12 °C Rethymno, GR
01/03/2021

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Κ. Κλαψινός: «Με ίδιες βάσεις και νέα φιλοσοφία…»

Πέρσι ξεκίνησαν την πρώτη τους «πτήση» στον ποδοσφαιρικό «ουρανό» του ερασιτεχνικού Ρεθύμνου. Φέτος με ό,τι πρόλαβαν να συλλέξουν από εμπειρίες στην… «κουτσουρεμένη» λόγω του πρώτου «κύματος» του κορονοϊού προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, οι «νεοσσοί» του Γερανίου ή πιο γνωστοί στο αθλητικό «γίγνεσθαι» ως Γεράκια Γερανίου Φωκά, ετοίμασαν τα «φτερά» τους για νέες περιπέτειες και με διαφορετική φιλοσοφία.
Καθοδηγούμενοι απ’ το δίδυμο των Κώστα Κλαψινού, Μανώλη Μακρυδάκη σε μια αγαστή συνεργασία, ξεκίνησαν τη διαδρομή σύμφωνα με τις αρχικές βάσεις που τέθηκαν από την δημιουργία αυτού του συνόλου, αλλά με μια διαφορετική φιλοσοφία αυτή την φορά.

«Στόχος μας η μάθηση και η εξέλιξη»…

Αυτή τη νέα ιδεολογία τόνισε στο πρώτο μέρος των δηλώσεων του ο Κώστας Κλαψινός, σε μια σύνοψη της προσπάθειας που κατέβαλαν οι «κυανόλευκοι» στις 6 αγωνιστικές που τους έδωσε την δυνατότητα το 2ο «κύμα» της πανδημίας να ολοκληρώσουν. «Στόχος μας είναι πάντα αυτά τα νέα παιδιά να μαθαίνουν, να γίνονται καλύτερα και φυσικά να εξελίσσονται μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και τους αγώνες που δίνουν σε μια κατηγορία επιπέδου αντρών», ήταν τα λόγια του 35χρονου προπονητή των Γερακιών που έσπευσε να επισημάνει χαρακτηριστικά «Το αποτέλεσμα που είχαμε μέχρι και τη διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν πολύ θετικό. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή εικόνα ακόμη και στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτή είχε μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερα αποτελέσματα».

Από τις εντυπώσεις στα αποτελέσματα μέχρι… τον ιό
Το νεανικό σχήμα της ομάδας του Γερανίου είχε όμως πάλι την ίδια εικόνα στα πρώτα 4 παιχνίδια του, όπου και γνώρισε ισάριθμες ήττες, μέχρι να φτάσει το 1ο τρίποντο κόντρα στον πάντα υπολογίσιμο Παναρκαδικό που ανέβασε και την ψυχολογία των μικρών «ιπτάμενων». Εκείνη μιας συγκροτημένης ομάδας που πάντα θα είχε τον ρόλο του ανταγωνιστικού συγκροτήματος, που θα έμενε πάντα κυρίως λόγω της απειρίας με τις εντυπώσεις. Και για αυτό το φαινόμενο ο τεχνικός των «κυανόλευκων» είχε την αναγνωρισμένη από όλους όσους αντιμετώπισαν την συγκεκριμένη αιτιολογία.
«Η ομάδα είχε μάθει να δουλεύει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Με τον Μανώλη Μακρυδάκη αποφασίσαμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Εκείνο της προπόνησης σε πιο εξ’ ατομικευμένα πράγματα. Βάσει του πλάνου που είχαμε καταρτίσει, πιστεύαμε ότι αν δεν υπήρχε η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού θα βρισκόμασταν σύντομα και εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη. Σίγουρα μας επηρέασαν αγωνιστικά οι διαφορές ώρας ανάμεσα σε εκείνη της προπόνησης, που ξεκίνησε από 19.30 και κατάληξε 21.00 και σε μοιρασμένο γήπεδο με την Ασή Γωνιά, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο Γεράνι, στην Επισκοπή, με τις ώρες που είχαμε συνήθως τους αγώνες πρωταθλήματος και ήταν 11.00 το πρωί της Κυριακής.
Γι’ αυτό άλλωστε και η πρώτη φετινή νίκη μας ήρθε σε ματς που ξεκίνησε στις 19.30 κόντρα στον Παναρκαδικό. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι τραυματισμοί που μας αποδυνάμωσαν και έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στα αποτελέσματα. Εύχομαι και πιστεύω ότι έστω και αν όλους μας, μας έχει επηρεάσει σημαντικά η εμφάνιση της πανδημίας για δεύτερη φορά, να έχει για τα Γεράκια μια ευεργετική σημασία, καθώς μπορεί τελικά να προλάβουν μετά την ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο του Γερανίου να προλάβουν να δώσουν κάποιους αγώνες τους στην φυσική τους έδρα, που σημαίνει πολλά για τα παιδιά».

«Δεν χρειάζεται να μπει στο σπίτι μας για να πειστούμε»…
Ολοκληρώνοντας ο Κώστας Κλαψινός ήθελε να περάσει ένα ακόμη ξεχωριστό, αλλά παράλληλα και ισχυρό μήνυμα για το δεύτερο και πιο… δυναμικό πέρασμα του κορονοϊού από την Ελληνική επικράτεια. Ο νεαρός τεχνικός επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει. Έστω και αν κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτή την πανδημία, δεν χρειάζεται να διαπιστώσουν την ύπαρξή της με την παρουσία της σε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.
Ας ακολουθήσουμε τα μέτρα που μας προτείνουν οι αρμόδιοι έστω και αν κάποιοι αμφιβάλλουν και ό,τι εκείνα επιφέρουν. Δεν χρειάζεται να συναντήσουμε τις επιδράσεις του μέσα στο ίδιο μας το σπίτι».