9 °C Rethymno, GR
27/02/2021

Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΟΜΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ… «ΞΕΝΟΔΟΧΟ»

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Με την… Φλόγα της ελπίδας

Οι ηλιόλουστες ημέρες του παρατεταμένου φετινού καλοκαιριού τους έφεραν να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής, έχοντας πετύχει το απόλυτο των επιτυχιών στις 5 πρώτες αγωνιστικές της συρρικνωμένης φετινής Β’ ΕΠΣΡ.
Μόλις όμως απόλαυσαν και το σχετικό φετινό ρεπό τους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και μάλιστα χωρίς τα σχετικά αποτελέσματα να απειλούν την… ιδιοκατοίκηση στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα της «μικρής», «μαύρα σύννεφα» άρχισαν πάλι να εμφανίζονται πάνω από των Ελληνικό ουρανό.

«Σβήνουν» ξανά οι μηχανές…

Το φετινό ξεκίνημα της Φλόγας ήταν το πιο αντάξιο των προσδοκιών των ανθρώπων της, που με την φυσική έδρα της ομάδας να έχει υποστεί το σχετικό «λίφτινγκ» ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πλέον το «καμάρι» των Ρουστίκων σε κάθε του αγωνιστική υποχρέωση, αλλά και τους πράσινους να μην γνωρίζουν αντίπαλο στην φετινή σεζόν, όλα έδειχναν κάτι παραπάνω από ιδανικά.
Όμως, όπως όλοι στην ελληνική επικράτεια, έτσι και στο «πράσινο στρατόπεδο» υπολόγιζαν «χωρίς τον ξενοδόχο» ή καλύτερα στην βασική αιτία που έμειναν κλειστά στην τουριστική Κρήτη πολλά από τα ξενοδοχεία της. Ο κορονοϊός έκανε ξανά την εμφάνιση του και μάλιστα με δυναμισμό αυτή την φορά. Μοιραία, μια προσπάθεια 5 εβδομάδων φαίνεται να «μπαίνει στο ψυγείο» με άγνωστο το «τι μέλει γενέσθαι».
Η ομάδα του Χάρη Δελήμπαση που είχε προλάβει μέχρι και την απόφαση του καθολικού lock down να πετύχει 5 «τρίποντα» σε ισάριθμες αγωνιστικές, έχοντας με διαφορά την πιο παραγωγική «γραμμή κρούσης» (28 γκολ) αλλά και την πιο απροσπέλαστη αμυντική διάταξη (7 τέρματα, πλέον θα πρέπει να περιμένει αλλά και να ελπίζει.
Μέχρι πάντως να υπάρχουν τα νεώτερα οι «πράσινοι» θα πρέπει να νιώθουν ότι έχουν δημιουργήσει μια σημαντική υποδομή για την επίτευξη των στόχων ανόδου που έχουν θέσει, καθώς ανάμεσα στις νίκες τους υπήρχαν και οι εμφατικές επικρατήσεις επί των ισχυρών, Λίβα και Μελάμπων με τους δεύτερους να αποτελούν και εκείνοι βασικά φαβορί για την άνοδο.

Εκείνοι που ακολουθούν…

Δεν τους αρέσει με τίποτα το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Το γνωστό «ή ταν ή επί τας» δείχνει να τον αντιπροσωπεύει περισσότερο. Η «παρέα» του Λίβα, γνωστή και ως «πειρατικό» μπορεί να γνώρισε την ήττα με 6-0 από την Φλόγα, και το αντίστοιχο άτυχο για εκείνη 2-0 από τις Μέλαμπες, όμως ήταν και τα μοναδικά χωρίς βαθμό φετινά παιχνίδια για τους «κοκκινόμαυρους».
Με νίκες από εκεί και πέρα, βρέθηκαν ξανά στην 2η θέση της κατάταξης και με την διαφορά μιας νίκης από την πρωτοπόρο ομάδα των Ρούστικων.
Όμως όπως όλοι γνωρίζουν, ο μοναδικός στόχος που θέτουν οι… «Λιβαίοι» είναι να διασκεδάζουν τόσο εκείνοι όσο και οι «πιστοί» τους, το αγαπημένο τους άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Αντίθετα, εκείνοι που τους ακολουθούν και είναι σε ισοβαθμία (10 πόντοι) διακατέχονται από ένα κοντράστ.
Η Αγία Γαλήνη συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και το όνομά της. Αθόρυβα βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έστω και αν χρειάστηκε εκτός από την προσπάθεια της και λίγη δόση τύχης για να πετύχει την μέχρι τώρα στατιστική της με τις 3 νίκες και την 1 ισοπαλία.
Όμως οι «πορτοκαλί» γνωρίζουν και το «δίδαξαν» και σε κάποιους από τους αντιπάλους τους, ότι ένας αγώνας λήγει πάντα με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Αντίθετα, οι Μέλαμπες ήταν πιο… θορυβώδεις φέτος και μάλιστα ιδιαίτερα στον μεταγραφικό τομέα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανακοίνωσαν την Τετάρτη που μας πέρασε, ακόμη 4 μεταγραφές ποδοσφαιριστών με εμπειρίες από υψηλότερες κατηγορίες. Η πορεία τους στα πρώτα παιχνίδια δεν ήταν καλή, όμως τώρα τελευταία συνήλθαν και πλέον ανέβηκαν και στις επιδόσεις, αλλά και στην βαθμολογία.