17 °C Rethymno, GR
17/05/2021

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΝΟΡΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ

Ανησυχία στα σχολεία του νομού λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ρεθύμνου.

Από χθες έως και τις 17 Φεβρουαρίου ανεστάλη η λειτουργία της Β’ Λυκείου στο Λύκειο Πανόρμου και τμήματος της β’ Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου, καθώς δυο μαθητές, ένας σε κάθε σχολείο, διαγνώστηκαν θετικοί σε κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος μαθητής που βρέθηκε θετικός σε covid-19 μετέβαινε στο σχολείο με το σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν και άλλοι μαθητές διαφόρων τάξεων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, τέθηκε σε προληπτική καραντίνα το σύνολο των παιδιών που χρησιμοποιούσαν το σχολικό λεωφορείο.

Συγκεκριμένα σε καραντίνα βρίσκονται συνολικά 53 μαθητές και ειδικότερα, έντεκα μαθητές του Λυκείου (Α και Γ’ Λυκείου) και 22 του Γυμνασίου, καθώς και 20 μαθητές που φοιτούν στην β’ Λυκείου του ΓΕΛ Πανόρμου, των οποίων το τμήμα έκλεισε. Σε καραντίνα όμως βρίσκεται και μια εκπαιδευτικός που έκανε μάθημα στη β’ Λυκείου.

Σε ό,τι αφορά την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος της Β’  Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Σταυρωμένου, καθώς ένας μαθητής διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Το τμήμα του σχολείου θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες, ενώ σε καραντίνα εκτός από τον εκπαιδευτικό του τμήματος είναι και ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.

Παράλληλα χθες ένας ακόμα εκπαιδευτικός ειδικότητας που διδάσκει σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ο δάσκαλος δεν είχε πάει σε κανένα σχολείο από την περασμένη Παρασκευή και επομένως δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας καμίας σχολικής τάξης και σύμφωνα με τον ίδιο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση επικρατεί και στους Αρμένους, καθώς γονέας παιδιού που πηγαίνει στο παιδικό σταθμό επιβεβαιώθηκε θετικός στον ίο και επειδή είχε παιδιά στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε ανησυχία. Ωστόσο, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάμπρος Καρβούνης, ο οποίος τόνισε ότι και τα τρία παιδιά παραμένουν στο σπίτι τους σε προληπτική καραντίνα και τόσο το νηπιαγωγείο όσο και το δημοτικό συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός από γονείς εκπαιδευτικούς και τη σχολική κοινότητα. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε αποστάσεις. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διασπείρουμε πανικό εκεί που δεν υπάρχει. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή» επισήμανε ο κ. Καρβούνης.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της β τάξης του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Περάματος, καθώς ολοκληρώνεται η 14ήμερη αναστολή της λειτουργίας του μετά από επιβεβαίωση θετικού κρούσματος.

Κλειστός παρέμεινε χθες ο δημοτικός παιδικός σταθμός των Αρμένων

Κλειστός παρέμεινε χθες ο δημοτικός παιδικός σταθμός των Αρμένων του δήμου Ρεθύμνου προκειμένου να διενεργηθεί απολύμανση, καθώς γονιός παιδιού διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο παιδείας Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα ο παιδικός σταθμός δεν λειτούργησε χθες προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους και από σήμερα θα επαναλειτουργήσει. Ο μαθητής θα παραμείνει στο σπίτι του για 14 ημέρες στο πλαίσιο της προληπτικής καραντίνας. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: «Ο Δήμος Ρεθύμνης, η ΚΕΔΗΡ και η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για τα θέματα δημόσιας υγείας του Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρμένων παρέμεινε χτες (3/2/2021) κλειστός για προληπτικούς λόγους.

Αφορμή για την αναστολή λειτουργίας του Σταθμού έδωσε η υποψία κρούσματος κορονοϊού, σε γονέα παιδιού που φιλοξενείται στο Σταθμό.

Εφαρμόζοντας με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης εξάπλωσης της πανδημίας, και με σεβασμό στη δημόσια υγεία, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστός ο Σταθμός μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ ανίχνευσης.

Παρότι το τεστ βγήκε θετικό για τον γονέα αλλά αρνητικό για τα παιδιά της οικογένειας, εφαρμόστηκε ο περιορισμός τους κατ’ οίκον κι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός απολυμάνθηκε, ώστε όταν επαναλειτουργήσει αύριο, οι χώροι του να είναι υγειονομικά ασφαλείς και να μην υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μικρούς φιλοξενούμενους του και το εκπαιδευτικό του προσωπικό».