17 °C Rethymno, GR
22/04/2021

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥΣ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Α’ ΤΟΠΙΚΟ: «Προσφυγικά» κατορθώματα…

Η φετινή χρονιά είχε πολλά γεγονότα που θα μπορούσε για εκείνους να είναι ξεχωριστή.
Από τα βιαστικά συμπεράσματα αρκετών… κακεντρεχών ότι, η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα είναι επισφαλής μέχρι και το τέλος του «Γολγοθά» των 2 ετών μακριά από το υπό ανακατασκευή «σπίτι» τους, η σεζόν που διακόπηκε είχε «από όλα τα… καλά» που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα κοντράστ συναισθημάτων και ψυχολογίας, τόσο στους ανθρώπους τους όσο και στους ποδοσφαιριστές που περίμεναν πως και πως κάτι πιο μαλακό και… υγιές κάτω από τα πόδια τους ώστε να μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.
Τελικά όμως, για την ομάδα του Σπηλίου η αγωνιστική περίοδος που διακόπηκε είχε μόνο θετικά στοιχεία, ακόμη και αν ανέστειλε απροσδόκητα κάθε δραστηριότητα της.
Μάλιστα για τους «κόκκινους» ένα ακόμη «συν» θα τους περιμένει όταν οι αρμόδιοι του υγειονομικού «περιβάλλοντος» αποφασίσουν την επιστροφή όλων των ενεργών ανθρώπων σε κάθε αθλητικό χώρο. Μόνο οι καιρικές συνθήκες είναι εκείνες που θα καθυστερήσουν (και πόσο άλλωστε) την ολοκλήρωση των έργων της τοποθέτησης του νέου τάπητα στο γήπεδο του Σπηλίου που σύμφωνα με τους κατασκευαστές αναμένεται σε λίγα μόνο 24ωρα από τώρα!
Όμως για όλα αυτά αλλά και για όσα επακολουθήσουν στον αγωνιστικό τομέα ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει είναι ο άνθρωπος που έχει αναλώσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του σε «ερυθρόλευκες» αποχρώσεις. Ο προπονητής του Σπηλίου Μπάμπης Παπαδάκης μπορεί να «μεταφέρει» το κλίμα που επικρατεί στον «Όμιλο» και μάλιστα ξεκίνησε από την περίοδο του καλοκαιριού συνεχίζοντας σταδιακά μέχρι και τις ημέρες μας.

«Μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά»…

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς φέτος κυρίως, λόγω κυρίως του γηπεδικού», ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή και έσπευσε να αναλύσει περισσότερο τους άλλους λόγους «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η συμμετοχή στο πρωτάθλημα καθώς είχαν ακουστεί πολλά. Όμως όταν ξεκινήσαμε τις επίσημες αναμετρήσεις, είχαμε μια καλή αγωνιστική εικόνα και αυτό μας έδωσε την πεποίθηση ότι μπορούμε να έχουμε στην συνέχεια μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε πιστεύω να έχουμε 4 βαθμούς παραπάνω όμως τους απολέσαμε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις (με Φοίνικα και Αγγελιανά) και να βρισκόμασταν πιο ψηλά στην κατάταξη. Όλα αυτά πιστεύω ότι έχουν μια παραπάνω δυσκολία όταν είσαι «εξόριστος» για 2 χρόνια από το «σπίτι» σου», συνέχισε ο Μπάμπης Παπαδάκης, πραγματοποιώντας έναν απολογισμό της ομάδας του που κατάφερε στους 7 αγώνες που πρόλαβε να δώσει, να πετύχει θετικό πρόσημο στα στατιστικά της και να «κατοικοεδρεύει» στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣΡ.

«Δεν πρέπει να φτάσουμε μέχρι τέλη Μαϊου»…
Στην συνέχεια ο Μπάμπης Παπαδάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο απραξίας στον αθλητισμό αλλά και στις φοβίες που έχουν όλοι εκείνοι που βρίσκονται στους πάγκους των ποδοσφαιρικών ομάδων για ότι θα παρουσιαστεί όταν οι ομάδες θα επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. «Όλοι οι παίκτες μου έχουν ατομικό πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν αυτή την περίοδο που όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι κλειστοί. Όμως «κακά τα ψέματα», αυτές οι διακοπές κάθε δραστηριότητας όπως όλοι γνωρίζουν και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχουν ως συνέπεια μυϊκούς τραυματισμούς.
Μακάρι να μην υπήρχαν όμως, είναι ένα γεγονός που όπως αποδεικνύεται δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Πιστεύω ότι δεν πρέπει το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΡ να φτάσει μέχρι το τέλος Μαϊου. Καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και στην συνέχεια να διεξαχθούν play off και play out αν η ΕΠΣΡ θέλει με μια μορφή να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Είμαστε όπως όλοι γνωρίζουν ένας τουριστικός προορισμός και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μας θα απασχοληθούν σε εποχικές εργασίες. Φυσικό επακόλουθο είναι όλες οι ομάδες να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα. Αυτό θα φανεί στην πορεία», αιτιολόγησε ο τεχνικός του Σπηλίου που θέλησε ολοκληρώνοντας να μεταφέρει το δικό του μήνυμα ελπίδας για τις ημέρες που διανύουμε. «Η κατάσταση είναι για όλους μας δύσκολη. Εύχομαι πραγματικά σύντομα να ξεπεράσουμε την περιπέτεια του κορονοϊού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μέχρι τότε όμως ας προσέχουμε, ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές και τα μέτρα έτσι ώστε να βρεθούμε όλοι ξανά υγιείς στα γήπεδα».