13 °C Rethymno, GR
16/04/2021

Ο ΚΑΤΟΧΟΣ 5 ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Γιάννης Κουδουνάκης: «Οι ήττες ήρθαν από τις λεπτομέρειες»

Είναι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που έχουν τους περισσότερους τίτλους στο παλμαρέ τους και όμως παραμένουν «αθόρυβοι», ήσυχοι, απλοί και με πολύ καλαμπούρι και περίσσιο «πείραγμα» στην ποδοσφαιρική… καθημερινότητα τους. Για τον Γιάννη Κουδουνάκη η ανύψωση 5 κυπέλλων στον ουρανό του Ρεθύμνου πάνω από το γήπεδο του Περάματος και το «Θ. Βαρδινογιάννης» της Επισκοπής, μοιάζει με ομορφιά όσο εκείνη της δύσης του ηλίου πάνω από το γήπεδο της Σοχώρας λίγο μετά την λήξη μιας ακόμη από τις προπονήσεις με την ομάδα του Ρεθυμνιακού.
Και ενώ κάποιοι με μια μόνο «κούπα» θα επιδίωκαν να γραφτούν διθύραμβοι για την συμμετοχή τους και μόνο, εκείνος προτιμά εκείνες τις στιγμές όπου ανάμεσα στους «κυανόλευκους» θα πει την «ατάκα» που θα ξεχωρίσει την «αποθεραπεία» τους μετά από μια ακόμη απαιτητική προπόνηση και θα τύχει σχολιασμού λίγα λεπτά μετά στα αποδυτήρια των «δελφινιών».
Γιατί δεν επιδιώκει κάτι παραπάνω από την απλότητα που τον διακρίνει και γιατί για εκείνον το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και ένα ευχάριστο στοιχείο του ημερήσιου προγράμματος του. Είναι ένα γεγονός που του έχει λείψει, όπως άλλωστε και στους συμπαίκτες του και ελπίζει ότι η νέα διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων έχει «φάει τα ψωμιά» της και σύντομα θα έχει ξανά την ευκαιρία να «πειράξει» τους πάντες στον Ρεθυμνιακό αλλά και να φροντίσει να είναι ετοιμοπόλεμος εκεί που θα χρειαστεί για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο αριστερό «φτερό» των «κυανόλευκων».


Όλες οι ομάδες θα είναι «ερωτηματικό»…

Μέχρι τότε μεταφέρει σε λόγια την δική του οπτική για τα… κατορθώματα της ομάδας της Σοχώρας μέχρι και το νέο «λουκέτο» στις αθλητικές εγκαταστάσεις. «Η εικόνα της ομάδας μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν θετική. Δείχναμε πιο συμπαγής σε σχέση με την περσινή περίοδο και είχαμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ» τόνισε χαρακτηριστικά ο 28χρονος αριστερός μπακ-χαφ που γιορτάζοντας στις 17 του τρέχοντος μήνα τα 29 έτη ζωής του (γεννήθηκε στις 17/12/1991) έσπευσε να προσθέσει «Είχαμε 2 στα 2 στα εντός και, στους εκτός έδρας αγώνες χάσαμε από Ηρόδοτο και Άρη Σούδας στις λεπτομέρειες.
Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στο ενεργητικό μας και να ήμασταν πιο ψηλά στην κατάταξη». Στην συνέχεια ο έμπειρος ακραίος μέσο – αμυντικός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η διακοπή σε όλες τις ομάδες όπου και πάλι ήταν παραστατικός «Όλες οι ομάδες θα είναι «ερωτηματικό» όταν θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα. Και δεν ξέρουμε που και πως θα συνεχιστεί αυτό, καθώς απομένουν πολλά παιχνίδια. Άρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε», ολοκλήρωσε ο «κυανόλευκος» οπισθοφύλακας.

«Υπομονή»…

Καταλήγοντας ο Γιάννης Κουδουνάκης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την έλευση του 2ου κύματος του κορονοϊού. «Για την πανδημία του κορονοϊού δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς την αλήθεια. Το μόνο που σε όλο τον κόσμο μπορώ να πω είναι, «υπομονή».
Ας τηρούμε αυτά που μας αναφέρουν οι επιστήμονες και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια».