20 °C Rethymno, GR
04/04/2020

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Λυκείων Κρήτης από την Eurobank

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνης βράβευσε η Eurobank στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι 58 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 22 Νοεμβρίου 2019.
Οι 58 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.000 έως 19.573 μόρια. Εξ αυτών, 25 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 16 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 10 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές και 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε τέσσερα Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου βραβεύθηκε το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και είναι η δεύτερη χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.
Στο Νομό Λασιθίου, το Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας που βραβεύεται για πρώτη φορά.
Στο Νομό Ρεθύμνου, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης διακρίθηκε για τρίτη φορά στη διάρκεια του Προγράμματος.
Και στο νομό Χανίων, το Επαγγελματικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου που βραβεύεται για πρώτη φορά.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 859 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.584.
Στην ομιλία του, ο διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Ηρακλείου Α’, κ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και τελικά το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας, και της κοινωνίας. Το υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, με όρους οικονομικούς αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς. Οι υποδομές, οι συνθήκες, το εκπαιδευτικό υλικό και το έμψυχο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι απόλυτες προτεραιότητες για μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της και να τους δώσει την ώθηση να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να διακριθούν. Είναι τα εφόδια για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν και να γίνουν οι φορείς αναγέννησης, ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελεί, πλέον, ανεμπόδιστη επιλογή για την επαγγελματική τους εξέλιξη».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πολιτάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Ευχαριστία Κουτεντάκη, η περιφερειακή σύμβουλος Λασιθίου Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Νικόλαος Αγγελάκης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης για θέματα Οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης, η αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη, ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Χρήστος Χρονάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου Μιχαήλ Παπαδάκης, η αναπληρώτρια διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Στυλιανή Μακρυγιαννάκη, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πολιτάκης σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση αυτή επιβραβεύεται η αριστεία που αποτελεί το θεμέλιο για το μέλλον. Συνεχάρη επίσης την Eurobank που επενδύει στην Παιδεία και δημιουργεί το παράδειγμα για όλους.
Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της Eurobank επιβραβεύει τον σκληρό αγώνα των νέων που πίστεψαν, αρίστευσαν και διακρίθηκαν, ενώ ευχήθηκε για παρόμοιες ενέργειες ανάδειξης της αριστείας και τιμής.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα παράθυρο προς το μέλλον της χώρας μας, αγκαλιάζοντας τους νέους και προσφέροντάς τους επιβράβευση.
Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Ευχαριστία Κουτεντάκη ανέφερε ότι σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από κρίση, η επένδυση στην Παιδεία σημαίνει πλούτος. Τόνισε ότι η αριστεία είναι στάση ζωής, και συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Τράπεζα για το σημαντικό κοινωνικό της έργο.
Ακολούθως, η εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας Λασιθίου, η περιφερειακή σύμβουλος Λασιθίου Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη συνεχάρη την Τράπεζα για την εξαιρετική της πρωτοβουλία που έχει γίνει θεσμός και τιμά τη νέα γενιά που με υπομονή και επιμονή κυνηγά τα όνειρά της. Απευθυνόμενη στους αριστούχους σημείωσε ότι είναι το μέλλον και οι πρεσβευτές της χώρας μας, ενώ συνεχάρη τους γονείς, τους αφανείς πρωταγωνιστές και στηλοβάτες.
Στην ομιλία του, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Νικόλαος Αγγελάκης συνεχάρη την Eurobank που εδώ και 17 χρόνια επιβραβεύει τους μαθητές για την αριστεία, προσφέροντάς τους κίνητρο και παράδειγμα για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης για θέματα Οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης τόνισε ότι η αριστεία παραμένει το αδιαπραγμάτευτο στοίχημα της συνεχούς προσπάθειας και συνεχάρη τους νέους που πέτυχαν το στόχο τους, καθώς και την Τράπεζα που στηρίζει εμπράκτως τους νέους.
Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου και εκπρόσωπος του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Μιχαήλ Παπαδάκης εξέφρασε συγχαρητήρια στην Τράπεζα για την πρωτοβουλία που αποτελεί θεσμό και δεν έχει οπισθοχωρήσει στα χρόνια της κρίσης. Συνεχάρη επίσης τους νέους και τους προέτρεψε να βάζουν υψηλούς στόχους, καθώς και τους γονείς που τους στηρίζουν και τους καθηγητές που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση.
Τέλος, η αναπληρώτρια διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Στυλιανή Μακρυγιαννάκη συνεχάρη τους μαθητές που με υπομονή, επιμονή και πίστη πέτυχαν τη σημαντική αυτή διάκριση, με γνώμονα την αγάπη τους για μάθηση, καθώς και τους γονείς και εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή.