19 °C Rethymno, GR
16/05/2021

ΟΙ "ΓΥΠΑΕΤΟΙ" ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

Βάζουν μπροστά στην Επισκοπή

Η ΠΑΕ Επισκοπή ξεκινά τις ομαδικές προπονήσεις αυτή τη Δευτέρα. Αποτελούσε τυπικό διαδικαστικό θέμα αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι… Κι αυτό γιατί όλα θα πρέπει κινούνται να βάσει των νέων διατάξεων που απαιτούν οι υγειονομικές αρχές.
Όπως αναφέρει επίσημα ο ρεθεμνιώτικος σύλλογος, άπαντες επιστρέφουν στο Ρέθυμνο και ετοιμάζονται για προπονήσεις αφού πρώτα θα υποβληθούν σε τεστ-covid. Συγκεκριμένα: «Τη Δευτέρα (22/2) ξαναμπαίνει το αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ Επισκοπής σε διαδικασία προετοιμασίας μετά την έγκριση των υγειονομικών αρχών για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων.
Στους ποδοσφαιριστές μας έχει δοθεί προσκλητήριο γι’ αυτή τη Δευτέρα (22/2) στο γήπεδο ΔΑΚ Γάλλου.
Της προπόνησης θα προηγηθούν τα απαραίτητα τεστ-covid σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και λοιπό προσωπικό της ΠΑΕ.»

Οι «22» του ρόστερ και οι δικαιολογημένοι απόντες
Στην ομάδα λοιπόν καλούνται να βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο ή τουλάχιστον αυτοί που είναι δυνατό να μεταβούν από κάθε περιοχή της υφηλίου. Ο Βραζιλιάνος Λούκας Γκουέντες για παράδειγμα, είναι αδύνατον να δώσει το «παρών» τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο καθώς, έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη βίζα του και γι’ αυτό βρίσκεται στην Πολωνία προκειμένου να το διεκπεραιώσει (εκεί διαμένει μόνιμα με την Πολωνίδα γυναίκα του).
Φυσικά, προπονήσεις είναι αδύνατον να κάνει ο γκολκίπερ Μανώλης Καλογεράκης που βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης και ως γνωστό, χάνει τη σεζόν.
Στην Επισκοπή υπάρχουν 22 καταγεγραμμένοι ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 4 είναι τερματοφύλακες. Δηλαδή εκτός από τους Καλογεράκη, Δήμιζα, Βουτσελά και Μανιαδάκη είναι και οι, Ανδρικόπουλος, Καραγιάννης, Λίμα, Παναγιωτίδης, Γιαννούτσος, Ανδρέου, Χρουσιέλ, Πολυχρόνης, Σουμπσάκης, Νάνι, Γκουέντες, Μεληκιώτης, Τσιριγώτης, Τσόφλιος, Γεωργούσης. Στο ρόστερ εντάσσονται και τρία παιδιά από την Επισκοπή 2010, οι Τσιλεδάκης, Καφετζής και Τζωρτζινάκης ενώ συχνά-πυκνά, στο διάστημα όπου διεξάγονταν οι προπονήσεις με γκρουπ, είδαμε να προπονούνται οι δύο νεαροί τερματοφύλακες, Κατσιπάνος, Μπερνιδάκης αλλά και ένα ακόμη παιδί από την «2010», ο Τραϊτοράκης.

Οι παίκτες το τρέξιμο, οι ΠΑΕ το «κουπί»…

Η ρεθεμνιώτικη ομάδα ξαναμπαίνει στη διαδικασία να «τραβήξει κουπί» με μια… δεύτερη προετοιμασία. Σαφώς περίεργη περίπτωση αυτή και υπό το πρίσμα της υγειονομικής προσοχής.
Μέσα σ’ όλα αυτά προσθέστε και το γκρίζο φόντο που δημιουργείται μέσα από το αβέβαιο μέλλον για το αν και κατά πόσο θα ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί δημιούργησε πολλά ερωτηματικά -όχι αγωνιστικά βεβαίως-βεβαίως- το ότι ο ΠΣΑΠ μαζί με τους προπονητές προέβησαν σε μία ανακοίνωση ότι μέσα σε 20-25 μέρες θα είναι έτοιμοι την ίδια στιγμή που σχεδόν όλοι οι πρόεδροι της κατηγορίας ζητούν εγγυήσεις (οικονομικές μα κυρίως εγγυήσεις μια ασφαλούς αναδιάρθρωσης).
Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι έτοιμες οι άδειες των ομάδων αλλά και οι ίδιες οι ΠΑΕ για να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πολλώ δε μάλλον όταν αναζητούν βάσιμες εγγυήσεις…