21 °C Rethymno, GR
21/09/2020

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE2 ΕΙΤΕ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

Ανανεώνει με τον Βέλιτς και πάει παρακάτω

«Η συνεργασία με τον Γιάσμινκο Βέλιτς θεωρείται δεδομένη»… Αυτό τονίζουν επίσημα χείλη από το Δ.Σ. της Επισκοπής σε όποια κατηγορία και αν τη βρει η νέα σεζόν 2020-21.

Βέβαια από το «θεωρείται» ως την επίσημη τοποθέτηση υπάρχει κάποια απόσταση όμως, το όλο ζήτημα –εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- μοιάζει με τυπική διαδικαστική υπόθεση. Οι «γυπαετοί» άλλωστε, από πέρυσι στην ανακοίνωση πρόσληψης της συνεργασίας τους με τον Βόσνιο τεχνικό, δεν είχαν θέσει χρονικό όριο. Ο Γ. Βέλιτς είχε έρθει με προοπτική συνεργασίας τουλάχιστον δύο ετών, ίσως και παραπάνω…

Πρόσφατα μάλιστα, σε επίσημη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Νικολιδάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι, ο εν λόγω κόουτς έχει έρθει για να παράξει έργο στην Επισκοπή με προοπτική πολλών ετών. Τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση εκ μέρους και των δύο πλευρών. Τώρα, στο ποδόσφαιρο «ποτέ μη λες ποτέ», όμως η εικόνα που έδειξε η ομάδα στο πρωτάθλημα και οι βάσεις που τοποθετήθηκαν από πέρυσι ήταν στο να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί σωματεία παραπάνω κατηγοριών. Το πιο «χτυπητό» παράδειγμα ήταν κάτι που το παρατηρήσαμε εντόνως στο ματς κυπέλλου με τα Τρίκαλα στο ΔΑΚ Γάλλου (1-2 για τους φιλοξενούμενους) με τους Ρεθεμνιώτες να παρουσιάζονται πολύ δυνατοί και δη σε στην αρχή της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Πολυεπίπεδη σταδιακή ανάπτυξη

Οι δύο άνδρες (σ.σ. Νικολιδάκης-Βέλιτς) έχουν ήδη συζητήσει το πλαίσιο της συνεργασίας, γνωρίζουν επ’ ακριβώς τη φιλοσοφία με την οποία θα πορευθούν και, ανεξάρτητα στο ποια θα είναι η κατηγορία που θα λάβουν μέρος, στόχος είναι η εξέλιξη του σωματείου σε πολλά επίπεδα. Ποια είναι αυτά…;

Α) Συγκεκριμένη σταθερή αγωνιστική εικόνα, β) Δουλειά και ανάπτυξη του οργανισμού σε πολυεπίπεδη βάση (φίλαθλοι, ακαδημίες, έδρα), γ) άνοιγμα της Επισκοπής προς όλο το Ρέθυμνο, δ) εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων με τον ΑΟ Επισκοπής να αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη στους χώρους όπου θα είναι σε θέση να τους συντηρεί σε ιδανική κατάσταση, ε) η Επισκοπή να αποτελέσει το επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος στο νομό και όχι μόνο (να γίνει πόλος έλξης σημαντικών ανθρώπων ή τέτοιων που να ψάχνουν τη διάκριση), κοινωνική προσφορά, κ.α..

Πόσο γρήγορα μπορεί να γίνουν όλα τα παραπάνω…; Σταδιακά και με μέριμνα… Μέριμνα από ανθρώπους που θα απαρτίζουν τον σύλλογο και που θα μπορούν αναδείξουν τις δυνατότητες που έχει ο νομός ή η πόλη σε αθλητικό επίπεδο (εγκαταστάσεις, συνεργασίες αθλητικές και κοινωνικές κλπ).

Πρόθεση να μείνει ένα μεγάλο μέρος του κορμού

Το αν θα ανέβει ο σύλλογος ένα ή δύο σκαλοπάτια, είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σε λίγες μέρες. Πεποίθηση των ανθρώπων που κινούν τις ράγες αυτού του βαγονιού θα είναι να μην ξεφύγουν ποτέ από τον τρόπο λειτουργίας. Ήδη ο Βέλιτς έχει καταθέσει την έκθεσή του στον πρόεδρο της Επισκοπής και έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για το ποιο θα είναι το μοντέλο στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα (μεταγραφικά, αγωνιστικά, τακτικά). Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, o 55χρονος κόουτς, είτε η ομάδα αγωνιστεί στην Super League2 (Β’ Εθνική), είτε στη Football League (τρίτη κατηγορία), έχει πρόθεση να κρατήσει ένα μεγάλο μέρος του περσινού κορμού των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ.

Αυτή δεν είναι μονάχα μία κίνηση εκτίμησης προς την μαχητικότητα και το αποτέλεσμα της περσινής σεζόν, είναι και το γεγονός ότι πλέον, οι τωρινοί ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τί επ’ ακριβώς ζητάει ο προπονητής από εκείνους και μπορούν στην ουσία να μιλούν την ίδια γλώσσα. Το ίδιο ισχύει και με την κυανόλευκη διοίκηση.

Ο πιο σημαντικός αστερίσκος

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που παρατηρήθηκε κυρίως από εκείνους που παρακολουθούσαν στενά την ομάδα ήταν πως, η Επισκοπή πέρυσι δούλεψε σε διαφορετικά πρότυπα στην προετοιμασία της. Πολύ γρήγορα δηλαδή αντιλήφθηκε ο καθένας πως οι ποδοσφαιριστές έτρεχαν ακατάπαυστα. Μάλιστα παρ’ ότι έγιναν 9 μεταγραφές τον χειμώνα αυτό που επίσης παρατηρήθηκε και φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού ήταν πως, μολονότι επρόκειτο για ποιοτικούς παίκτες εκ των οποίων κάποιοι μάλιστα προέρχονταν και από ανώτερα πρωταθλήματα, δυσκολεύτηκαν πολύ και χρειάστηκαν χρόνο για να ακολουθήσουν τον ρυθμό των ποδοσφαιριστών που προϋπήρχαν στην ρεθεμνιώτικη ομάδα.

Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός αστερίσκος στη δουλειά του Βόσνιου προπονητή που είχε βέβαια άρτια συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.

Θα το κατακτούσε έτσι κι αλλιώς

Υπενθυμίζουμε ότι στα «συν» του Γ. Βέλιτς ήταν και το γεγονός ότι, εμπιστεύθηκε παιδιά –πολλά απ’ αυτά- νεαρά σε ηλικία παίζοντας με χαμηλότερα οικονομικά μεγέθη σε σχέση με το παρελθόν και κατάφερε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι, ακόμη και τώρα που συνέβη ό,τι συνέβη με την πανδημία, το πρωτάθλημα δεν χαρίστηκε στην Επισκοπή. Το πρωτάθλημα θα το κατακτούσε έτσι κι αλλιώς. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 1η, ούσα αήττητη και με διαφορά από τους υπόλοιπους. Στα πλέι οφ έψαχνε μόλις 2 βαθμούς σε τρεις αγώνες εκ των οποίων οι δύο ήταν εντός έδρας.

Τέλος, αυτό που ίσως να μην αντιλήφθηκαν πολλοί μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή της πανδημίας ήταν πως, η Επισκοπή ήταν η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που τερμάτισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα 1η και ουσιαστικά πρωταθλήτρια.