11 °C Rethymno, GR
03/03/2021

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ Λ. ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Α’ ΤΟΠΙΚΟ: «Απόλυτα δίκαιο ότι είχαμε πετύχει»

Αν και δεν είχε ολοκληρώσει την μεταγραφική του ενίσχυση και, κατά συνέπεια το ρόστερ με το οποίο θα πορευόταν στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΡ, ο Τάλως κατάφερε να έχει μια αξιόλογη πορεία στους 7 αγώνες που πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν πριν το δεύτερο «κύμα» του κορονοϊού βάλει ξανά «λουκέτο» στις αθλητικές εγκαταστάσεις της επικράτειας και διακόψει… βάναυσα κάθε ομαδική αθλητική δραστηριότητα.
Το συγκρότημα του Μελιδονίου που στην σύντομη, όπως όλα δείχνουν παρουσία ποδοσφαιρικού «γίγνεσθαι» μέσα στο 2020, πρόλαβε να «γευτεί» στην πιο σημαντική στιγμή της ιστορίας του τη συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας για την Α’ φάση του θεσμού, ενώ ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στους αγώνες που έδωσε στα «σαλόνια» του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου.

«Πάνω που είχαμε βρει τα πατήματα μας, όλα σταμάτησαν»…
Γι’ αυτή την πορεία της μέχρι και το «stop» που επέβαλαν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της πανδημίας ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει είναι ο Λυκούργος Τζαγκαράκης.
«Ότι πετύχαμε ήταν απόλυτα δίκαιο», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των Κυπελλούχων Ρεθύμνου στον μίνι απολογισμό του για τα πεπραγμένα τους για ό,τι πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν αγωνιστικά πριν η αθλητική -και όχι μόνο- καραντίνα περιορίσει πολλές από τις ελευθερίες όλων.
Και συνεχίζοντας τόνισε : «Η ομάδα μας δεν ήταν από την αρχή ενισχυμένη με το έμψυχο δυναμικό που έχει τώρα. Όμως όπως έχω μάθει, δημιουργώ πλάνα και εργάζομαι με όσους παίκτες έχω στην διάθεση μου. Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ και ό,τι πετύχαμε, αλλά και η βαθμολογική θέση που είχαμε μέχρι και την νέα διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν δίκαιη. Δυστυχώς όταν ακριβώς είχαμε φτάσει να έχουμε τα καλύτερα πατήματα τόσο σε τακτικό επίπεδο όσο και στο αντίστοιχο της φυσικής κατάστασης, όλα σταμάτησαν ξανά».

«Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο για όλους»…
Ο Λυκούργος Τζαγκαράκης αναφέρθηκε όμως και στο τι αναμένεται να υπάρξει σαν εικόνα όταν οι ποδοσφαιριστές θα έχουν πάλι την δυνατότητα, αλλά και την άδεια να πατήσουν τους τάπητες των ρεθεμνιώτικων ποδοσφαιρικών γηπέδων.
Ο νεαρός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν θα είναι μόνο ο Τάλως η ομάδα που θα επηρεαστεί από αυτή την ξαφνική διακοπή. Τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως το αφήσαμε για καμία ομάδα του πρωταθλήματος.
Πριν τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε ξανά στα γήπεδα. Ελπίζω να διαψευστώ. Όμως αυτό το χρονικό διάστημα απραξίας είναι μεγάλο για να μπορέσουν οι ομάδες να διατηρήσουν την αγωνιστική εικόνα που είχαν μέχρι και την διακοπή. Μέχρι τότε όμως αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η τήρηση όλων εκείνων των μέτρων που μας έχουν προτείνει οι ειδικοί. Γιατί προέχει η υγεία όλων έτσι ώστε με αυτό το πολύτιμο αγαθό να επιστρέψουμε ξανά στα γήπεδα».