18 °C Rethymno, GR
19/04/2021

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Αποφασίστηκε η συνέχιση της Γ’ Εθνικής!

Τί κι αν οι ομάδες του κρητικού ομίλου προειδοποίησαν με τον τρόπο τους ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει να συνεχιστεί…; Η Επιτροπή της Γ’ Εθνικής αποφάσισε ότι, και θα γίνει το πρωτάθλημα, και πως η ημερομηνία έναρξής του θα είναι η 28η Μαρτίου!
Όποιος θέλει, θα συμμετάσχει! Όποιος δεν θέλει, θα υποβιβαστεί! Έτσι απλά… Το πρωτάθλημα μάλιστα διεμήνυσε ότι θα είναι του ενός γύρου (ήδη έχουν διεξαχθεί οι 4 πρώτες αγωνιστικές οπότε μιλάμε για 11 αγώνες) και, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!
Άρα, οι ομάδες ξεκινούν για να βγει όπως βγει το πρωτάθλημα… «Ξεπέτα» δηλαδή! Τη λέξη ακριβώς που χρησιμοποίησε ο ΑΟ Ρεθυμνιακός στην τελευταία τοποθέτησή του για την έναρξη ή μη του πρωταθλήματος.
… Και προσέξτε, ο Ρεθυμνιακός ήταν στις 14 ομάδες της τελευταίας τηλεδιάσκεψης που θεωρούν ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει αλλά εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις δεν θα έλεγε όχι…
Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής που δίνει ευθεία εντολή στις ομάδες να… μπουν στα αποδυτήρια για τις πρώτες προπονήσεις, έχει και μία βασική υποσημείωση η οποία μιλάει για… «…διεξαγωγή του Α’ γύρου υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή των αγώνων».

Επιτροπή Διοργανώσεων: «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε…»

Ας δούμε τί αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση η επιτροπή της Γ’ Εθνικής μέσω του site της ομοσπονδίας: «Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.
Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021.
Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.
Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.
Επίσης. η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.»

«Χοντραίνει» το παιγνίδι

Είναι βέβαιο ότι η παραπάνω απόφαση θα βρει απάντηση από πολλά σωματεία καθώς υπενθυμίζουμε πως, εκτός από τον 10ο όμιλο και ο 9ος είχε σταθεί απέναντι στο ενδεχόμενο της συνέχισης του πρωταθλήματος.
Ο καθένας κινείται με τα δικά του δεδομένα και η αλήθεια είναι ότι πολλές ομάδες αδυνατούν να κατεβούν στους αγώνες βλέποντας πως τα έξοδα είναι πολλά. Κι επειδή οι παράγοντες είναι ως συνήθως επιχειρηματίες, ανέφεραν χαρακτηριστικά στην τελευταία τηλεδιάσκεψη… «Κλείσαμε τις επιχειρήσεις αλλά δεν θα κλείσουμε και τα σπίτια μας!»
Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τί αντίδραση θα υπάρξει από τους ομίλους ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά καθώς το παιγνίδι «χοντραίνει» μέρα με τη μέρα…

Κρητικός όμιλος: «Πότε ακριβώς έγινε το λάθος, τότε ή τώρα;»

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι χθες, η ανακοίνωση του κρητικού ομίλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ότι, «μετά από περίπου τέσσερις μήνες αναστολής του πρωταθλήματος, ήρθε «εν μία νυκτί» η απόφαση για επιστροφή στις προπονήσεις, με το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο να βρίσκονται σε «κόκκινη ζώνη» και με περισσότερα από 2000 κρούσματα πανελλαδικά, όταν το Νοέμβριο μας οδηγήσατε σε παύση με λιγότερα από 500 κρούσματα. Δηλαδή πότε έγινε το λάθος, τότε ή τώρα;
Αποφασίστηκε η επανέναρξη των προπονήσεων χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο (σ.σ. δόθηκε μόλις χθες) υγείας, χωρίς εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, χωρίς επιχορήγηση των test COVID, χωρίς την παραμικρή οικονομική και ηθική υποστήριξη σε σωματεία που τόσους μήνες βρίσκονται υποχρεωτικά σε αγωνιστική αδράνεια.
Δυστυχώς, αντί αυτή η απόφαση να δώσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση, αντιθέτως προκάλεσε σύγχυση σε όλους, εντείνοντας την ανησυχία μας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των ομάδων μας.»

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ακολούθως, οι πρόεδροι των ομάδων του κρητικού ομίλου υπενθύμισαν τα προαπαιτούμενα εκτιμώντας ότι «…με τις παρούσες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορoνοϊού δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.»
Τα δε προαπαιτούμενα που ανέφεραν ήταν: Σαφή υγειονομική υποστήριξη, διαβεβαίωση να μη διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα, 30.000 ευρώ ως αποζημίωση για κάθε σωματείο και πολλά άλλα… Μάλιστα στο τέλος επανέλαβαν και όλα όσα ζητούσαν στην πρώτη τους επιστολή τον περασμένο Ιανουάριο…