22 °C Rethymno, GR
17/04/2021

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΙ «ΟΡΑΝΙΕ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Και η «αγία»… ευχαρίστηση θέλει…

Είναι από νεότερους τόσο σε ηλικία, όσο και σε εμπειρίες από τους πάγκους. Και όμως μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της έλευσης του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας του κορονοϊού, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα με ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων.
Για τον προπονητή της Αγίας Γαλήνης, Γιώργο Λαγουδάκη η φετινή πρώτη εμπειρία, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα «ταξίδι» στο οποίο οι «οράνιε» ποδοσφαιριστές του, διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο και χωρίς το άγχος ανόδου.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν τέθηκε τέτοιος στόχος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ το τελευταίο διάστημα όλοι αντιμετώπισαν την περίπτωση του νέου lock down.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο και αναζητούν τις καλύτερες στιγμές μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα στους αγώνες με Παναρκαδικό (3-3) και Απόλλωνα (2-3), όπου οι παίκτες του πήραν τους βαθμούς στο χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται ως καθυστερήσεις.


«Είμαστε σαν μια παρέα»…

«Ξεκινήσαμε άσχημα φέτος, με ήττα στον πρώτο αγώνα μας και, αιτία ήταν το γεγονός ότι οι εποχικές δουλειές στις οποίες εργάζονται οι περισσότεροι παίκτες, δεν τους έδωσαν την δυνατότητα για συμμετοχή σε πολλές από τις προπονήσεις και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους», ήταν τα πρώτα λόγια του γεννημένου στις 3 Σεπτεμβρίου του 1990 νεαρού τεχνικού, στον μίνι-απολογισμό των «ημερών και έργων» των «πορτοκαλί» μέχρι και το νέο «λουκέτο» σε κάθε αθλητική δραστηριότητα. «Όταν όμως καταφέραμε να συγκεντρωθούμε ξεκίνησαν και τα θετικά αποτελέσματα. Ποτέ δεν ήταν στόχος μας η άνοδος. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστιόμαστε κάθε προσπάθειά μας. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων παίζει το πολύ καλό κλίμα που έχουμε. Είμαστε σαν μια παρέα η οποία αποτελείται από ανθρώπους που νιώθουν τον αμοιβαίο σεβασμό στην προσπάθεια όλων».«Σεβασμός στα μέτρα»…

Στην συνέχεια ο Γιώργος Λαγουδάκης αναφέρθηκε στο τι ενδεχομένως να ακολουθήσει όταν οι ομάδες πατήσουν ξανά τους τάπητες των Ρεθεμνιώτικων γηπέδων, ενώ συνέστησε υπομονή και συνέπεια στην τήρηση των μέτρων της πολιτείας, έτσι ώστε να επέλθει ακόμη συντομότερα η επιστροφή όλων ξανά στα γήπεδα. «Η διακοπή κάνει σίγουρα κακό σε όλους μας. Ακριβώς στο χρονικό σημείο που οι περισσότερες ομάδες είχαν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους όλα σταμάτησαν. Όμως είναι αναγκαίο. Όλος ο κόσμος πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία και να σεβαστεί τα μέτρα που μας πρότειναν οι ειδικοί. Έτσι θα ξεπεράσουμε την «περιπέτεια» της πανδημίας του κορονοϊού και ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψουμε ξανά στα γήπεδα».