15 °C Rethymno, GR
24/02/2021

ΣΤΟ 100% ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Χ. Δελήμπασης: «Είχαμε την καλύτερη εικόνα των τελευταίων ετών»

Για όλους εκείνους που, πριν την έναρξη της σεζόν δημιούργησαν τον προγραμματισμό και τα πλάνα που θα ακολουθούσε η Φλόγα Ρουστίκων στο νέο πρωτάθλημα, η πορεία της μέχρι και τη διακοπή του δεν αποτέλεσε έκπληξη. Και αυτό γιατί, τόσο η διοίκηση των «πρασινόμαυρων», όσο και ο προπονητής Χάρης Δελήμπασης, έκριναν πως είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή στα «σαλόνια» του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου. Αυτό φάνηκε τόσο στις μεταγραφικές κινήσεις, όσο και στην πορεία που ακολούθησε και έφερε το συγκρότημα των Ρουστίκων, με το απόλυτο των νικών σε 5 αγώνες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β’ ΕΠΣΡ.
Ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονταν στην κατάρτιση των πλάνων είναι και ο άνθρωπος που κάθεται μπροστά από τον πάγκο και καθοδηγεί για σχεδόν 2 χρόνια την Φλόγα στην «μικρή» των ερασιτεχνικών κατηγοριών του Ρεθύμνου.
Για τον Χάρη Δελήμπαση η πορεία που πρόλαβε να πραγματοποιήσει μέχρι και την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πριν κλείσουν ξανά όλοι οι αθλητικοί χώροι της επικράτειας, ήταν η καλύτερη που είχε η ομάδα των Ρουστίκων τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν όμως σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε έκπληξη αλλά ούτε και το μοναδικό θετικό στοιχείο των «πρασινόμαυρων» πριν την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

«Από την αρχή ήταν στόχος η άνοδος»
«Από την αρχή είχαμε πει, διοίκηση και ποδοσφαιριστές ότι, στόχος μας τη φετινή περίοδο ήταν η άνοδος. Μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος ήμασταν μέσα στον στόχο και μάλιστα με την καλύτερη αγωνιστική εικόνα που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Υπήρξε διάθεση, πίστη αλλά και συνέπεια τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού προπονητή που έσπευσε να παραθέσει και αλλά θετικά στοιχεία που εμφανίζει το δυναμικό της Φλόγας την φετινή σεζόν, αλλά και μερικά ακόμη γεγονότα που ήδη λαμβάνουν χώρα και μαρτυρούν γιατί οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν πως έφτασε η ώρα για την μεγάλη επιστροφή.
«Έχουμε καταφέρει μέσα από την δουλεία που πραγματοποιούμε να δημιουργήσουμε ένα έμψυχο υλικό που αποτελείται από 30 ενεργούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη και κάποιοι παίκτες που την περσινή σεζόν ήταν μέτριοι, φέτος έχουν ανέβει επίπεδο. Κίνητρο για την βελτίωση τους παρουσιάζει και το παράδειγμα που δίνουν και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως οι, Άγας, Σακελλαρίδης, Καλλιτσουνάκης και φυσικά ο πολύπειρος από Εθνικές κατηγορίες Βασίλης Γωνιωτάκης, παίκτες που αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται.
Έτσι με την εικόνα που είχαμε μέχρι και την διακοπή, ήμασταν σίγουρα ότι πετύχαμε το 100% του οργανωτικού σχεδιασμού μας. Παράλληλα, οι εργασίες στο γήπεδο των Ρουστίκων βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο, ενώ πλέον η Φλόγα διαθέτει και τμήματα υποδομής, με την παρουσία 20 παιδιών που προπονούνται από εμένα και τον Βασίλη Γωνιωτάκη».
«Εμπιστοσύνη στα παιδιά για άμεση επιστροφή»…
Πλέον το δεύτερο «κύμα» του κορονοϊού έχει διακόψει κάθε δραστηριότητα με τον Χάρη Δελήμπαση να προβληματίζεται όπως είναι λογικό ευχόμενος η ομάδα του στην επιστροφή ξανά σε επίσημες δραστηριότητες να μην έχει μείνει πίσω.
Ο νεαρός κόουτς δίνει το δικό του μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερθούμε στις κρίσιμες αυτές ώρες. «Αν δεν είχαν διακοπεί τα πρωταθλήματα είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε μια πολύ καλή πορεία. Δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσει ξανά και θα συνεχιστεί η σεζόν και αν αυτή η στάση δραστηριοτήτων θα είναι υπέρ ή κατά για την ομάδα. Όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε άμεσα στο προγενέστερο στάδιο που ήμασταν.
Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι. Για να προστατεύσουμε και τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Να μετακινούμαστε μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη και ακολουθώντας πιστά όλα όσα μας έχουν δώσει ως μέτρα οι αρμόδιοι. Έτσι θα ξεπεράσουμε γρηγορότερα αυτή την περιπέτεια και θα επιστρέψουμε ξανά στην κανονικότητα και τους αγαπημένους σε όλους αθλητικούς χώρους».