30 °C Rethymno, GR
12/07/2020

Αναστολή των λειτουργιών στις ακαδημίες

Το φάσμα του κορονοϊού αναγκάζει άπαντες να πάρουν μέτρα προφύλαξης οπότε, λογικό είναι οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Ο Ρεθυμνιακός και η Επισκοπή, οι σύλλογοι που μετέχουν στην Γ’ Εθνική, έχουν αρκετά παιδιά στη διάθεσή τους και ενημερώνουν το κοινό αλλά και τα μέλη τους σχετικά την τελευταία απόφαση, η οποία άλλωστε προέρχεται κατ’ εντολή της ΕΠΟ και της ΕΠΣΡ.

Δεν είναι μόνο αυτοί… Οι ποδοσφαιρικές υποδομές που έχουν αναπτυχθεί σε όλον τον νομό θα παραμείνουν κλειστές. Οι σύλλογοι που ενημέρωσαν σχετικά το κοινό τους υπογράφουν ως παρακάτω…

  • Ο Ρεθυμνιακός ενημέρωσε αναφέροντας: «Φροντίζουμε ώστε το γνωστό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» να έχει τη διαχρονικότητα και την αξία του στις μέρες μας. Με πλήρη αντίληψη ότι διανύουμε μια κρίσιμη για τη χώρα μας, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη χρονική περίοδο, οδηγηθήκαμε σε μια απόφαση που στόχο έχει την προφύλαξη των νεαρών ποδοσφαιριστών του Ρεθυμνιακού μας, αλλά και των μελών των οικογενειών τους που εμπιστεύονται αυτό που εμείς αποκαλούμε «μέλλον» στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, από την εξάπλωση της νόσου του Κορονοϊού. Ακολουθώντας ρητά τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται και με πλήρη υπευθυνότητα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε σε μια πρωτόγνωρη για την εποχή μας πανδημία, αναστέλλουμε μέχρι και τις 23 Μαρτίου τη λειτουργία των Ακαδημιών μας έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις παλαιότερες γενιές να θαυμάσουν και στις νεότερες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο που δίνει στο ποδόσφαιρο την ξεχωριστή του θέση στον χώρο των σπορ. Σημαντικό για τον Ρεθυμνιακό ΑΟ είναι το ποδόσφαιρο που υπηρετεί να είναι σε κάθε του μορφή… υγιές. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα πραγματοποιήσουμε προς τα ταλέντα μας αλλά και τις οικογένειες τους σχετική ενημέρωση».
  • Από την Επισκοπή επίσης, λιτά και με αίσθημα ευθύνης ενημερώθηκε το κοινό της μέσω της ανακοίνωσης που ανήρτησε και στο επίσημο site του συλλόγου: «Από τους υπεύθυνους της Ακαδημίας ποδοσφαίρου ΑΟ Επισκοπής γίνεται γνωστό ότι, για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα και, εναρμονιζόμενοι πλήρως με τα μέτρα πρόληψης που έχουν εκδοθεί με οδηγίες του Υπ. Υγειάς και του ΕΟΔΥ, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες της Ακαδημίας μας μέχρι νεωτέρας. Για διευκρινίσεις παρακαλούμε καλέστες στο 6975 426373».

Στον ίδιο δρόμο και ο ΟΦΑ

Επίσης, την αναστολή της λειτουργίας και φυσικά των προπονήσεων για τους μικρούς παίκτες των ακαδημιών της ανακοίνωσε η ακαδημία του ΟΦΑ έπειτα και από την σύσταση της ΕΠΣΡ για λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Όπως τόνισε το ρεθεμνιώτικο σωματείο: «Λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την προστασία του ύψιστου αγαθού της υγείας των αθλητών μας σας ενημερώνουμε για την αναστολή λειτουργίας των Ακαδημιών μας τουλάχιστον από σήμερα 13/3/2020 μέχρι την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση των δεδομένων. Συστήνεται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων. Για οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Αναφορικά με την ανδρική ομάδα αποφασίστηκε να ακυρωθούν οι προπονήσεις το προσεχές τριήμερο και την ερχόμενη Δευτέρα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε να αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν ή όχι οι παίκτες του Μιχάλη Τριχάκη στο γήπεδο».

Απολύμανση γηπέδου Αρμένων από τον Δήμο Ρεθύμνου

Εν τω μεταξύ μετά από πρωτοβουλία και στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης και προστασίας των εμπλεκόμενων στον χώρο του δημοτικού γηπέδου Αρμένων (παίκτες, προπονητές, παράγοντες, γονείς, εργαζόμενοι γηπέδου κλπ.) ο Δήμος Ρεθύμνου έχει ήδη γνωστοποιήσει στους ανθρώπους της ομάδας την ανάθεση σε εξειδικευμένο συνεργείο της απολύμανσης όλων των εγκαταστάσεων του γηπέδου (γραφεία, αποδυτήρια, κοινόχρηστοι χώροι κλπ.) κάτι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο γύρω στις 11.00 το πρωί.

Απολύμανση γηπέδου RMSC από τον Ολυμπιακό Ρ.

Η σχολή του Ολυμπιακού Ρεθύμνου ήταν μία ακόμη ακαδημία που προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις προφύλαξης αναφέροντας: «Αντιλαμβανόμενοι ότι διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, καλούμαστε όλοι να λειτουργήσουμε υπεύθυνα τόσο για την αντιμετώπισή του όσο και για την προστασία των παιδιών που αποτελούν μέλη της σχολής μας».

Κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τη διοίκηση και τη διεύθυνση της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ελήφθη η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Σχολής από την Τετάρτη που μας πέρασε έως και την Τετάρτη (25/03).

Ήδη άλλωστε η διεύθυνση της Σχολής προέβη σε απολύμανση, στις εγκαταστάσεις του Rethymno Soccer Club που στεγάζεται η Σχολή Ολυμπιακού Ρεθύμνου από εξειδικευμένο συνεργείο.