9 °C Rethymno, GR
03/03/2021

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Α’ ΤΟΠΙΚΟ: Αυτοί που κάνουν το πρωτάθλημα πιο ελκυστικό

Το Α’ τοπικό πρωτάθλημα σταμάτησε στην 1 Νοέμβρη, ουσιαστικά δηλαδή στην 7η αγωνιστική. Ως γνωστό, μπήκε στην αναστολή έπειτα από κυβερνητική εντολή οπότε, οι προσπάθειες των ομάδων του Ρεθύμνου σταμάτησαν στο 1/4 του προορισμού τους.
Αν και ο Τάλως βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ερμή να τον ακολουθεί κατα πόδας και ελάχιστα πιο πίσω η Ασή Γωνιά, ενδιαφέρον έχει να δούμε τους ποδοσφαιριστές-σκόρερ που έχουν κάνει τη δική τους δουλειά (μαζί με τους συμπαίκτες τους).
Σ’ αυτές τις 7 αγωνιστικές λοιπόν έχουν μπει 169 γκολ, ήτοι 24,14 γκολ ανά αγωνιστική. Τα περισσότερα σημειώθηκαν την 2η αγωνιστική όπου είχαμε 31 τέρματα. Τα λιγότερα τα είχαμε πριν από τρεις εβδομάδες, την 6η αγωνιστική με μόλις 16 γκολ.
Στο φετινό Α’ τοπικό λοιπόν έχουν διεξαχθεί 49 αγώνες, άρα βλέπουμε κατά μ.ο. 3,4 γκολ ανά ματς, αριθμός διόλου άσχημος.


Ο Βλαστός βρίσκει με μοναδικό τρόπο τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα

Αυτά τα 169 γκολ τα έχουν επιτύχει 74 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων το ένα είναι αυτογκόλ (ο Κοζυράκης του Ερμή στο ματς με τον Αστέρα Περάματος).
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι από αυτά τα 169 γκολ, τα 21 έχουν επιτευχθεί από την άσπρη βούλα ενώ έχουν χαθεί (αποκρούσεις τερματοφυλάκων ή άστοχα) 7!
Οι παλιοί και οι νέοι
Ποιοί παίκτες όμως έχουν κεντρίσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση;
Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πολλοί αυτοί που έχουν πάρει στις πλάτες τους τις ομάδες τους αλλά που, καλώς ή κακώς, δεν μπορούν να σκοράρουν άπαντες…
Στο σκοράρισμα λοιπόν ως μια ειδική βαθμίδα, ξεχωρίζουν παιδιά που, είτε έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο, είτε είναι νέοι, ενθουσιώδεις και πολλά υποσχόμενοι.
Ο Ραφαήλ Μπαμπουλάκης από τον Ερμή εν προκειμένω ανήκει στην α’ κατηγορία ενώ ο Ζαχαρίας Κωστάκης των Λιβαδίων, στη δεύτερη…
Αμφότεροι έχουν σημειώσει από 9 τέρματα με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να έχει καταφέρει να σκοράρει με το πόδι, με το κεφάλι, με χτύπημα πέναλτι και με απευθείας χτύπημα φάουλ.

 


Ο Μ. Κριτσωτάκης έχει σκοράρει τόσο γκολ (7) όσα σε ολόκληρες σεζόν προηγούμενων σεζόν.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης που εφορμά…
Πίσω τους ακολουθεί ο Μιχάλης Κριτσωτάκης που διανύει μεγάλη περίοδο φορμαρίσματος. Ασχέτως εάν έχει σκοράρει τέσσερις φορές από την άσπρη βούλα, έχει φτάσει ήδη τον μ.ο. των γκολ που επιτυγχάνει ανά έτος όντας στην 7η αυτή τη φορά αγωνιστική.
Ένας παίκτης που ξεκίνησε εντυπωσιακά, εναι ο 36χρονος Αλέκος Βλαστός του Ποσειδώνα. Μπαρουτοκαπνισμένος από τον θεσμό του κυπέλλου (6 γκολ), συνέχισε στον ίδιο ρυθμό επιτυγχάνοντας άλλα 5 στο πρωτάθλημα.
Στο μεταξύ όμως, η λίστα των πρώτων 6 βαθμίδων των σκόρερ που απαρτίζεται από 20 ποδοσφαιριστές περιέχει παίκτες που ξέρουν -όπως προαναφέραμε- πολύ καλά τα μυστικά στο τοπικό όπως είναι, ο Σκουτέλης, ο Χαριτάκης, ο Σπανουδάκης Αντώνης, ο Ν. Αποστολάκης αλλά και παιδιά που είναι έτοιμα να κάνουν τη δική τους ρελάνς στον χώρο όπως, ο Λαρεντζάκης, ο Γύπαρης, ο Μαυρής ή Νικήτας Στεφανάκης.

 

Ο πίνακας των σκόρερ

1. Μπαμπουλάκης (Ερμής) …..9 (1π)
-. Κωστάκης (Λιβάδια) …………9 (1π.) (1φ)
2. Κριτσωτάκης (Ασή Γωνιά) ..7 (4π.)
3. Μπροντζάκης (Αρκάδι) …….6
4. Σπανουδάκης Α. (Τάλως) ….5 (2π)
-. Βλαστός (Ποσειδώνας) ……..5 (1π)
5. Χαριτάκης (Τάλως) ………….4
6. Δ. Χνάρης (Λιβάδια) ………..3
-. Λαρεντζάκης (Φοίνικας) ……3
-. Ψαλιδάκης (Ερμής) …………..3
-. Λυδάκης (Ερμής) ……………..3
-. Σκουτέλης (Ερμής) …………..3
-. Γύπαρης (Ασή Γωνιά) ……….3 (1π.)
-. Παπαδογιάννης Ι. (Φοίνικας) 3
-. Αποστολάκης Ν. (Ποσειδώνας) 3
-. Καλυβιανάκης (Σπήλι) ………..3
-. Στεφανάκης Νικ. (Πέραμα) ..3
-. Κουγιουμτζής (Λιβάδια) ……..3
-. Μαυρής (ΕΑΠ) …………………..3 (1π)

Αυτογκόλ
1. Κοζυράκης (Ερμής) υπέρ Αστέρα Περάματος