20 °C Rethymno, GR
23/04/2021

ΟΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αν. Δρυγιαννάκης : «Ερασιτέχνες παίκτες, επαγγελματική συμπεριφορά»…

Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το μέγεθος των συνεπειών που μπορεί να έχει για τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο του Ρεθυμνιακού, αλλά όλων των κατηγοριών η νέα διακοπή των πρωταθλημάτων. Γι’ αυτό και εφιστά την προσοχή στην τήρηση των προγραμμάτων ατομικής προπόνησης που παρέδωσε η τεχνική ηγεσία στο «κυανόλευκο» δυναμικό αμέσως μετά την τοποθέτηση για δεύτερη φορά μέσα στο 2020, λουκέτου στην πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια.
Ο γυμναστής των «δελφινιών» Ανδρέας Δρυγιαννάκης αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αφίξεις του καλοκαιριού στη Σοχώρα με τη βελτίωση στον τομέα που έχει αναλάβει να φαίνεται αισθητά στην αγωνιστική εικόνα του Ρεθυμνιακού, μέχρι και την διακοπή των επίσημων υποχρεώσεων αλλά και τις επισημάνσεις που κάνει στον δικό του απολογισμό να έχουν την δική τους ιδιαίτερη σημασία.
Ο 28χρονος διπλωματούχος γυμναστής ξεκίνησε την καταγραφή των «πεπραγμένων» από την 27η Ιουλίου, όταν και οι «κυανόλευκοι» πάτησαν για πρώτη φορά τον τάπητα του γηπέδου του Περιφερειακού μέχρι και τον τελευταίο επίσημο αγώνα που έδωσαν πριν το νέο lock down στην Σούδα, τόνιζοντας την επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν εκείνοι τόσο κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, όσο και στους αγώνες που πρόλαβαν να δώσουν. Δίνει έμφαση δε, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το προπονητικό επιτελείο κατά την διάρκεια που διανύουμε και δεν περιλαμβάνει εκγύμναση σε ομαδικό επίπεδο.
«Η πορεία της ομάδας μέχρι και πριν την διακοπή ήταν πολύ θετική. Ο Ρεθυμνιακός από την έναρξη της προετοιμασίας ως και τώρα λειτουργούσε σε επαγγελματικά πρότυπα και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην διοίκηση, όσο και στους παίκτες που παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες συμπεριφέρθηκαν σαν επαγγελματίες. Σίγουρα υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης και δυστυχώς την χρονική περίοδο που βρήκαμε τον ιδανικό ρυθμό ήρθε η νέα διακοπή.
Το νέο lock down είναι σίγουρα κάτι δυσάρεστο και θα έχει μια αρνητική επίδραση τόσο στην φυσική κατάσταση των παικτών, όσο και στην ψυχολογία τους. Παρ’ όλα αυτά, όλοι οι παίκτες έχουν πάρει ατομικά προγράμματα προπόνησης και εμείς σαν τεχνικό τιμ προσπαθούμε να έχουμε μια συχνή επαφή μαζί τους, διατηρώντας έτσι το ομαδικό πνεύμα που μας συνδέει».

«Δεν φτάνουν οι δύο εβδομάδες»
Πόσο δύσκολη είναι όμως η επιστροφή για έναν ποδοσφαιριστή σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, έπειτα από μια διακοπή μεγάλης χρονικής διάρκειας; Για τον Ανδρέα Δρυγιαννάκη η λύση που σύμφωνα με τα πιο πιθανά σενάρια σκέφτεται να ακολουθήσει η διοργανώτρια αρχή ΕΠΟ, εκείνη των 2 εβδομάδων δεν είναι αρκετή για μια άμεσα καλή αγωνιστική εικόνα.
«Όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Από άποψη φυσιολογίας δεν μπορούν να είναι έτοιμοι σε 10 ημέρες ή δύο εβδομάδες. Απαιτείται μια νέα «μίνι προετοιμασία» για να δημιουργηθούν ξανά οι απαραίτητες προσαρμογές πρώτα για την ασφάλεια των παιδιών προς ελαχιστοποίηση τραυματισμών και στη συνέχεια για την απόδοσή τους. Οπότε θα παίξει σημαντικό ρόλο η ατομική τους προπόνηση σε αυτή τη διακοπή για να επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις σε καλή φυσική κατάσταση».

«Υγεία και θετική σκέψη»

Καταλήγοντας ο νεαρός γυμναστής αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού δίνοντας το δικό του μήνυμα ελπίδας προς όλους μας.
«Εύχομαι η περιπέτεια που βιώνουμε με τον covid-19 να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, με τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που έχουν προτείνει οι ειδικοί τα οποία και θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, υπομονή και θετική σκέψη».