7 °C Rethymno, GR
19/01/2021

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: «Εκτός» ο Πανακρωτηριακός!

Είναι οριστικό! Ο Πανακρωτηριακός δεν μπορεί να κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο θάνατος του Σβουράκη οδήγησε επιτακτικά την ομάδα σε μια νέα εποχή όπου προφανώς και θα έπρεπε να κάνει μία επανεκκίνηση.

Έτσι λοιπόν ελήφθη η πιο σκληρή απόφαση –για το καλό όλων- η ομάδα των Χανίων να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση ότι αποχωρεί από τον 8ο όμιλο πράγμα που σημαίνει πως, είτε θα αντικατασταθεί από τον 3ο της Α’ ΕΠΣ Χανίων (Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη), είτε θα πάμε σε 15 ή και 14 ομάδες. Το γιατί, θα το εξηγήσουμε αφού διαβάσετε μέρος της ανακοίνωσης των ερυθρόλευκων: «Το Δ.Σ του Πανακρωτηριακού Α.Ο γνωστοποιεί ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη ποδοσφαιρική σεζόν 2020-21 και θα αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων.

Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, η οποία είχε συζητηθεί και κατά την πρόσφατη Γ.Σ, καθώς δεν κατέστη εφικτή η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, παρά τις προσπάθειές μας και τις φιλότιμες προσφορές επιχειρηματιών και φορέων της περιοχής του Ακρωτηρίου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την έμπρακτη συμπαράστασή τους σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας.
Ταυτόχρονα, υπήρξαν οι αποχωρήσεις του συνόλου των ποδοσφαιριστών, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στις νέες τους ομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα η συμμετοχή του Πανακρωτηριακού στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων είναι μονόδρομος και στόχος μας για την νέα χρονιά είναι η δημιουργία μίας ομάδας που θα στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου…»

Τριπλή διορία συμμετοχής
Με την αποχώρηση λοιπόν του Πανακρωτηριακού, καλείται –βάσει προκήρυξης- ο 3ος της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣ Χανίων, Απόλλων Αγίου Ιωάννη. Η εν λόγω ομάδα ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτή την έκβαση και θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή στην ΕΠΟ ως τις 7 Αυγούστου στις 15.30. Οι υπόλοιπες ομάδες (κυρίως αυτές που υπήρχαν αλλά και οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Κρήτης, θα πρέπει να το πράξουν ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 15.30).

Οι δε δευτεραθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων που θα ανέλθουν στη Γ’ Εθνική θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 4 Αυγούστου στις 15.00.

Κι επειδή τα μέτωπα που έχουν ανοίξει για τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι λίγα, ένα τέτοιο υπάρχει και στη Νεάπολη. Εφόσον οι δευτεραθλητές της ΕΠΣ Λασιθίου αποφασίσουν να μην κατέβουν στη νέα σεζόν να αγωνιστούν, η Νίκη Σητείας βρίσκεται επί ποδός για να λάβει αυτή την ευκαιρία.

Επίσης, κάποια στιγμή, ετέθη ζήτημα και για την Παλαιόχωρα όμως κάτι τέτοιο επί της ουσίας δεν υφίστατο ποτέ.

Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως, εφόσον και οι τριταθλητές δεν καταστεί εφικτό να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, τότε ο κλήρος δεν πάει στον 4ο των πρωταθλημάτων. Ο όμιλος συνεχίζει με τις ομάδες θα έχουν μείνει.

Μεγάλο θέμα βέβαια θα δημιουργηθεί όσον αφορά το πόσοι θα πέσουν κατηγορία αλλά αυτό για την ώρα μπορεί να κάνει στην άκρη…

Ο κρητικός όμιλος αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Χανιά

ΣΥΝΚΑ, Άρης Σούδας, Παλαιόχωρα, Απόλλωνας(;)

Ρέθυμνο

Ρεθυμνιακός, Αστέρας, Άρης

Ηράκλειο

Ηρόδοτος, ΠΟΑ, Γιούχτας, Πόρος, Δαμάστα, Αλμυρός

Λασίθι

ΑΟΑΝ, Αναγέννηση Ιερ., Νεάπολη (;)