29 °C Rethymno, GR
31/07/2021

Αυξημένος αριθμός σε όλα τα επίπεδα…

Με την επιστροφή του Αντώνη Κοκκαλά στις προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του Ρεθυμνιακού που είναι σε εντατικούς ρυθμούς ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που έχει οριοθετηθεί για τις 4 Απριλίου.
Ο έμπειρος γκολκίπερ έχει πλέον τη δυνατότητα να βρίσκεται σε καθημερινή φάση στην Σοχώρα και ανάμεσα στους «κυανόλευκους» ακολουθώντας κανονικά το βασικό στάδιο αυτής της «μίνι» προετοιμασίας. Έτσι, ο Γιώργος Λυρώνης βλέπει πλέον, μέρα με την μέρα τα κομμάτια του «παζλ» να προσθέτονται το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας το ρόστερ με το οποίο ο Ρεθυμνιακός είχε ολοκληρώσει τις επίσημες υποχρεώσεις του εκείνη την… αποφράδα Κυριακή της 1ης Νοεμβρίου όταν και μετά τον αγώνα της Σούδας κόντρα στον τοπικό νεοφώτιστο Άρη, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κρήτης, αλλά και της επικράτειας «δέχθηκαν» με δυσφορία ξανά την παρουσία των λουκέτων.

Μπλε «αποχρώσεις» σε «χακί» φόντο…

Παράλληλα εκτός από τον 29χρονο πορτιέρο αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος Λυρώνης και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα πλάνα τους για τις επικείμενες επίσημες υποχρεώσεις των «δελφινιών» υπολογίζοντας στην παρουσία ακόμη δύο σημαντικών μελών του δυναμικού, αλλά και στην άμεση επιστροφή ενός ακόμη νεότερου με τους δύο από αυτούς πάντως να έχουν ακόμη κάποιες υποχρεώσεις με την «μητέρα πατρίδα».
Όπως είχαμε αναφέρει, ο Νίκος Χαλκιαδάκης μετά από μια πολύμηνη παρουσία σε Ρόδο και Καστελόριζο, επέστρεψε στο Ρέθυμνο για να διανύσει το τελευταίο στάδιο της στρατιωτικής του θητείας, αποκτώντας παράλληλα αμεσότερη πλέον επαφή με τους συμπαίκτες του. Αντίθετα με εκείνον, ο Ηλίας Βρεττός που σύντομα στρατεύτηκε, δεν φαίνεται να απομακρύνεται από το Ρέθυμνο, στοιχείο που δίνει και σε εκείνον την δυνατότητα να μην χάσει επαφή με την Σοχώρα. Σε εκείνη έρχεται ξανά και ο Βασίλης Μπούσδρας που μετά από παραμονή 4ων και πλέον μηνών στην γενέτειρα του Καρδίτσα έρχεται για να βρεθεί ξανά δίπλα στον Κώστα Γεωργούλη και να αποτελέσουν το δίδυμο «πύργων» στο κέντρο της άμυνας του Ρεθυμνιακού.

Κινήσεις για ενίσχυση…

Οι άνθρωποι πάντως του Ρεθυμνιακού σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα σταθούν μόνο στις επιστροφές στελεχών του ήδη υπάρχοντος δυναμικού, αλλά θα κινηθούν και για την ενίσχυση του. Παράλληλα με τις προσπάθειες να βρεθεί στο Ρέθυμνο και ο επίσης φαντάρος Άγγελος Γκιόκας, που έχει παρουσιαστεί στην Λέσβο, η «κυανόλευκη» διοίκηση έπειτα από τις εισηγήσεις και του Γιώργου Λυρώνη έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για την πραγματοποίηση μεταγραφών που θα κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό τον Όμιλο εν’ όψη της επανέναρξης του πρωταθλήματος.
Από την θεωρία στην πρακτική…
Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια μορφή πρακτικής των γνώσεων που απέκτησαν από τα πιο πρόσφατα μαθήματα προπονητικής στα οποία με επιτυχία έλαβαν μέρος, έδωσε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο Γιώργος Λυρώνης σε δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του. Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους Στέλιο Δελήμπαση και Χρήστο Μερτίρι που έχουν πλέον στην κατοχή τους του UEFA C, να καταρτίσουν του δικό τους πρόγραμμα προπόνησης το οποίο και εκτελέστηκε με επιμέλεια από τους συμπαίκτες τους, σε δύο διαφορετικές προπονητικές ημέρες.
Ήταν μια ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειάς τους αλλά και παράλληλα μια καλή αφορμή για τον αρχηγό του Ρεθυμνιακού -και τον δραστήριο φορ- να μεταφέρουν ότι πνευματικά απέκτησαν σε «έργο» πάνω στον τάπητα του γηπέδου του περιφερειακού. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή τόσο για εκείνους, όσο και για τους συμπαίκτες τους που ακολούθησαν με όρεξη και ενδιαφέρον τον πρόγραμμα που τους είχαν ετοιμάσει.