαδάκη διατρανώνουν ότι δεν θα παρεκκλίνουν από την γνωστή φιλοσοφία τους. Νεανικό σχήμα λοιπόν και στην Γ’ Εθνική με τις απαραίτητες και μόνο προσθήκες και χωρίς περιττές δαπάνες. Όλων αυτών προέχει όμως η διατήρηση των Ηλία Ασπρομάτη – Γιώργου Καλλιγιάννη στην τεχνική ηγεσία.

Άρης Ρεθύμνου: Έστω και αν ακόμη η ΕΠΟ κρατάει κάποια απόσταση από την συμμετοχή των δευτεραθλητών των Α’ κατηγοριών όλων των Κρητικών Ενώσεων στον Όμιλο της μεγαλονήσου για την νέα σεζόν, ο «92αρης» κινείται σε «ρυθμούς» Γ’ Εθνικής. Ήδη οι ιστορικοί «κιτρινόμαυροι» έχουν ανακοινώσει ότι προτίθεται να συγκαλέσουν Παγκρήτια σύσκεψη σωματείων Γ’ Εθνικής στα Μισίρια, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί και μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τα θέματα θα είναι, η αναβάθμιση του πρωταθλήματος αλλά και το πλάνο διεκδίκησης πόρων χωρίς να αποκλείονται και θέματα που θα θέσουν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των σωματείων που θα λάβουν μέρος. Μέχρι τότε, οι ποδοσφαιριστές του Άρη παρέλαβαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης από το τεχνικό τιμ των Παπαδάκη και Πλατή ώστε να διατηρήσουν την φόρμα τους μέχρι το επόμενο «ραντεβού».

Ρεθυμνιακός: Και στα «δελφίνια» απλά αναμένουν την επίσημη απόφαση της ΕΠΟ για την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική. Όμως έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους επαφές με τον Γιώργο Λυρώνη, με στόχο να τον διατηρήσουν στον πάγκο τους, ενώ στόχος της διοίκησης των «κυανόλευκων» είναι και ο βασικός «κορμός» της ομάδας να παραμείνει αναλλοίωτος.

ΑΟ Αγίου Νικολάου: Είναι ο πιο δραστήριος σύλλογος μέχρι τώρα καθώς, έχει ήδη ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με 8 ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ. Μετά τους αρχηγούς Πιθαρούλη, Τσανάϊ, Μαρκάκη και Τσάνγκα στους Λασιθιώτες θα αγωνίζονται και την νέα σεζόν οι: Σγουρός, Μπλούκας, Πάγιος και Μουτσάϊ. Πριν από το «ναι» της «8αδας» πάντως, είχε προηγηθεί εκείνο του Νίκου Σουργιά που θα τους κατευθύνει και την νέα χρονιά στην Γ’ Εθνική.

ΠΟ Ατσαλένιος: Μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί η παρουσία ή όχι του Μανόλη Σκύβαλου και την νέα σεζόν στους «πράσινους». Ο νεαρός τεχνικός είχε ήδη τις πρώτες σχετικές επαφές με την διοίκηση του ΠΟΑ και υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές για την ανανέωση της συνεργασίας.

Στο ρόστερ του Ατσαλένιου προστέθηκε ξανά το όνομα του Άγγελου Καρβελά που μετά από ένα χρόνο δανεισμού στον νεοφώτιστο Πόρο, επέστρεψε ξανά στα «προσφυγικά».

Αναμένεται σαφώς πιο πλούσια δραστηριότητα.