17 °C Rethymno, GR
17/05/2021

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Β. Μπούσδρας: «Είναι άδικο να μην παίζουμε»…

Όταν στα τέλη Αυγούστου του 2019 ανακοίνωναν την απόκτησή του για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, κανείς ίσως από τους ανθρώπους του Ρεθυμνιακού δεν πίστευε ότι μόλις είχε γνωστοποιηθεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές των κυανόλευκων αλλά παράλληλα και του Κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής τα τελευταία χρόνια.
Χρειάζονταν ενδεχομένως οι απτές αποδείξεις ότι ο Βασίλης Μπούσδρας θα είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο στην εναέρια, όσο και στην εδάφους-εδάφους «κυκλοφορία» της μπάλας, είτε εκείνη βρίσκεται μέσα ή λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των «κυανόλευκων», είτε το «στίγμα» της εντοπίζεται στην αντίστοιχη αντίπαλη.
Άλλωστε, τα 1600 λεπτά συμμετοχής στους 18 από τους 20 επίσημους αγώνες που έδωσε η ομάδα της Σοχώρας την περσινή περίοδο αλλά και τα 464’ στα οποία πρόλαβε να φορέσει την φανέλα της ιστορικής ομάδας στο απόλυτο των επίσημων υποχρεώσεων το ιστορικό συγκρότημα σε πρωτάθλημα και κύπελλο ερασιτεχνών μέχρι και την νέα διακοπή κάθε επίσημης αθλητικής δραστηριότητας, είναι το πιο χαρακτηριστικό αποδεικτικό στοιχείο της σωστής απόφασης που είχαν λάβει τότε οι άνθρωποι του Ρεθυμνιακού λέγοντας το «ναι» στην απόκτηση του νεαρού αμυντικού.
Πλέον έπειτα από περίπου 17 μήνες παρουσίας στις γνώριμες αθλητικές εγκαταστάσεις του περιφερειακού και με «σύμμαχο» την στατιστική που του προσδίδει μια πιο εμπειρική έκφραση συμπερασμάτων, ο λόγος του ύψους 1,93μ κεντρικού αμυντικού έχει μια μεγαλύτερη βαρύτητα.«Δουλεύαμε σε επαγγελματικά πλαίσια»…

«Ξεκινήσαμε την χρονιά ταπεινά και με αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα. Δουλεύοντας όμως σε επαγγελματικά πλαίσια, στοιχείο για το οποίο ευθύνεται το έμπειρο από ανώτερες κατηγορίες προπονητικό μας τιμ, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα σωστό στάδιο προετοιμασίας» ήταν οι πρώτες λέξεις του Βασίλη Μπούσδρα, που θέλησε να δώσει έναρξη στις δηλώσεις του από το «Α» μιας συγκροτημένης ομάδας που είναι το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Και συνέχισε… «Με καθημερινό μόχθο γινόμασταν όλο και καλύτεροι σαν ομάδα. Βέβαια υπήρξε ένα ακόμη «συν» και αυτό ήταν το «κλίμα» στα αποδυτήρια. Ήταν άψογο σε σημείο μάλιστα που σπάνια το συναντάς ακόμη και σε υψηλότερες κατηγορίες.
Όπως άλλωστε και την συνεργασία που έχουμε με την διοίκηση που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην πορεία μιας ομάδας . Εμείς ευτυχώς είχαμε όλα όσα χρειάζονταν για να κάνουμε μια καλή πορεία», κατέληξε ο 23χρονος οπισθοφύλακας, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία που είχαν τα «δελφίνια» μέχρι και την νέα διακοπή του πρωταθλήματος. «Ο στόχος ήταν ξεκάθαρα η σωτηρία όσο νωρίτερα γίνεται. Πιστεύω ότι η ομάδα ήταν στον σωστό δρόμο. Παίξαμε 4 παιχνίδια 2 από αυτά τα κερδίσαμε και 2 τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών, όμως μέρα με την ημέρα, γινόμασταν καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί» κατέληξε ο ταλαντούχος στόπερ των «κυανόλευκων» ο οποίος συνέχισε με όλα όσα εκείνος πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν μετά και την 2η συνεχόμενη διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων.

«Είμαι αισιόδοξος για τις εξελίξεις»…

«Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά αισιόδοξος με αυτά που βλέπω και διαβάζω στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής. Με τα έγγραφα που έχουν στείλει ομάδες και ποδοσφαιριστές προς την ΕΠΟ και τους υπόλοιπους αρμόδιους του θέματος της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια σχετική έγκριση, ευελπιστώ ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Διότι αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν διεξάγεται η 4η κατά σειρά κατηγορία. Νομίζω πως είναι άδικο για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε σε αυτή να μην διεξάγονται πρωταθλήματα από την στιγμή που μπορούμε να κάνουμε τεστ, όπως πραγματοποιούν και οι ανώτερες κατηγορίες.
Θα πρέπει η διοργανώτρια ΕΠΟ να το επανεξετάσει και να βρει μια λύση ώστε βοηθώντας και για την πραγματοποίηση των τεστ διάγνωσης να βρεθούμε ξανά στα γήπεδα», τόνισε ο γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1996 στόπερ, εκφράζοντας παράλληλα και την έντονη θέληση εκείνου αλλά και όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.
Ολοκληρώνοντας ο Βασίλης Μπούσδρας έδωσε τις δικές του ελπιδοφόρες ευχές για την πορεία του 2021. «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Το 2021 ελπίζω να είναι σαφώς καλύτερη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη σε όλους τους τομείς. Ευελπιστώ σε λίγες ημέρες να δοθεί το «πράσινο φως» και να επιστρέψουμε ξανά στα γήπεδα. Τους χώρους που ανεξάρτητα της θέσης και της ιδιότητας τους μας έχουν λείψει».