22 °C Rethymno, GR
17/04/2021

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ «ΚΥΑΝΟΚΙΤΡΙΝΕΣ»

Ελευθερία Δαφέρμου: «Μεγάλο κόστος σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο»

Είναι περιττό να επισημάνουμε πόσο διάχυτη είναι η απογοήτευση του ποδοσφαιρικού κόσμου μετά και τη δεύτερη διακοπή της πλειοψηφίας των πρωταθλημάτων και όλων των επίσημων διοργανώσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμη και τα όποια σενάρια μεταφέρουν ημερομηνίες από τον τρέχοντα μήνα στο νέο έτος κατά τις οποίες θα μπορούν όλοι όσοι σχετίζονται ενεργά με το λαοφιλές άθλημα να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα, αυτές αποδεικνύονται ως μια μικρή δόση παρηγοριάς στους ήδη «κουρασμένους» και από την πρώτη αντίστοιχη διακοπή στο τέλος της προηγούμενης σεζόν παίκτες. Πόσο μάλλον για μια ομάδα όπου τα μέλη της ακολούθησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ατομικά προγράμματα για διατήρηση φυσικής κατάστασης, στη συνέχεια πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους με τα σχετικά φιλικά να το συνοδεύουν και όταν έφτασε η ώρα όλα αυτά να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο μέσω επίσημων υποχρεώσεων τότε, αλυσίδες και λουκέτα μπήκαν ξανά στις βαριές σιδερένιες πόρτες του χώρου όπου αυτή η ομάδα θα μετέτρεπε σε εικόνα την προσπάθεια των ανθρώπων κάθε βαθμίδας που την αποτελεί.
Για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αστέρα Ρεθύμνου η φετινή αγωνιστική περίοδος είχε μια ιδιαίτερη σημασία. Για 1η φορά στην μικρή «ηλικιακά» ιστορία της στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι θα λάμβανε μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Για κάποιες από τις παίκτριες που απαρτίζουν το δυναμικό των «κυριών» της Σοχώρας, η εμπειρία αυτή δεν ήταν πρωτόγνωρη καθώς στο παρελθόν με τις πάλαι ποτέ κραταιές Κρήσσες είχαν «διασχίσει» από άκρο σε άκρο όλη την επικράτεια και μάλιστα αφήνοντας το δικό τους «στίγμα» στην ιστορία του Ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου.
Κάποιες από αυτές στην αρμονική συνύπαρξή τους με τις νεότερες «λάτρεις» του αθλήματος είναι οι «απόγονοι» των τότε «ερυθρόλευκων» με διαφορετικές «αποχρώσεις» αλλά και διαφορετική ψυχολογία, καθώς στο πέρασμα των τελευταίων ετών κάνεις μας -όπως και εμείς- δεν βιώσαμε την παρουσία μια φονικής πανδημίας που άλλαξε όχι μόνο τον «ρου» της ιστορίας, αλλά και τον τρόπο ζωής όλων. Αυτή την αλλαγή συναισθημάτων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα θηλυκά «αστέρια» την συγκεκριμένη κοινωνική «ανωμαλία» στην αθλητική ζωή μας, περιέγραψε «γλαφυρά» μια παίκτρια που αν και νέα σε ηλικία, έχει βιώσει εμπειρίες δύο ποδοσφαιρικών «ζωών» στην μέχρι τώρα καριέρα της.
Για την Ελευθερία Δαφέρμου δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να την προαναγγείλει κάποιος. Το γεγονός και μόνο ότι δίκαια και με κοινή αναγνώριση φοράει ψηλά, εκεί στο ύψος της καρδιάς, το σήμα κατατεθέν του αρχηγού σημαίνει πολλά. Είναι εκείνη που πάντα με μετρημένα λόγια θα περιγράψει μια κατάσταση δίνοντας την πιο χαρακτηριστική εικόνα της.«Ανυπομονούσαμε όλες»…

«Ήμασταν έτοιμες να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Πολλές παίκτριες θα το βίωναν πρώτη φορά και ανυπομονούσαν. Ανυπομονούσαμε όλες», ήταν τα πρώτα λόγια της γνωστής στην ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου ως «κάπτεν Νταφ», που δεν της αρέσει να χρονοτριβεί λεκτικά όταν έρχεται η ώρα να περιγράψει μια κατάσταση.
Η 27χρονη μέσος κάνοντας μια μικρή παύση συνέχισε κάνοντας απολογισμό από τις πρώτες καλοκαιρινές ημέρες μέχρι και τώρα για τα πεπραγμένα των «κυριών»: «Είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας με πολλή όρεξη και πάθος. Όλα αυτά σταμάτησαν. Ήταν μεγάλο το κόστος και σε ψυχολογικό και σε σωματικό επίπεδο. Οι ατομικές προπονήσεις που κάνουμε ούτως η άλλως, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τις ομαδικές. Τα κορίτσια δεν μπορούν να συναντηθούν όλα μαζί και υπάρχει ένα κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί. Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά όσο πριν. Δεν μπορούμε εξάλλου. Ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και όλα να πάρουν πάλι τον δρόμο τους» ολοκλήρωσε η έμπειρη παίκτρια εκφράζοντας ένα παράπονο διαφορετικής μορφής, που όμως είναι ικανό να αντιπροσωπεύσει όλα όσα νιώθουν οι «κυανοκίτρινες» αυτή την χρονική περίοδο.

«Να δίνουμε σημασία στην ζωή μας»…
Με την υπευθυνότητα όμως που την διακατέχει, όχι μόνο ως αρχηγό στην γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου, αλλά και στην προσωπική της ζωή, η Ελευθερία Δαφέρμου (είχε και την ονομαστική της εορτή) δεν παραβλέπει την κρισιμότητα της κατάστασης. Στο προσωπικό της μήνυμα για τις δραματικές ημέρες που διανύουμε τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια δοκιμασία. Μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας. Σαφώς εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και να επιστρέψουμε στην κανονική. Την φυσιολογική μας ζωή. Στην καθημερινότητα μας.
Όμως επιπλέον θα ήθελα να ευχηθώ αυτή η πρωτόγνωρη, δύσκολη κατάσταση να μας κάνει πιο δυνατούς και να μας κάνει να καταλάβουμε πως, τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. Να δίνουμε σημασία στα πιο σημαντικά πράγματα. Στην ζωή μας. Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλο τον κόσμο», κατάληξε η ταλαντούχος παίκτρια των «κυριών»