12 °C Rethymno, GR
16/04/2021

Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΜΠΑΚ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΑΝ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ...

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Δ. Μυρθιανός: «Κινούμαστε σε κλίμα αβεβαιότητας»…

Όταν στις 30 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του Ρεθυμνιακού η ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας προκάλεσε αίσθηση με τους ίδιους τους «κυανόλευκους» μάλιστα να δίνουν στην συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση τον τίτλο «Ένας Αι Βασίλης… κουβαρντάς». Μια εβδομάδα μετά, την πρώτη Κυριακή του σημαδιακού για την ανθρωπότητα 2020, εκείνος στην πρώτη του συμμετοχή με τα «δελφίνια» θα πετύχει ένα σημαντικό γκολ με την νέα του ομάδα.
Για τον Δημήτρη Μυρθιανό το γκολ που σημείωσε στο χορτάρι του ιστορικού γηπέδου του Αγίου Νικολάου, κόντρα στον τοπικό ΑΟΑΝ, ήταν απλά η εκτέλεση καθήκοντος. Για τον Ρεθυμνιακό όμως ήταν η καλύτερη αρχή για μια κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ του στην οποία επένδυσε με περίσσια εμπιστοσύνη. Και όπως φάνηκε και στη συνέχεια με την απόδοση του έμπειρου αριστερού ακραίου μεσοαμυντικού δικαιώθηκε για την επιλογή του.

«Μας πεισμώνει για την συνέχεια»…

Από τότε βέβαια συνέβησαν πολλά στην καθημερινότητα όλων μας που ήταν αδύνατον να μην επηρεάσουν και τον λαοφιλή χώρο του ποδοσφαίρου. Συνεχείς διακοπές, πρωταθλήματα σε… «δόσεις» και ένας μικρόκοσμος σε αβεβαιότητα. Αυτό το «κλίμα» μεταφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ο 25χρονος μπακ-χαφ. «Περιμέναμε πως και πως την έναρξη του πρωταθλήματος, μετά από αρκετό καιρό, όπως και όλες οι ομάδες πιστεύω. Δυστυχώς προλάβαμε να παίξουμε μόνο 4 αγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα που φάνηκε πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και μάλιστα χωρίς να έχει ξεκάθαρο φαβορί από την αρχή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο έμπειρος αμυντικός που έσπευσε στην συνέχεια να κάνει έναν απολογισμό στα «έργα» του συγκροτήματος της Σοχώρας. «Όσον αφορά την ομάδα μας, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών, αλλά αυτό, όχι απλά δεν μας απογοητεύει, αλλά αντίθετα μας πεισμώνει και μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να προσπαθήσουμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όταν μας δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουμε ξανά επίσημα στα γήπεδα. Γνωρίζουμε ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη όμως όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την εμπειρία μας και πίστη ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή πορεία».

«Ομάδες και ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα»…
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μυρθιανός αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός στον χώρο που προσφέρει τις υπηρεσίες του και δεν είναι ο μόνος που ελπίζει ότι σύντομα πάλι έστω και σταδιακά θα «τεθεί σε λειτουργία». «Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορονοϊό που δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσεται στο μέλλον και απλά κινείσαι σε ένα κλίμα αβεβαιότητας. Οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, οικονομικά και αγωνιστικά, καθώς πρέπει να κρατηθούν σε ένα καλό επίπεδο, για ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρεις αν ξεκινήσει και αν καταφέρει να ολοκληρωθεί, καθώς απομένουν ακόμη πολλές αγωνιστικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο 25χρονος μέσο-αμυντικός, που βάσει και της εμπειρίας του φρόντισε να φέρει με τον πιο απλοϊκό τρόπο στην τάξη πραγματικότητας ακόμη και τους πιο φιλόδοξους «συναδέλφους» του.
Καταλήγοντας πάντως ο έμπειρος παίκτης θέλησε μέσω των προβλεπόμενων λόγω και των εορταστικών ημερών που διανύουμε, ευχών του να έχει ένα πιο αισιόδοξο επίλογο στις δηλώσεις του «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία που είναι και το πιο σημαντικό αγαθό. Ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει παράλληλα και την σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα που περιλαμβάνει και την παρουσία μας στα γήπεδα. Καλές γιορτές σε όλους».