27 °C Rethymno, GR
09/07/2020

ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ -ΤΡΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΥΣΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΡΓΥΡΑ - ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «4ος ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ»

«Βαρύτερο» το τμήμα στίβου του Αρκαδιού

Μέσα από την… «λαίλαπα» των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊού, υπήρξε και ένα αισιόδοξο στοιχείο, αυτό της προσπάθειας των παιδιών του Αρκαδιού μέσα από τον 4ο δρόμο Κισσάμου.

Η αθλητική αυτή δράση έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες, οπότε δεν υπήρχε ο περιορισμός σε όλα αυτά τα μέτρα που, απολύτως δικαιολογημένα επικρατούν αυτό το διάστημα.

Αλήθεια είναι ωστόσο ότι, τα παιδιά του Ρεθύμνου κατέκτησαν 10 μετάλλια (4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα) σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, δείγμα του ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στο τμήμα του ιστορικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα δρομικό αγώνισμα, ήταν όλη η τριάδα των νικητών, πάνω στο βάθρο, από αθλήτριες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το Αρκάδι έδωσε το «παρών» με 21 παιδιά από το αγωνιστικό και προαγωνιστικό τμήμα της αντοχής.

Μετά το καλό ξεκίνημα της νέας σεζόν στην Ιεράπετρα, ήρθαν να προστεθούν νέες επιτυχίες. Οι διακρίσεις των παλιών αθλητών, συμπαρέσυραν τα νεότερα παιδιά, ανεβάζοντας, εντυπωσιακά τον πήχη των επιτυχιών. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι όλοι έκαναν πολύ καλές κούρσες και πραγματοποίησαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Δικαίως οι προπονητές του συλλόγου, Γεώργιος Βιζιργιανάκης και Μαρία Τσιχλάκη, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, από την προσπάθεια των παιδιών, και τα αποτελέσματα που έφεραν. Έτσι, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πλέον διεξάγονται οι καθημερινές προπονήσεις, λόγω των άσχημων ως ακατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι αθλητές παρουσιάστηκαν δυνατοί και μπόρεσαν να ανταποκριθούν στον συναγωνισμό που υπήρχε και να διακριθούν.

Γ. Βιζιργιανάκης: «Δυστυχώς ο στίβος δεν τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από τον Δήμο»

Λίγο μετά, ο αρχιπροπονητής των αθλητών του τμήματος Γιώργος Βιζιργιανάκης μοίρασε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί σε κάποιες βασικές ελλείψεις των αθλητικών υποδομών…

«Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά για την σημαντική τους επιτυχία. Το σημαντικότερο βέβαια ήταν ότι τα παιδιά γύρισαν με το χαμόγελο στα χείλη, σαφώς ευχαριστημένα, αφού πάντα το ξεκίνημα φέρνει περισσότερο άγχος, και οι γονείς που ήρθαν μαζί, καμάρωσαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Τα παιδιά έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τηρουμένων και των αναλογιών στην πόλη μας. Ο στίβος στο Ρέθυμνο, δυστυχώς, είχε δυσκολίες πάντα, όμως εδώ και μια δεκαετία, αντιμετωπίζεται και δεν τυχαίνει της ανάλογης προσοχής και βοήθειας από την τοπική αυτοδιοίκηση, και ειδικά από τον δήμο Ρεθύμνου. Εγκατάλειψη αθλητικών υποδομών, έλλειψη στοιχειώδης συντήρησης, αδιαφορία, ψεύτικες υποσχέσεις, συνθέτουν ένα πάζλ αρνητικών σκέψεων, που εδώ και χρόνια ο στίβος στην πόλη του Ρεθύμνου αγωνιά και πασχίζει να σταθεί στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων, αλλά και στις ελπίδες και τα οράματα των παιδιών. Όμως είναι κρίμα για τα 240 παιδιά, που έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους τον κλασικό αθλητισμό και τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης.

 Ευτυχώς γιατί υπάρχουν και οι γονείς. Τους αγώνες, ήρθαν και παρακολούθησαν, οι γονείς των παιδιών από το Ρέθυμνο όπου χειροκρότησαν κάθε αγωνιστική τους προσπάθεια».

Τα αποτελέσματα για τους αθλητές -τριες του ΟΚΑ Αρκάδι:

Μαρία Σταγογιάννη 2η στα 5.000μ. γυναικών, με την καλή επίδοση 21’17. Αθλήτρια, μικρότερης κατηγορίας, δοκιμάζει τις αντοχές της και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Μαρία Κλαψινού 1η στα 1.200μ. Κ16, με 4’14. Κέρδισε άνετα κάνοντας καλό χρόνο.

Μαρία Σαρμάνη 2η στα 1.200μ. Κ16, με 4’24. Νέα αθλήτρια όπου ξεκινάει φέτος τις αγωνιστικές της διαδρομές και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.

Ειρήνη Σταθοπούλου 3η στα 1.200μ. Κ16, με 4’26. Και αυτή νέα αθλήτρια όπου δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην ημιαντοχή και φαίνεται να τα πάει καλά.

Ιφιγένεια Περακάκη 2η στα 700μ. Κ14, με 2’21, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το ταλέντο και το πείσμα της.

Μαρία Πατσάκη 3η στα 700μ. Κ14, με 2’23, νέα αθλήτρια, ξεδιπλώνει το ταλέντο της, και δουλεύοντας θα φτάσει ψηλά.

Ειρήνη Τηλέμη 1η στα 700μ. Κ12, με 2’36, η μικρή της ομάδας. Έτρεξε έξυπνα και με πολλές δυνάμεις. Το χάρηκε πολύ, σηκώνοντας το κύπελλο.

Μιχάλης Χατζημαρκάκης 1ος στα 700μ. Κ14, με 2’15. Νέος αθλητής και με πολλά χαμόγελα στο βάθρο των νικητών.

Γαβριήλ Συριανόγλου 1ος στα 2.400μ. Κ16, με 8’47. Κέρδισε πολύ εύκολα και με μεγάλη διαφορά.

Αλεξάνδρα Βραβορίτη 2η στα 2.400μ. Κορασίδων, με 9’21. Αθλήτρια μικρότερης κατηγορίας, όμως τα καταφέρνει πολύ καλά και στις μεγάλες αποστάσεις.

Μανώλης Χατζημαρκάκης 4ος στα 2.400μ. Κ16, με 9’42, νέος αθλητής και αυτός, Το πάλεψε, έχασε για λίγο το βάθρο των νικητών.

Ελεάννα Βαρότση 6η στα 700μ. Κ14, με 2’29. Έκανε καλό χρόνο. Με λίγο πίστη στον εαυτό της θα τρέξει ακόμα καλύτερα.

Ελίζα Μυρσιλίδη 8η στα 700μ. Κ14, με 2’32. Και αυτή έτρεξε καλά. Λίγο θέλει να βρεθεί ακόμα ψηλότερα.

Νικολέτα Τζανακάκη 7η στα 1.200μ. Κ16, με 5’02. Μπορούσε και καλύτερα και παρ’ όλο το άγχος της, έτρεξε και το ευχαριστήθηκε.

Μαρία Σμπυράκη 7η στα 700μ. Κ12, με 2’54, η άλλη μικρή της παρέας, έτρεξε το πάλεψε, και έχει συνέχεια.

Αγάπη Χλιαουτάκη συμμετείχε στα 700μ. Κ14, αλλά το υπερβολικό άγχος δεν ήταν σύμμαχος στην προσπάθειά της.

Νίκος Παναγιωτάκης 8ος στα 700μ. Κ14, με 2’30, έκανε μεγάλη προσπάθεια τρέχοντας καλά.

Σταύρος Σοφίος 10ος στα 700μ. Κ14, με 2’31, μικρός έχει δρόμο μπροστά του να τρέξει πιο γρήγορα.

Πέτρος Ζαχαριουδάκης 10ος στα 700μ. Κ12, με 2’49, κι αυτός μικρός της παρέας, το πάλεψε αρκετά και το ευχαριστήθηκε.

Χαράλαμπος Πατσάκης 11ος στα 700μ. Κ12, με 2’51, κι αυτός Βενιαμίν της παρέας, νέος αθλητής, το προσπάθησε και κέρδισε εντυπώσεις.

Γεώργιος Σαλονικιός μετείχε στα 10.000μ. ανδρών, με επίδοση 56’09.

Συνδιοργανωτές των αγώνων η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, μαζί με τον Δήμο Κισσάμου, και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στους αγώνες μετείχαν παιδιά από τους τοπικούς συλλόγους, και από τα σωματεία της πόλης των Χανίων και του Ρεθύμνου, καθώς και από τους συλλόγους υγείας Χανίων, Ρεθύμνου και δρομέων υγείας Μεγαλόνησος.

Όλοι αυτοί που βοήθησαν

Έπειτα από τα παραπάνω, το τμήμα στίβου του συλλόγου, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που εδώ και χρόνια στηρίζουν την προσπάθεια λειτουργίας του. Ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά, τους συμπολίτες – επιχειρηματίες, Γεώργιο Δαριβιανάκη, Γιάννη Αποστολάκο, Βασίλειο Σπανδάγο, Ηλία Παπαδάκη, όπου με την συνδρομή τους, βοήθησαν σε αγορά αθλητικού ρουχισμού, που δόθηκε στα παιδιά των ακαδημιών.