20 °C Rethymno, GR
01/10/2020

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΟ «ΟΚ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Αστέρας και Άρης: Θετικοί μεν αλλά…

«Ας ψηφιστεί η αναδιάρθρωση και εμείς εδώ είμαστε»! Αυτό βγήκε μεταξύ άλλων από επίσημα χείλη του Αστέρα και του Άρη Ρεθύμνου των δύο σωματείων που καλούνται να ανέλθουν κατηγορία.

Οι δύο τους, σε μια πρώτη, πολύ «άγουρη» πρόθεση δείχνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα-πρόταση-προτροπή της ΕΠΟ, ως  ο πρώτος και ο δεύτερος του ρεθεμνιώτικου πρωταθλήματος ή εν ευθέτω χρόνου, πρωταθλητής και δευτεραθλητής του Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Βλέπετε, τα πράγματα δεν είναι απλά -ούτε πρόκειται να γίνουν- ακόμα και, αν μια άνοδος προσφέρεται στο «πιάτο» του κάθε σωματείου. Εν μέσω αυτής της πανδημίας, το μέλλον είναι αβέβαιο, τόσο όσον αφορά την υγεία όσο και την οικονομική σταθερότητα σε όλο το φάσμα του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και όχι μόνον.

Από τον Αστέρα, έτσι κι αλλιώς στόχος ήταν να κατακτηθεί το πρωτάθλημα για να ανέλθει η ομάδα στη Γ’ Εθνική και να μπορέσει να πορευτεί με τα δικά του παιδιά κάνοντας κάποιες προσθήκες όπου χρειάζεται. Τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική τους επιδίωξη. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα προφανώς και θα διερευνήσουν την κατάσταση προκειμένου να βρουν τον πιο ασφαλή δρόμο για να ακολουθήσουν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη. Μέλημα των μελών της ομάδας των Περιβολίων ήταν και παραμένει να βγουν κατηγορία με την προϋπόθεση ότι θα κρατηθεί μια ισορροπία στα οικονομικά σε όλο το φάσμα του πρωταθλήματος και φυσικά του σωματείου.

Και στον Άρη βέβαια, θέλουν να «επενδύσουν» στα δικά τους παιδιά εκ πρώτης, μια και έχουν ταλέντα σε πολύ δ δημιουργική ποδοσφαιρική ηλικία (15, 16 χρονών). Σε δεύτερη φάση θεωρούν ότι υπάρχει το ανάχωμα για να δώσουν τη δυνατότητα σε κάποιον ποδοσφαιριστή να δει τη συμμετοχή του ως μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια παραπάνω κατηγορία.

Όλα πιο δύσκολα αλλά…

Κακά τα ψέματα, όλα φέτος αναμένεται να είναι λιγότερα σε όγκο (μπάτζετ, χορηγοί) ενώ μην ξεχνάμε ότι, δεν θα βρίσκονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Επίσης ένα άλλο σκέλος του οικονομικού προβληματισμού είναι αυτό των ακαδημιών όπου πολλά σωματεία είχαν από εκεί το πιο σοβαρό τους έσοδο. Κατά πόσο θα λειτουργήσουν λοιπόν οι ακαδημίες με τον τρόπο που λειτουργούσαν και, τί οικονομική τρύπα θα δημιουργηθεί με το να έχει προϋπάρξει μια τόσο μεγάλη και σημαντική από κάθε άποψη αποχή.

Σε τελική ανάλυση όμως, αμφότερα τα δύο αυτά σωματεία έψαχναν από καιρό (ιδίως ο Άρης) να αποχωρήσουν από το Α’ τοπικό πρωτάθλημα ψάχνοντας διόδους προς το περιφερειακό έτσι όπως το γνωρίζαμε και όπως τείνει να δημιουργηθεί τώρα.

Ο Τάλως που περιμένει

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση άρνησης ενός εκ των δύο ομάδων, ο κλήρος θα πέσει στον 3ο της βαθμολογίας, Τάλω Μελιδονίου όπου σε μια πρώτη ανάγνωση, οι Μελιδωνιώτες θα το λάμβαναν με πολύ μεγάλη χαρά.