33 °C Rethymno, GR
01/08/2021

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.Ρ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την Ημερίδα Κολύμβησης στα Χανιά

Οι αγώνες επιστρέφουν και στο άθλημα της κολύμβησης. Σταδιακά μεν, για συγκεκριμένες ηλικίες δε, αλλά είναι μία αρχή. Μετά από τόσο καιρό απραξίας και δη χωρίς προπονήσεις και αγώνες, το θετικό για το εν λόγω άθλημα είναι πως παίρνει μία μορφή κανονικότητας.

Στα τμήματα κολύμβησης τους Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, οι προπονήσεις διεξάγοντα κανονικά και με τα πολύ συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που τους υπαγορεύει η Γ.Γ.Α. και η Κ.Ο.Ε. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Ημερίδων Ορίων Κολύμβησης για αθλητές 13 ετών και άνω. Αυτές θα λάβουν χώρα σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Τους αγώνες του νησιού θα φιλοξενήσει το κολυμβητήριο Χανίων στις 24 Απριλίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Περιφερειακές Επιτροπές είναι ανοικτές μέχρι τις 17 Απριλίου. Επίσης, το πρόγραμμα αγώνων και προθερμάνσεων θα ανακοινωθεί στις 21 του μηνός.

Ο Ν.Ο.Ρ. αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών, με τη συμμετοχή 25-30 αθλητών-τριών. Ο Στέφανος Κατσιλιάνος και οι συνεργάτες του θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρουν την ετοιμότητα των κολυμβητών-τριών του Ομίλου και μάλιστα μετά από πολύμηνη αποχή από τους αγώνες. Το σημαντικότερο για τους ίδιους είναι πως έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σταδιακά ρυθμό για να εμφανιστούν πανέτοιμοι στα σημαντικά πρωταθλήματα του καλοκαιριού.

Στέφανος Κατσιλιάνος: «Να επανέλθουν οι κολυμβητές μέχρι το καλοκαίρι σε καλά αγωνιστικά επίπεδα»

Ο προπονητής του Ν.Ο.Ρ., αφού αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν μέχρι να παρθεί η απόφαση διεξαγωγής της ημερίδας στα Χανιά, επεσήμανε πως είναι μία καλή ευκαιρία για προπόνηση ενόψει καλοκαιριού.

«Συμφωνήσαμε να γίνει μία Ημερίδα περισσότερο για να θυμηθούν τα παιδιά τι είναι οι αγώνες και να αποκτήσουν ρυθμό.

Είναι σημαντικό να ‘’κάψουμε’’ μία Ημερίδα πριν από το Πάσχα, δηλαδή να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά χωρίς να υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος να αγχωθούν, ώστε να μπορέσουν μετά να συγκεντρωθούν στην προετοιμασία τους και μέχρι το καλοκαίρι να επανέλθουν σε καλά αγωνιστικά επίπεδα.

Αρχικά, υπήρχε μία άρνηση της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης από το σύνολο των σωματείων του Ηρακλείου, λόγω του γεγονότος ότι το Ηράκλειο, τώρα προσπαθεί να βρει τους αγωνιστικούς του ρυθμούς.

Είναι σημαντικό το ότι τους αγώνες, έστω και κάποιους θα μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν. Τελικά πρυτάνευσε η λογική, δεν ξέρω υπό ποιο καθεστώς πιέσεων, αλλά αυτήν την ευθιξία δεν ξέρω αν θα την έδειχναν σε αντίστοιχη περίπτωση που αυτό συνέβαινε στα Χανιά ή το Ρέθυμνο.

Για αυτόν τον λόγο γίνονται οι αγώνες στα Χανιά, με τη συμμετοχή κυρίως αθλητών του Ρεθύμνου και των Χανίων που έχουν λίγο παραπάνω προπονητική δράση.

Στο μέλλον, όλα δείχνουν ότι τα ‘’Βενιζέλεια’’ θα γίνουν μετά το Πάσχα, ενώ η πρώτη Ημερίδα στο Ηράκλειο θα γίνει στις 15 Μαΐου».

Ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στην προετοιμασία των τελευταίων εβδομάδων και στο στόχο που δεν είναι άλλος από το να επανέλθουν οι αθλητές στα στάνταρτ τους και στις καλές επιδόσεις.

«Όλη η αγωνιστική ομάδα θα συμμετάσχει, δηλαδή γύρω στα 25-30 παιδιά μαζί με τις μεταγραφές μας από το Ηράκλειο. Εμείς κάναμε ήδη ένα προπονητικό τεστ προχθές, με πολύ καλά αποτελέσματα, γενικά για την εποχή. Ωστόσο, δεν παύει να είναι προπόνηση σε 25άρα και σιγά – σιγά θέλουμε να επανέλθουμε σε καλές επιδόσεις. Γιατί είναι μία σημαντική περίοδος για τα παιδιά έχουν γεννηθεί το 2005, σχετικά με τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων. Ευχόμαστε να κάνουν μία χρονιά αντάξια της προσπάθειας τους και της αξίας τους».