19 °C Rethymno, GR
01/10/2020

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Μ. ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ, Ο ΒΟΣΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΤΩΝ

Βέλιτς με μέλλον για την Επισκοπή

«Βέλιτς και του χρόνου ή μάλλον για πολλά χρόνια» λοιπόν στην Επισκοπή σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Αυτή είναι η πρόθεση αλλά και η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Επισκοπής, Μιχάλη Νικολιδάκη.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής ξεκαθάρισε ότι, ο Βόσνιος τεχνικός θα παραμείνει στο Ρέθυμνο για πολύ καιρό… «Με τον Βέλιτς έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας. Βασικά, δεν την ανανεώσαμε απλώς, ο άνθρωπος συνεχίζει κανονικά γιατί δεν έχει έρθει για  έναν χρόνο. Έχει έρθει για να δουλέψουμε. Έχουμε θέσει μια προοπτική συνεργασίας για πολλά χρόνια. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή μας» δήλωσε στο διαδικτυακό athlitiko.gr.

Η Επισκοπή όμως ως ομάδα τρέχει και μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα… «Έχουμε ένα σταθερό πλάνο αλλά προϋποθέτει να έχουμε και γήπεδα ως νομός, να έχουμε χώρο να κάνουμε και πράγματα που θέλουμε. Έχουμε όραμα όπως σας είπα και θέλουμε να το ακουμπήσουμε. Έχουμε όμως ανάγκη και τη στήριξη της ίδιας της πολιτείας».

Ο μόνος νομός με μόλις ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα

Και εδώ η Επισκοπή βάζει τις δικές της προϋποθέσεις. Σαφώς και θα συνεχίσει ως σύλλογος στις εθνικές κατηγορίες όμως, τώρα είναι η ευκαιρία να θίξει ένα ζήτημα ετών… Τη δημιουργία ενός ή και δύο προπονητικών γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα στην περιοχή του Γάλλου προκειμένου να χτιστεί ένα προπονητικό κέντρο έτσι όπως το οραματίζονται οι άνθρωποι του αθλητισμού με εκείνους της Επισκοπής να προσφέρονται να το υπηρετήσουν και φυσικά «να το βρει μπροστά της» η επόμενη γενιά…

Βλέπετε, η τελευταία φορά που έγινε κάτι χρηστικό στο ΔΑΚ Γάλλου ήταν το 2014 όταν και αντικαταστάθηκε ο φυσικός χλοοτάπητας. Το γήπεδο προφανώς και χρειάζεται μια σειρά από βελτιώσεις (ανακαίνιση σε πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αντικατάσταση ταρτάν, μονώσεις στα τσιμέντα ή στις σωληνώσεις, κλπ).

Με αφορμή την πολύ πιθανή συμμετοχή του ρεθεμνιώτικου συλλόγου στην Football League λοιπόν είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες απαραίτητες διεργασίες (έστω και σ’ αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς) για να προχωρήσει ένα θέμα που έχει «στοιχειώσει», αυτό της δημιουργίας γηπέδων. Το Ρέθυμνο είναι ο μόνος νομός με μόλις ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα.

Κατηγορία κοινής αποδοχής

Σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων, εκείνες καλά κρατούν. Όπως σας ενημέρωσαν τα «Ρ.Ν.», την προσεχή Παρασκευή, θα υπάρξει νέα διαδικτυακή συνάντηση ανάμεσα στους πρωταθλητές προέδρους των «8» με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και από εκεί κι έπειτα θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρο της SL και FL κ. Λεουτσάκο.

Αυτό που θεωρεί η Επισκοπή σωστό είναι, να παρουσιαστεί ένα πλάνο κοινής αποδοχής. Τα πράγματα οδηγούνται από μόνα τους στην αναδιάρθρωση και όπως τόνισε ο πρόεδρος των πρωταθλητών: «Δεν χρειάζεται να εκβιάζουμε τα πράγματα ή να μιλάμε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται».

Επισημαίνουμε ότι στις τηλεδιασκέψεις –το αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο- τοποθετήθηκαν βουλευτές από τους τόπους από τους οποίους προέρχονται οι ομάδες.

Βέλιτς: «Να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας»

Όσο για τον Βόσνιο τεχνικό, δίχως να συνομιλήσει με τον Νικολιδάκη –τουλάχιστον σε άμεσο στάδιο- μίλησε ως ένας εν ενεργεία προπονητής του συλλόγου δίνοντας το έναυσμα στη νέα σεζόν…

«Εμείς ως Επισκοπή, έχουμε δημιουργήσει μία βάση πάνω στην οποία υπολογίζουμε για τη νέα σεζόν που έρχεται. Σίγουρα θα γίνουν κινήσεις για να ενισχυθούμε και να προετοιμαστούμε καλύτερα στην επόμενη κατηγορία.

Πρέπει να πω ότι στην Επισκοπή, δεν λείπει τίποτε από κανέναν. Είμαι σίγουρος, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούμε ότι, θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Μέσα σε όλα τα παραπάνω έβαλε και το πλαίσιο μέσα από το οποίο άπαντες θα πρέπει να κινηθούν εφόσον αγαπούν το ποδόσφαιρο… «Η επόμενη μέρα, πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι άγνωστη προς εμάς. Ίσως είναι ευκαιρία όμως να κάνουμε κάτι σωστό. Ίσως είναι η ώρα, οι ομάδες να φτιάξουν ένα πιο ευέλικτο ρόστερ και επιτέλους να δώσουν έμφαση στους Έλληνες παίκτες και δη στους νεαρούς σε ηλικία. Οι ίδιοι μάλιστα να αποκτήσουν επιτέλους μια σαφώς πιο εύκολη πρόσβαση στις μεγάλες ελληνικές ομάδες ή τουλάχιστον να μπορούν να παίξουν μπάλα στο υψηλό επίπεδο.

Ας επιδιώξουμε επίσης να παίξουμε ποδόσφαιρο επιθετικό, απομακρύνοντας τη σκοπιμότητα με λιγότερες καθυστερήσεις, λιγότερα φάουλ ούτως ώστε, το προιόν το οποίο υπηρετούμε αντιμετωπίσει πιο πειστικά τις δυσκολίες οι οποίες δεδομένα έρχονται.

Προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος αν δουλεύαμε όλοι υπό αυτό το πρίσμα. Έτσι, θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου και όχι των ομάδων μεμονωμένα».