16 °C Rethymno, GR
24/02/2021

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΒΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "RESTART" ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ... "STOP" ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Μ. Βουράκης: «Για μια νέα νέα καλή πορεία…»

Για τον προπονητή Μιχάλη Βουράκη αλλά και για τους ίδιους τους «ερυθρόλευκους», η φετινή περίοδος αποτελούσε μια πρόκληση. Μετά την περσινή ημιτελή σεζόν όπου όλα ολοκληρώθηκαν εντελώς ξαφνικά -ουσιαστικά την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Μαρτίου- με το πρώτο «κύμα» του κορονοϊού να διακόπτει κάθε αθλητική δραστηριότητα και παράλληλα την προσπάθεια του νεανικού συγκροτήματος της Καλύβου στη Β’ΕΠΣΡ.
Με μία νίκη τότε και τρεις ισοπαλίες, οι Μυλοποταμίτες ισοβαθμούσαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τα νεοφώτιστα Γεράκια Γερανίου διαθέτοντας όμως την πιο… ασθενική επιθετική γραμμή της κατηγορίας.
Λίγους μήνες μετά, τα πράγματα άλλαξαν. Οι άνθρωποι της Καλύβου, ήθελαν το συγκρότημα να αρχίζει να ανακτά κάτι από την, όχι και τόσο παλιά αίγλη και ισχύ του.
Έτσι λοιπόν πρόσθεσαν «δόση» εμπειρίας στο δυναμικό και εμπιστεύτηκαν την καθοδήγηση του στον έμπειρο Μιχάλη Βουράκη. Με την κατάκτηση του 35ου Κυπέλλου «Μάχης Κρήτης» τον προηγούμενο Μάιο ως προπονητής της Κ16 Μικτής ομάδας του Ρεθύμνου και έχοντας περάσει από αρκετούς πάγκους ανδρικών ομάδων σε Εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες, ο πεπειραμένος τεχνικός ήξερε πώς να δημιουργήσει ένα μείγμα εμπειρίας και νεανικότητας.

«Καλό ποδόσφαιρο και ανάλογη πορεία…»
«Ξεκινήσαμε χωρίς να θέτουμε στόχο ανόδου. Μας ενδιέφερε περισσότερο να έχουμε μια καλή εικόνα και να τερματίσουμε σε μια καλή θέση στην βαθμολογία», ήταν τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Βουράκη, αποτυπώνοντας τις 3 νίκες και τις ισάριθμες ήττες στους αγώνες που πρόλαβαν να δώσουν οι ομάδες της Β’ ΕΠΣΡ, πριν το δεύτερο «κύμα» του κορονοϊού βάλει ξανά λουκέτο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της επικράτειας.
Τις νίκες στα πρώτα 3 παιγνίδια, διαδέχτηκαν ισάριθμα άτυχα αποτελέσματα στην συνέχεια με τον τεχνικό της Καλύβου να έχει μια αναγνωρισμένη και από εμάς «ιδίοις όμμασι» αιτιολογία. «Αποφασίσαμε να στηριχτούμε σε παιδιά της Καλύβου για την φετινή μας πορεία. Ξεκινήσαμε με νικηφόρα αποτελέσματα, όμως από την 4η αγωνιστική ξεκίνησε η ατυχία των τραυματισμών που μας στέρησε σημαντικούς παίκτες από την προσπάθειά μας. Το δυναμικό μας δεν είναι απεριόριστο και έτσι δεν μπορέσαμε να καλύψουμε εύκολα τα κενά αυτά».

«Συνεχίζουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία»
Πλέον ο Μιχάλης Βουράκης γνωρίζει ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε η Κάλυβος, για κάποιο άγνωστο διάστημα πρέπει να διακοπεί, όμως τονίζει ότι αυτό το μεσοδιάστημα αποτελεί ένα απαραίτητο υγειονομικό «διάλειμμα» σε ό,τι από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει
«Είναι μια περίοδος όπου πρέπει να ακολουθήσουμε τις εντολές των αρμοδίων για την υγεία όλων μας. Αν και η νέα διακοπή στα ομαδικά αθλήματα θα μας φέρει πίσω, προέχει όλοι μας να επιστρέψουμε στα γήπεδα, έχοντας εξασφαλίσει το πρώτιστο αγαθό.
Εμείς μόλις μας δοθεί ξανά η άδεια να βρεθούμε στους αγωνιστικούς χώρους, θα συνεχίσουμε την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Θα δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις πότε θα συμβεί αυτό, όμως θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε την σειρά μας και να είμαστε έτοιμοι όσο χρειάζονται οι υποχρεώσεις μας».