32 °C Rethymno, GR
28/09/2020

ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Αμετανόητα… νεανικός

Η απόφασή τους κάθε άλλο παρά είναι αποτέλεσμα της καραντίνας αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε ο κορονοϊός στην καθημερινότητα όλων.

Για τον Αστέρα Ρεθύμνου η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και η επιστροφή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία δεν πρόκειται να «τρελάνει» την «πυξίδα» του τρόπου λειτουργίας του αλλά ούτε και την αγωνιστική εικόνα με την οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στην επερχόμενη σεζόν.

Έστω και αν η «στέψη» των «κυανοκίτρινων» είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί, η διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί τα πρώτα πλάνα για την επόμενη ημέρα του ομίλου που πλέον, μαζί με την γυναικεία ομάδα έχει δύο συγκροτήματα στις Εθνικές κατηγορίες. Και αυτός ο σχεδιασμός δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο της φιλοσοφίας που ακολουθεί κατά γράμμα τα τελευταία 2 χρόνια και, δεν είναι τίποτα άλλο από το νεανικό ρόστερ και την χρήση αρκετών γηγενών ταλέντων στο σχήμα των επίσημων αγώνων του.

Αυτό άλλωστε τονίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον σχεδιασμό των «κυανοκίτρινων» για την Γ’ Εθνική, ο πρόεδρος του Ομίλου Νίκος Παπαδάκης.

«Με το πιο επιτυχημένο προπονητικό τιμ στην Γ’ Εθνική»…

Ο άνθρωπος που επέστρεψε στην προεδρία μετά το Πάσχα του 2008, αναλαμβάνοντας μια ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και κατάφερε με κάποιες σημαντικές κινήσεις να την αναστηλώσει δίνοντάς της ξανά την «αίγλη» που έλειψε, θέλει να διατηρήσει την «συνταγή» που την οδήγησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις Εθνικές κατηγορίες. Ένα από τα «υλικά» της «συνταγής» αυτής ήταν και η επιστροφή του Ηλία Ασπρομάτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πριν από 2 χρόνια αλλά και η προσθήκη στην συνέχεια του Γιώργου Καλλιγιάννη, ως άμεσου συνεργάτη του. «Ήταν το πιο επιτυχημένο προπονητικό τιμ της κατηγορίας και φυσικά πρώτος στόχος μας είναι, η διατήρηση των Ηλία Ασπρομάτη, Γιώργου Καλλιγιάννη και Στέργιου Τυπάδη στον πάγκο του Αστέρα και την ερχόμενη σεζόν στην Γ’ Εθνική. Είναι άνθρωποι που ταιριάζουν στην φιλοσοφία που ακολουθούμε και στηρίζουν την προσπάθεια των νέων και ταλαντούχων παικτών, δίνοντάς τους πολλές ευκαιρίες συμμετοχής κάτι που συνέβη και στους δύσκολους φετινούς αγώνες του Αστέρα», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Παπαδάκη, που έσπευσε να επιχειρηματολογήσει, για του λόγου το αληθές. «Σε όλους τους φετινούς αγώνες, το βασικό σχήμα απαρτιζόταν από 4-5 μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την αγωνιστική εικόνα που είχαν απέδειξαν την σοβαρή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο τμημάτων υποδομής στον Αστέρα. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι για την γρήγορη προσαρμογή τους σημαντική ήταν και η συμβολή των πιο έμπειρων και μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών. Ποιοτικοί παίκτες όπως οι, Ρηγάκης, Ψυχουντάκης, Μαραθιανός, Σιόρε αλλά και ο πιο νεαρός Ιμπραχίμι, βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τους ταλαντούχους να αποκτήσουν με άμεσο τρόπο τον «αέρα» εκείνον που χρειαζόταν ώστε να προσφέρουν αγωνιστικά στο γενικότερο σύνολο».

«Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την φιλοσοφία»…

Το νεανικό αυτό σύνολο αναμένεται να παρουσιαστεί ως αγωνιστική εικόνα του Αστέρα Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του και την νέα χρονιά στα γήπεδα της Α’ Εθνικής. Μάλιστα οι «κυανοκίτρινοι» δεν αναμένεται να αλλάξουν την φιλοσοφία τους, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα που θα έχουν κατά την διάρκεια της ανταγωνιστικής σεζόν στον Κρητικό όμιλο. «Θα πραγματοποιήσουμε όσες ακριβώς μεταγραφές χρειαζόμαστε. Δεν θα κάνουμε περιττές κινήσεις. Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα, δεν θα αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Θα έχουν και οι μικροί συμμετοχή ακόμη και αν η νέα σεζόν θα είναι σαφώς πιο δύσκολη. Όσο κρίσιμοι και αν είναι οι αγώνες, δεν θα κάνουμε βεβιασμένες και αλόγιστες ενέργειες με μεταγραφές που ενδεχομένως δεν θα αποφέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής μας».

«Μια ακόμη εξαιρετική χρονιά από τις γυναίκες»…

Ο Νίκος Παπαδάκης δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στην δεύτερη ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου που αγωνίζεται σε Εθνικές κατηγορίες και αναμένει την οριστική απόφαση της ΕΠΟ για την παρουσία της στα «σαλόνια» του γυναικείου ποδοσφαίρου, την Α’ Εθνική κατηγορία. Για τον πρόεδρο των «αστεριών» η περίοδος που διακόπηκε… βίαια λόγο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, ήταν μια ακόμη εξαιρετική για τις «Κυρίες» της Σοχώρας. «Η γυναικεία ομάδα είχε για δεύτερη συνεχή χρονιά μια εξαιρετική πορεία, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον υπεύθυνο του τμήματος Κώστα Μάκρα, των συνεργατών του, του προπονητικού τιμ και φυσικά στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι κοπέλες. Ακόμη και απέναντι σε ομάδες με εμπειρία από την Α’ Εθνική όπως ο Εργοτέλης φέτος αλλά και ο ΟΦΗ πέρσι, απέδειξαν ότι δεν είναι απλά ανταγωνιστικές, αλλά διεκδικούν επάξια μέχρι τέλους τον τίτλο, εκπροσωπώντας στο σύντομο χρονικό διάστημα ιστορίας τους με τον καλύτερο τρόπο το ποδόσφαιρο του Ρεθύμνου.

Είμαι απόλυτα βέβαιος από την δουλειά που πραγματοποιείται ότι η γυναικεία ομάδα έχει πολλά ακόμη να πετύχει, καθώς σε κάθε βαθμίδα της υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο, φιλοδοξίες, όνειρα και στόχους».