13 °C Rethymno, GR
09/04/2020

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 3.000 ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΙΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ «GOLDEN AGE 2020»!

Από το «μηδέν» ως τα ρεκόρ

Αριθμός ρεκόρ με 2.879 «50αρηδες» και άνω, που το λέει ακόμα η ψυχούλα τους στη γυμναστική, αναμένεται να αφιχθεί στο Ρέθυμνο τον ερχόμενο Οκτώβριο (4-11) του 2020 ενόψει του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γυμναστικής «Golden Age 2020»!
Οι δηλώσεις συμμετοχής των οποίων ο χρόνος δεν έχει εκπνεύσει ακόμη για την 7η αυτή εκδήλωση στην γηραιά Ήπειρο αναμένεται να φέρει στην πόλη μας αθλούμενους πολίτες τόσο από την Ευρώπη όσο κι από την Αμερική και την Ασία!
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της πόλης, εκτός από εκείνες που θα λάβουν χώρα στο νέο κλειστό γυμναστήριο της ενόργανης γυμναστικής.
Tο «Golden Age Gym Festival» αποσκοπεί στη γυμναστική για όλους και πραγματοποιείται κάθε δύο έτη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG). Στόχος του είναι να κινητοποιήσει άπαντες για την ανάδειξη του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού κατ’ επέκταση.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, οι διοργανωτές είχαν κερδίσει εδώ και καιρό το στοίχημα και την εκτίμηση των ανθρώπων της UEG όταν κατέφθασαν στο Ρέθυμνο για να επιθεωρήσουν τους χώρους αλλά και την πρόοδο των εργασιών. Με απόλυτη επιτυχία επίσης ολοκλήρωσαν και την ενημερωτική συνάντηση με παρουσία αντιπροσωπειών από 11 ευρωπαϊκές χώρες.
Στην πόλη του Ρεθύμνου λοιπόν θα δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι 23 χωρών (Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία, Ελλάδα, καθώς επίσης από τη Βραζιλία και την Ιαπωνία), αριθμός που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ, βελτιώνοντας κατά πολύ τα μεγέθη της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης του 2018 στο Πέζαρο στης Ιταλίας, όπου συμμετείχαν 1.907 άνθρωποι από 18 χώρες.

Θ. Βασιλειάδης: «Το Ρέθυμνο ο καλύτερος οικοδεσπότης»
Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης μίλησε για δικαίωση των προβλέψεων αναφέροντας τα παρακάτω: «Οι προβλέψεις μας δικαιώνονται και το Ρέθυμνο θα αποτελέσει τον καλύτερο «οικοδεσπότη» αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής της γυμναστικής.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν ζητήσαμε καμία οικονομική αρωγή από το υπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. για αυτή την αναπτυξιακή δράση, που είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογων διοργανώσεων που σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα. Χρηματοδότες του εγχειρήματος θα είναι οι ίδιοι οι σχεδόν 3.000 συμμετέχοντες του «Golden Age Festival», που μέσα από την παρουσία τους θα παρατείνουν την τουριστική περίοδο και θα τονώσουν σημαντικά την τοπική οικονομία».
Τα καλύτερα όμως τα άφησε για τη συνέχεια αναφέροντας πως έρχονται ακόμη μεγαλύτερες εκδηλώσεις… «Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τη διεκδίκηση και την ανάληψη κι άλλων σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων Γυμναστικής για Όλους, οι οποίες θα αναδείξουν διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Έχουμε επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά μας, της προοπτικής να φιλοξενήσουμε στο μέλλον κάποια Φεστιβάλ που θα προσελκύσουν 8.000 – 10.000 ξένους επισκέπτες, αλλά ακόμα και την Παγκόσμια Γυμναστράδα, μέσω της οποίας θα μπορούσαμε να φέρουμε στην Ελλάδα 35.000 αθλούμενους για μία ολόκληρη εβδομάδα».
Ο εκτελεστικός διευθυντής του «Golden Age Gym Festival 2020, Νίκος Προβιάς, τόνισε: «Η Ευρώπη «ψήφισε» Ελλάδα και μας χάρισε ένα σπουδαίο ρεκόρ. Η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων και η εμπιστοσύνη των ξένων αποστολών, δείχνει ότι η χώρα μας μπορεί να ξαναμπεί με αξιώσεις στον χάρτη της ευρωπαϊκής γυμναστικής ως «οικοδέσποινα» σημαντικών γεγονότων.
Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας, ώστε τον Οκτώβριο του 2020 να υποδεχθούμε περισσότερους από 2.800 ανθρώπους και να τους προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία, με αθλητικές και άλλες δράσεις κορυφαίου επιπέδου. Στόχος μας είναι, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των φορέων που υποστηρίζουν το «Golden Age Gym Festival 2020», να αποτελέσει αυτή η διοργάνωση την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι επισκέπτες μας τη φιλόξενη Κρήτη και να θελήσουν να την επισκεφθούν πολλές φορές ξανά στο μέλλον».