26 °C Rethymno, GR
11/07/2020

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Αποχαιρετούν παίκτες, προπονητές – Σκέψεις για πρόωρο τέλος στην Basket League

Οι εξελίξεις τρέχουν σε όλες τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και από τον κανόνα δεν εξαιρείται το Ρέθυμνο Cretan Kings. Η διοίκηση έδωσε άδεια μέχρι νεωτέρας σε άπαντες στην ομάδα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δίπλα στις οικογένειές τους. Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το μέλλον της Basket League, με το σενάριο της οριστικής διακοπής να κερδίζει έδαφος.

Το «Μελίνα Μερκούρη» θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Επίσης, την Παρασκευή το βράδυ ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος της Basket League μέχρι τις 30 Μαρτίου, τονίζοντας πως θα συνεδριάζει εκ νέου για να αποφασίσει για τη συνέχισή του.

Συνεπώς, στο Ρέθυμνο Cretan Kings ενήργησαν με βάση αυτά τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα με τον ανθρώπινο παράγοντα. Παίκτες και προπονητές, όπως όλοι οι άνθρωποι, θέλουν να είναι μαζί με τις οικογένειές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εξ ου και η άδεια σε όλα τα μέλη της ομάδας για να αναχωρήσουν με προορισμό τα σπίτια τους. Μάλιστα χθες το απόγευμα συναντήθηκαν και είπαν… εις το επανιδείν. Το αν θα επιστρέψουν στο Ρέθυμνο, κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει.

Συγκεκριμένα, Φράνκαμπ, Χότον, Χάρις αναχωρούν σήμερα για την Αμερική. Γαρέζος, Λαναράς και Κουρέπης για τη Αθήνα. Ο Κάρτερ την Τετάρτη, ο Λι την Πέμπτη και ο Γκόρντον την Παρασκευή για τις ΗΠΑ.

Εν αναμονής της απόφασης για το μέλλον της Basket League – Σκέψεις για πρόωρο φινάλε

Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή και όλα τα υπόλοιπα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη, οι αρμόδιοι καλούνται να πάρουν μία σειρά από αποφάσεις όσο αφορά το μέλλον της Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ στην ανακοίνωσή του για την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 30 Μαρτίου, τόνισε κλείνοντας: «To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων,  παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει  απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».

Όλα συνηγορούν στο ότι η εν λόγω απόφαση θα παρθεί εντός της εβδομάδας και υπάρχουν σκέψεις για πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο έγινε στη Λιθουανία, με την Ζαλγκίρις να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Ο ΕΣΑΚΕ καλείται να ζυγίσει όλα τα δεδομένα και φυσικά το γεγονός πως οι ομάδες έχουν τεράστιες ζημίες.

Από κει και πέρα, επί τάπητος θα τεθεί το θέμα αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και όχι της διατήρησης αυτού του μοντέλου που ισχύει και σήμερα με 14 ομάδες.

ΠΣΑΚ: «Θα κάνουμε το παν για να πληρωθούν κανονικά όλοι οι παίκτες»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των πληρωμών στους αθλητές, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν υπάρχει στο… κάδρο το θέμα της υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, παρακολουθεί – όπως όλος ο κόσμος – με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού και στέλνει καθημερινά πολλά μηνύματα, με στόχο την προφύλαξη όλων!

Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει ΟΛΟΙ να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναντήσεις με τις ευπαθείς ομάδες.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από αυτή την κατάσταση και έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, κυρίως στους καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι ζουν με τον κίνδυνο να μην πληρωθούν. Οι παίκτες με μικρά συμβόλαια είναι πάρα πολλοί και δεν μιλάμε για την καλοπέραση τους αλλά για την επιβίωση τους.

Ο ΠΣΑΚ θα κάνει παραπάνω από όσα περνούν από το χέρι του, προκειμένου οι παίκτες να πάρουν, τόσο τα δεδουλευμένα τους, όσο και τα υπόλοιπα μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Είμαστε αντίθετοι με τις αποφάσεις κάθε διοίκησης, η οποία προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί» την κατάσταση και είτε αφήνει απλήρωτους τους παίκτες, είτε τους αφήνει «ελεύθερους».

Επειδή ακούγονται παρά πολλά σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, η θέση του Συνδέσμου μας είναι κάθετη. Πρώτα απ’ όλα βάζουμε την υγεία μας κι από εκεί και πέρα, όταν όλα είναι καλά και θα είμαστε ασφαλείς, να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΕΣΑΚΕ για αναβολή του πρωταθλήματος μας βρήκαν σύμφωνους και ευελπιστούμε στην άμεση επανέναρξη του».