15 °C Rethymno, GR
01/03/2021

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΕΧΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΡΕΚΟΡ  ΗΡΩ ΜΗΛΑΚΗ

Ανδροκρατούμενη η ποδηλασία;

Και όμως εν’ έτη 2020 γίναμε μάρτυρες και αυτού του γεγονότος. Η μοναδική αθλήτρια που έχει καταφέρει να κερδίσει σε μια χρονιά και τα 4 χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα πίστας (Ατομικό πουρσουϊτ 3χλμ., ταχύτητα -200μ. σπριντ, σκρατς 10χλμ και Όμνιουμ), στην ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας, Ηρώ Μηλάκη, θα ταξιδέψει έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αλλά με δικά της έξοδα στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Εκεί θα δώσει μια ακόμη «μάχη», όπως εκείνη γνωρίζει καλύτερα, «κόβοντας» ως μια από τις συμμετέχουσες «την κορδέλα» σε ένα ποδηλατοδρόμιο που θα εγκαινιαστεί με την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου.

Όταν οι διακρίσεις, ψάχνουν αναγνώριση…

Ίσως η συνεχόμενη εξέλιξη της ποδηλάτισσας του Άτλαντα  Ρεθύμνου, που οδήγησε με την σημαντική συμβολή που είχε τον Ρεθεμνιώτικο σύλλογο στην 7η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης, να μην κρίθηκαν ικανά για να της δώσουν μια ακόμη ευκαιρία για συλλογή εμπειριών σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΕΟΠ, όμως εκείνη δεν ήθελε με τίποτα να χάσει την παρουσία της με «γαλανόλευκη» ενδυμασία σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Και αν για κάποιους η παρουσία της μπορεί να αποτελεί περισσότερα έξοδα σε ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί οδικώς, για εκείνη σημαίνει πολλά καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη κρίσιμο τεστ αγωνιστικής κατάστασης, εν’ όψη της παρουσίας για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η διακρατική Ηρώ…

Η αγάπη που τρέφει για τους δύο πιο οικολογικούς τροχούς και την έχουν οδηγήσει στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016, δεν θα μπορούσε να την αφήσει μακριά από μερικά οδικά χιλιόμετρα και το Πλόβντιβ, ακόμη και αν χρειαζόταν να διανύσει την απόσταση με το ποδήλατο της. Για την Ηρώ Μηλάκη που χρειάστηκαν τελικά αρκετές ώρες επικοινωνιών, ακόμη και μέσω επιστολών,  των ανθρώπων του Άτλαντα Ρεθύμνου με τους αντίστοιχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  και φυσικά η διασφάλιση από την πλευρά της,  του κόστους για την παρουσία της στην διοργάνωση της Βουλγαρίας για να εκπροσωπήσει τα «γαλανόλευκα».

Ούτε οι 3 Ολυμπιάδες δεν πείθουν;

Έτσι γνωρίζοντας ότι η απόλυτη Πανελληνιονίκης πίστας, με το μοναδικό ρεκόρ της κατάκτησης όλων των αγωνισμάτων «εσωτερικού χώρου» στην ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας και σε κατάσταση προετοιμασίας για την εξασφαλισμένη συμμετοχή της στην 3η συνεχή Ολυμπιάδα της ζωής της, αυτή που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί το 2021 στο Τόκιο, βρίσκεται ήδη στο Πλόβντιβ με δικά της έξοδα, αλλά και με την συνοδεία του ξεχωριστού σε επιτυχίες, αλλά και προσωπικότητα προπονητή της Γιώργου Βαρβεράκη, νιώθουμε ότι διανύουμε κάτι από τα γνωστά «πέτρινα χρόνια» του παρελθόντος.

Όποια πάντως και αν είναι τα τελικά αποτελέσματα, σημασία θα έχει ότι η Ηρώ θα βρίσκεται ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση, ξεπερνώντας τα όποια «εμπόδια» έλλειψης εμπιστοσύνης υπάρχουν για τις Ελληνίδες  «κυρίες της ποδηλασίας» ακόμη και από πλευράς της ΕΟΠ και φορώντας την επίσημη εμφάνιση της «γαλανόλευκης» θα καταβάλλει όπως κάθε φορά την προσπάθεια της για να την τιμήσει.

Καταλήγοντας, για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να ενημερώσουμε ότι ενώ την παρούσα χρονική περίοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιούνται μεγάλες προσπάθειες βάση νέων προγραμμάτων για την «τόνωση» της ποδηλασίας σε επίπεδο γυναικών, στην Ελλάδα, μετά από ιδιαίτερες πιέσεις πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχοι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος των «κυριών» του αθλήματος.