14 °C Rethymno, GR
16/04/2021

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Β’ ΤΟΠΙΚΟ: Aναστολή με «κιτρινόμαυρες» αποχρώσεις…

Έστω και αν το τελευταίο αποτέλεσμα (ήττα) το αποδείκνυαν, οι «κιτρινόμαυροι» του Παναρκαδικού, είχαν αρχίσει σαν αγωνιστική εικόνα, να «βρίσκουν τον δρόμο τους». Όμως τους πρόλαβε το δεύτερο κύμα εμφάνισης του κορονοϊού και έτσι η προσπάθεια θα πρέπει να… περιμένει. Για πόσο; Ουδείς γνωρίζει…
Όλοι όμως εκείνοι που τιμούν την φανέλα του ΑΓΟΔΑ, φρόντισαν να προλάβουν το κλείσιμο των απανταχού αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ρέθυμνο και στην τελευταία προπόνηση περιέλαβαν και μια μικρή μπάρμπεκιου βραδιά (οι προπονήσεις διεξάγονταν βραδινές ώρες) ευελπίζοντας ότι η πανδημία σύντομα θα ελεγχθεί και οι τάπητες των γηπέδων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα γεμίσουν ξανά από μπόλικα κιλά ιδρώτα, προσπάθειες για όμορφο θέαμα και προσδοκώμενα αποτελέσματα και φυσικά για υγειές ποδόσφαιρο.
Ανάμεσά τους και ο νεότερος σε ηλικία (ερευνώνται οι περιπτώσεις του Νικήτα Πατεράκη των Μελάμπων και του Λεωνίδα Λώλου του Λίβα) προπονητής της Β’ ΕΠΣΡ, Νίκος Χριστουλάκης, νιώθει την ίδια στεναχώρια και πικρία με τους παίκτες του για την ξαφνική διακοπή των πρωταθλημάτων, χωρίς πάντως να παραβλέπει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε προς καλό του κοινωνικού συνόλου.


«Η προσπάθεια είχε αρχίσει να μεταφράζεται σε εικόνα»
«Όλοι, μαζί και εγώ στεναχωρηθήκαμε γιατί η προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά στην προπόνηση είχε αρχίσει να μεταφράζεται σε εικόνα μέσα στο γήπεδο», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού τεχνικού της ομάδας των Μισιρίων, όταν ρωτήθηκε για το «κλίμα» που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» του Παναρκαδικού μετά το άκουσμα της είδησης για το δεύτερο καθολικό lock down σε κάθε δραστηριότητα ανά την επικράτεια, μαζί και εκείνων του αθλητισμού.
Και συνεχίζοντας ο Νίκος Χριστουλάκης τόνισε… «Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι μέσα στους επίσημους αγώνες, έβγαιναν όλα εκείνα τα στοιχεία που δουλεύαμε στις προπονήσεις. Είχε ανέβει εκτός από την αγωνιστική εικόνα μας και η ψυχολογία. Είχαμε ξεκινήσει να πιστεύουμε σε αυτό που κάναμε με την προσδοκία ότι, αγώνα με τον αγώνα, θα εμφανιζόταν και στον αγωνιστικό χώρο με τη μορφή των αποτελεσμάτων».

«Ο αθλητισμός μπορεί να περιμένει ξανά»
Πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του δεν παύουν να πιστεύουν ότι ακόμη και αυτή η διακοπή είναι για το κοινό καλό.
«Μακάρι αυτά τα μέτρα που λήφθηκαν από τους αρμόδιους και που πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά να είναι για το καλό όλων και να οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο αθλητισμός μπορεί να περιμένει ξανά. Πιστεύω ότι ως μια υγιής δραστηριότητα, με τη σωστή τήρηση των αποφάσεων και των οδηγιών από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε στην έλευση του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας ως εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου, θα περάσουμε το μήνυμα που θα μας φέρει το συντομότερο δυνατό ξανά στους αγαπημένους μας αγωνιστικούς χώρους. Στην συνέχιση της προσπάθειας όλων».