26 °C Rethymno, GR
10/08/2020

ΑΣ Λίβας: «Επιλέγουμε να μην επικυρώσουμε μια νομικά ανεπίληπτη, αλλά συνολικά μεμπτή απόφαση»

Την αρχική του απόφαση να κάνει πράξη ετοιμάζεται ο ΑΣ Λίβας. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει από το φύλλο του περασμένου Σαββάτου, η ομάδα των μελανέρυθρων δεν πρόκειται να κατέβει να αγωνιστεί για 30 λεπτά που απέμεναν άμα τη διακοπή του αγώνα με τον Φοίνικα λόγω ρίψης κροτίδας που έκανε τον βοηθό κ. Λιοδάκη να δηλώσει αδυναμία να ολοκληρώσει την αναμέτρηση που τότε ήταν στο 0-0.

Με νέα επιστολή, η ομάδα του Λίβα εκφράζει… «την ενόχλησή της για τη μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα νομιμόφρον κείμενο και σε ένα ειλικρινές κείμενο» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Κλείνει μάλιστα λέγοντας πως… «η απόφαση, η οποία όσο δύσκολη ή αντιφατική μοιάζει, ποτέ δεν στερείται αξιοπρέπειας». Αναλυτικά:

«Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. για την τύχη του αγώνα της ομάδας μας με τον Φοίνικα Σελλίων. Στον σύλλογό μας έχει κοινοποιηθεί το κείμενο της έφεσης, όπως και το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης. Αρχικά, μας εντυπωσίασε η μεγάλη απόσταση που βλέπουμε τα πράγματα. Ύστερα, μας ενόχλησε η μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε ένα νομιμόφρον κείμενο και σε ένα ειλικρινές κείμενο. Διότι το κείμενο που κατατέθηκε στην επιτροπή ήταν γεμάτο ανακρίβειες, αναλήθειες, αοριστίες και άλλα νομικά τεχνάσματα. Δεν παραγνωρίζουμε τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επιχειρηματολογία της έφεσης η γενική αδυναμία των ίδιων των διαιτητών να προφυλαχθούν μέσα από αναλυτική παράθεση των γεγονότων, αλλά και της τοπικής ΕΠΣ να διασφαλίσει την παρουσία παρατηρητή αγώνα.

Συμφωνήσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση πως η συμπεριφορά όλων όσοι βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο ήταν θετικά και επιθυμητά ποδοσφαιρική, δίχως όμως να αγνοούμε πως αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την ασφαλή, ομαλή κι ευχάριστη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού. Γι’ αυτό, περισσότερο από όλα, μας λύπησε πως, για ακόμη μια φορά, ένας σύλλογος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία, αλλά αντιθέτως κινείται με ιδιοτέλεια και στυγνή κερδοσκοπία. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, κάθε άλλο παρά βήμα για την εξάλειψη των βίαιων και προβληματικών συμπεριφορών στα γήπεδα γίνεται, αφού αυτές πλέον νομιμοποιούνται μέσα από δικαστικά προηγούμενα.

Ως Λίβας παλεύουμε μέσα από τα λόγια και τις πράξεις μας για ένα διαφορετικό, καλύτερο αθλητισμό. Έτσι, επιλέγουμε να μην επικυρώσουμε μια – νομικά ανεπίληπτη, αλλά συνολικά μεμπτή – απόφαση, η οποία πιστεύουμε πως μελλοντικά θα βλάψει το τοπικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα γυρίζουμε την πλάτη σε αυτή την μετάλλαξη του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος σε μικρογραφία της πανελλαδικής ποδοσφαιρικής κατάντιας, όπου αγώνες και κύπελλα κρίνονται στα δικαστήρια, στα νομοθετήματα και στους θεσμούς.

Μέσα από τη συνέλευσή μας, τον μοναδικό φορέα λήψης αποφάσεων για τον σύλλογό μας, αποφασίζουμε να μην παραβρεθούμε στα υπόλοιπα 32 λεπτά του διακεκομμένου αγώνα. Η επιλογή μας ούτε ελαφρά τη καρδία γίνεται, ούτε αποτελεί μια στείρα αντίδραση, καθότι γνωρίζουμε ότι θα μας κοστίσει σε κάθε επίπεδο, από έμψυχο, μέχρι οικονομικό και βαθμολογικό. Είναι μια συνειδητή πράξη που εκφράζει την πορεία μας, η οποία όσο δύσκολη ή αντιφατική μοιάζει, ποτέ δεν στερείται αξιοπρέπειας. Μέσα από αυτήν αντλούμε δύναμη κι έμπνευση, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ένα καθαρό, όμορφο και υγιή αθλητισμό σε όλα τα γήπεδα».