21 °C Rethymno, GR
17/04/2021

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' ΕΠΣΡ

Α’ ΤΟΠΙΚΟ/Χρήστος Βασιλείου: «Θα το παλέψουμε»

Ξεκίνησε μουδιασμένα τη χρονιά όμως με την πάροδο των αγωνιστικών, άρχισε να δείχνει τις πλούσιες αρετές της σκοράροντας αφειδώς. Όταν ωστόσο «κολλούσε» ένα ματς, έδειχνε να δυσκολεύεται αρκετά.
Λίγο πριν τη δεύτερη διακοπή ελέω lock down, η Ασή Γωνιά έδειχνε πως επιστρέφει στις κορυφαίες θέσεις παίζοντας συνάμα καλό ποδόσφαιρο.
Ο Χρήστος Βασιλείου που παρέμεινε για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της, μιλάει γι’ αυτή την πορεία, γι’ αυτά τα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που παρουσίασε αλλά και για την πίστη του ότι θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως να σημαίνει ότι είναι αυτοσκοπός ο τίτλος.


«Το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση»
«Προέχει η υγεία και φυσικά το να δημιουργήσουμε κάτι που θα αρέσει σε μας και στον κόσμο» συμπληρώνει…
Αρχικά τόνισε ο Αγρινιώτης προπονητής που αγαπάει την Κρήτη και το Ρέθυμνο σαν να είναι ο δικός του τόπος καταγωγής… «Κατ’ αρχή δεν υπάρχει δυσκολία για μας. Το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση. Από εκεί και πέρα, κάνεις ό,τι μπορείς για να νιώθεις όμορφα, για να νιώθεις ικανοποίηση γι’ αυτό το οποίο κοπιάζεις. Στην αρχή είχαμε κάποιους καλούς παίκτες αλλά και παιδιά που δεν ήταν «ψημένα» για πρωταθλητισμό. Ήταν ταλέντα αλλά θα χρειάζονταν χρόνο για να βελτιωθούν μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα που φτιάχνουμε.
Εν αρχή δεν είπαμε… «πάμε να το πάρουμ娻. Στόχος ήταν ο τίτλος αλλά δεν αποτελεί πανάκεια… Άργησαν να έρθουν επίσης και κάποια παιδιά όπως, ο Ταμάμης ή άλλοι τρεις φοιτητές που μας βοήθησαν πολύ όπως επίσης και ο Γιάννης ο Καραβιώτης που θα μας βοηθούσε με την εμπειρία του στην άμυνα.»

Όλα του πρωταθλητισμού δύσκολα…

Στη συνέχεια μίλησε για το ανταγωνιστικό του πρωταθλήματος: «Μπορεί να ξεκινήσαμε μουδιασμένα αλλά το πρόβλημα άρχισε να γίνεται έντονο γιατί πέσαμε ψυχολογικά από τον αγώνα κυπέλλου με τον Ρεθυμνιακού στο κύπελλο (7-0).
Ένας επίσης λόγος που ίσως να μην παρουσιαστήκαμε έτοιμοι όσο έπρεπε στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν και η αποχή που είχαμε. Το είδατε νομίζω δια γυμνού οφθαλμού ότι, όλες οι ομάδες έδειξαν αστάθεια στην απόδοσή τους λόγω της πολύμηνης διακοπής.
Έπειτα είχαμε και κάποιες ατυχίες με τους τραυματισμούς των Αντουράκη, Γιάννη Βασιλείου (ο νεαρός επιθετικός θα κάνει αυτές τις μέρες επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό).
Έκτοτε, η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της και πιστεύω ότι βάλαμε τις βάσεις για να μείνουμε ψηλά. Νομίζω ότι έτσι όπως διεκόπη το πρωτάθλημα, αυτές οι τρεις ομάδες θα συνέχιζαν να βρίσκονται ψηλά, το Μελιδόνι, ο Ερμής και εμείς.
Είδαμε αυτές τις τρεις όμως ότι είχαν αστάθεια ενώ εμφανίστηκαν και κάποιες άλλες που αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη μιας και δεν τις περίμενε κανείς να είναι τόσο δυνατές όπως, τα Λιβάδια και ο Φοίνικας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας στεναχώρησε αλλά έπειτα απ’ όλα αυτά αν δεν χάσεις το μυαλό σου, σε κάνουν καλύτερο.»

Το βήμα πριν την αποχώρηση

Πότε όμως ήταν η στιγμή που ένιωσε μεγάλη απογοήτευση φτάνοντας μια στιγμή από το να αποτελέσει παρελθόν από την Ασή Γωνιά…; Ο 56χρονος τεχνικός αναφέρει: «Έγινε μετά το 2-2 με τα Λιβάδια. Το ανακοίνωσα στους παίκτες και έπεσαν πάνω μου θέλοντας να μου αλλάξουν την απόφαση. Μαζί με τα παιδιά και μέλη της διοίκησης και δη ο ίδιος ο Στέλιος ο Μπικάκης. Γι’ αυτόν και για τα παιδιά έκατσα στην ομάδα. Το αξίζουν! Ο κ. Μπικάκης είναι εξαιρετικός παράγοντας, απίστευτος όπως και ο γενικός αρχηγός κ. Θεοδωράκης.
Αυτό που θέλαμε με τον καιρό ήταν η δική μας ομάδα να πρωταγωνιστήσει αλλά και να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Ήμασταν σίγουροι ότι κάπου όλο αυτό θα μας έβγαινε.»


Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Τί προσδοκά για το 2021 όμως ο εν λόγω προπονητής; Πιστεύει ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα;
«Βασικά έχουμε τρελαθεί όλοι με τον εγκλεισμό. Πάλι καλά που βρισκόμαστε στην Κρήτη (γέλια). Είναι καλύτερα να ξεκινήσει. Μην ξεχνάτε ότι οι προπονητές έχουν χάσει τις δουλειές τους, ενώ και τα παιδιά έχουν χάσει ένα μεγάλο συμπλήρωμα στον μηνιαίο τους μισθό μια και έτσι όπως είναι η κοινωνία, βασίζονται σ’ αυτό το συμπλήρωμα.
Εγώ προσωπικά θέλω να βρεθώ στον αγωνιστικό χώρο, να μυρίσω τα αποδυτήρια. Μου έχει λείψει πολύ αυτό…»

Το αν όμως θα είναι ιδανικό αλλά και κατά πόσο θα επηρεάσει το αξιόπιστο του πρωταθλήματος τόνισε: «Εδώ μπαίνουν κάποιοι φραγμοί. Φερ’ ειπείν, έχουμε τρεις αξιόλογους παίκτες όπως είναι οι, Κριτσωτάκης, Πλεύρης, Σταυρακάκης που τα παιδιά έχουν καταγωγή από το Ηράκλειο και διαμένουν τώρα εκεί με τις οικογένειές τους λόγω κορονοϊού.
Αν προσθέσετε και τους φοιτητές (φοιτητές έχουν όλες οι ομάδες), είναι αλήθεια ότι αποδυναμώνονται πολύ.
Εμείς όμως ακόμα και έτσι, θα το παλέψουμε. Νομίζω ότι έχουμε τις αρετές και τη δυναμική.»

Για το τέλος ο Χρήστος Βασιλείου μοίρασε ευχές… «Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία. Το ποδόσφαιρο έρχεται δεύτερο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Υπομονή για να επιστρέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη».