15 °C Rethymno, GR
09/04/2020

Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (15:00) ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ

Αποφασισμένος για όλα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΜΖΕΡΙΔΗ…

 

Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που εκφράζουν την άποψη, ότι σε αυτό το χρονικό σημείο στον 8ο Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, χρειάζονται «Ατσαλένια νεύρα». Και αυτό γιατί ομάδες θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια τους, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους βαθμούς έχουν την δυνατότητα, ώστε να «μπουν» με το καλύτερο αβαντάζ στην διαδικασία των πλέϊ οφ ή πλέϊ άουτ, ανάλογα με την έκβαση που θα έχουν στην κατάταξη του γκρουπ της Μεγαλονήσου.

Για τον Ρεθυμνιακό χρειάζεται να υπάρχει η συγκεκριμένη ψυχοσυνθετική κατάσταση ένα παραπάνω, καθώς αντιμετωπίζει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του για τη χρονιά αλλά και την κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα τον ιστορικό Ατσαλένιο και στοχεύει στην κατάκτηση του απόλυτου των βαθμών, πριν ξεκινήσει τα πρώτα του «ταξίδια» με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς από τον Άγιο Νικόλαο.

 

Τότε ισοπαλία, τώρα μόνο νίκη…

Οι «κυανόλευκοι» που είχαν κατακτήσει στα «προσφυγικά» τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό τους (1-1) στις 20 Οκτωβρίου και μάλιστα έχοντας πάρει προβάδισμα στο σκορ, τώρα, δεν αρκούνται σε τίποτα λιγότερο από την νίκη ώστε τη νέα χρονιά να επιχειρήσουν ένα ελπιδοφόρο «ποδαρικό» με μια καλή βαθμολογική παρακαταθήκη. Και αυτό γιατί, τον πρώτο μήνα του 2020 θα εγκαταλείψουν τη Σοχώρα και θα βρίσκονται με μια αποσκευή ο καθένας στο χέρι, με προορισμό γεωγραφικά τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Από εκείνο το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Ο Ρεθυμνιακός προσπέρασε βαθμολογικά τον ΠΟΑ, όμως συνεχίζει να «παλεύει» αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά με τα γνωστά προβλήματα των απουσιών του. Εκείνα που αν δεν υπήρχαν, σίγουρα θα μιλάγαμε αυτή την περίοδο με άλλα βαθμολογικά δεδομένα και τα οποία όμως έχουν πεισμώσει το συγκρότημα της Σοχώρας.

 

Έστω και έτσι. Εξάλλου έχουν συνηθίσει…

Το τελευταίο διάστημα οι «κυανόλευκοι» έχουν αρχίσει να συνηθίζουν στις σχετικές απουσίες τους και προσαρμόζονται στις συνθήκες με στόχο να καλύψουν και τα κενά. Έτσι και στη συνάντηση της Κυριακής στη Σοχώρα, με την «γρουσούζικη» 13η να έχει παρέλθει πλέον εδώ και μερικές μέρες, ο Νίκος Καραδάκης, δίνει οδηγίες και δημιουργεί πλάνα, χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες των, Βασίλη Φοβάκη, Νώντα Μανιδάκη και Τρύφωνα Λαζαρίδη όμως έστω και έτσι, οι νεοφώτιστοι συνεχίζουν να δείχνουν ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε ομάδες που, είτε κουβαλούν βαριά ιστορία και εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες, είτε φιλοδοξίες.

Κάτι ο εγωισμός, κάτι το πολύ καλό κλίμα και ο Ρεθυμνιακός κατάφερε αν και ξεγραμμένος ως η «φανέλα με το 9» χρονικά του κρητικού ομίλου, να βρίσκεται δικαιωματικά βάσει της προσπάθειάς του στην 6η θέση και να πιστεύει στις δυνατότητές του.

Ακόμη και στον πιο πρόσφατο αγώνα του με τον Πανακρωτηριακό έδειξε ότι διαθέτει το στοιχείο της αντίδρασης που μπορεί με την σχετική προσοχή να τον βοηθήσει στην υλοποίηση του στόχου της παραμονής.