11 °C Rethymno, GR
07/04/2020

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Αποδοχή στον ανώτερο αλλά καιρός να πάνε παρακάτω

Γιάσμινκο Βέλιτς και Νίκος Καραδάκης στη συνέντευξη τύπου δεν είχαν κάτι απτό να διεκδικήσουν. Η εικόνα του αγώνα και το σκορ τα έλεγαν όλα. Ο πρώτος γνώριζε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, που τώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για τα επόμενα που έρχονται και ο δεύτερος αφού εξήρε την Επισκοπή ως ομάδα (…«αυτή η ομάδα έχει κάτι το διαφορετικό από τις υπόλοιπες), ήξερε τις απουσίες, ρίσκαρε και έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής όσο οι υπόλοιποι όμως, όπως ο ίδιος τόνισε, «δεν πράξαμε ούτε τα στοιχειώδη…».

Ν. Καραδάκης: «… Δεν προετοιμαστήκαμε ποτέ για αυτό το ματς»
«Συγχαρητήρια στην Επισκοπή για την επιβλητική εμφάνιση που έκανε. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ομάδα έχει κάτι διαφορετικό από όλες στην κατηγορία. Πανάξια θα είναι πρωταθλήτρια στο τέλος του πρωταθλήματος και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει και στα μπαράζ ανόδου.
Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω κάτι για το αγωνιστικό σκέλος. Φάνηκε ότι ούτε ψυχολογικά, ούτε σωματικά μα ούτε και για τις συνθήκες σε φυσικό χόρτο ύστερα από βροχή και με τους ποδοσφαιριστές μου να μην διαθέτουν κατάλληλα παπούτσια για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα, ήμασταν έτοιμοι.
Ήταν σα να παίζει μια ομάδα στο γήπεδό της και εμείς να παλεύουμε να μείνουμε όρθιοι κάνοντας πατινάζ. Ήταν μια εικόνα που με στεναχώρησε πάρα πολύ. Το ματς ως αποτέλεσμα, δεν μας επηρεάζει. Είναι ένα αποτέλεσμα που αν δεν πάρεις κάτι, προχωράς παρακάτω αλλά αυτή η μη ετοιμότητα σε κανέναν τομέα, είναι κάτι που με προβλημάτισε. Έδειξε ότι δεν προετοιμαστήκαμε πουθενά. Αυτό είναι που μου θίγει την αξιοπρέπεια και όχι αυτή καθαυτή η ήττα.
Αν ένας παίκτης δεν είναι έτοιμος τι μπορείς να κάνεις από εκεί και πέρα; Η Επισκοπή «πετούσε» στο γήπεδο. Εμείς δεν κάναμε ούτε τα στοιχειώδη. Οι ποδοσφαιριστές μας δεν ήταν έτοιμοι.
Όταν ένα σκορ ξεφεύγει δημιουργεί προβλήματα κι αυτό θα μας προβληματίσει αλλά δεν θα μας κάνει να χάσουμε την πορεία μας προς τον στόχο. Υπήρξε ένα τέλμα στους παίκτες (κόπωσης, τραυματισμών) στις τρεις αγωνιστικές που είχαμε μπροστά μας αλλά θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να επιτύχουμε τον στόχο μας.
Για μας, τα επόμενα παιχνίδια είναι η χρονιά. Θα πρέπει να ξαναβρούμε τις δυνάμεις μας στον ψυχολογικό και στον αγωνιστικό τομέα».

Γ. Βέλιτς: «Περάσαμε το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές μας»
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη νίκη. Κερδίσαμε ένα ματς με σκορ που είχε μεγάλη έκταση. Θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε κάποια από τα προηγούμενα ματς που έχουμε κάνει. Θα έλεγα ότι κατά κάποιον τρόπο δικαιούμασταν ένα τόσο μεγάλο σκορ και σε προηγούμενα παιγνίδια. Έτυχε να είναι απέναντι στον Ρεθυμνιακό. Τέτοια παιγνίδια ενέχουν και κάποιον κίνδυνο, πολύ δε περισσότερο όμως μπορεί να μπερδέψουν τους ποδοσφαιριστές κι εύκολα κάτι να «στραβώσει». Επίσης εύκολα μπορεί να αποκτήσεις κακές συνήθειες και να ξεφύγεις από τις βασικές αρχές του παιχνιδιού σου.
Εμείς επισημάναμε αυτά τα πράγματα στο ημίχρονο και με ευχαρίστησε το γεγονός ότι τα παιδιά αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα το ματς και στο β’ μέρος.
Δεν είναι καλό να αποκτάς τέτοιες συνήθειες. Έχουμε μπροστά μας, δύσκολα ματς. Όλοι μπορούν να κάνουν ζημιά στον οποιοδήποτε εάν δεν είναι συγκεντρωμένος όπως πρέπει.
Αυτό προσπαθήσαμε να περάσουμε ως μήνυμα στους ποδοσφαιριστές μας. Από ‘κει και πέρα, έκλεισε ένας κύκλος τριών αγώνων μέσα σε μία εβδομάδα και κοιτάμε το επόμενο ματς την ερχόμενη αγωνιστική».

Οι ποδοσφαιριστές
Από τους ποδοσφαιριστές μίλησαν οι, Αλέξανδρος Κοντορινάκης του Ρεθυμνιακού που τόνισε ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά που επιβάλλεται να σηκώσουν κεφάλι και από την Επισκοπή ο Νίκος Καλογεράκης που στάθηκε στο γεγονός ότι παρά το σκορ, όσα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο και πως η Επισκοπή θα πρέπει να συνεχίσει με την ανάλογη σοβαρότητα για τα ματς που έρχονται ούτως ώστε είτε να κρατήσει, είτε να αυξήσει τη διαφορά.

Αλ. Κοντορινάκης: «Δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει το σκορ»
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Επισκοπή για την άψογη φιλοξενία που μας είχε και να της ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία γιατί είναι μια εξαιρετική ομάδα.
Έκλεισε ένας κύκλος δύσκολων αγώνων μέσα σε μία εβδομάδα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη η ομάδα αυτό το διάστημα που, ομολογουμένως μας προκάλεσε κούραση, σωματική και ψυχική. Ήρθαμε εδώ να παίξουμε με αυτή την κούραση σε φυσικό χλοοτάπητα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.
Παρ’ όλα αυτά, ήρθαμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ήμασταν όμως κατώτεροι των περιστάσεων. Το σκορ δεν πρέπει να επηρεάσει κανέναν μας. Έχουμε -χαρακτήρα ως ομάδα και θα πρέπει να «σηκώσουμε το κεφάλι», να δείξουμε έτοιμοι για δουλειά. Τα επόμενα ματς είναι δύο τελικοί και θα κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί αξίζουμε όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρουμε θα μας ανεβάσει στην ψυχολογία και στην βαθμολογία και θα δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει τόσον καιρό ως ομάδα».

Ν. Καλογεράκης: «Είμαστε όλοι έτοιμοι»
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή νίκη αλλά και για την εμφάνιση. Ανταπεξήλθαμε στον αγώνα και στις απαιτήσεις. Επίσης ανακάμψαμε άμεσα από την ισοπαλία με τον Πανακρωτηριακό.
Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος. Φυσικά τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε ή και να αυξήσουμε τη διαφορά μας στη βαθμολογία από τους υπόλοιπους διεκδικητές.
Αγωνιστικά στο ματς με τον Ρεθυμνιακό δείξαμε ότι έχουμε «βάθος» και ότι είμαστε όλοι έτοιμοι. Η ομάδα είναι χτισμένη για να μπορούν να αντεπεξέρχονται όλοι οι παίκτες ανά πάσα ώρα και στιγμή στις απαιτήσεις των αγώνων και προφανώς για να κάνουν πρωταθλητισμό. Καλή συνέχεια στην αντίπαλη ομάδα».