13 °C Rethymno, GR
20/04/2021

ΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΠΕΡ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ/Μ. Δασκαλάκης: «Δύσκολη για κάθε ομάδα η νέα αρχή»

Ο χαρακτήρας του, τού «επιβάλλει» να είναι χαμηλών τόνων έστω και αν «κουβαλάει» πολύχρονη εμπειρία από τα εθνικά πρωταθλήματα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του τόσο σε ομάδες του Ρεθύμνου (ΕΑΠ, Αστέρας Ρεθύμνου, Ένωση Αστέρα Ρεθυμνιακού), όσο και εκτός των γεωγραφικών ορίων της μεγαλονήσου (Αίαντας Ταύρου).
Όταν του ζητήθηκε να τις προσφέρει και με την φανέλα του Ρεθυμνιακού με τον οποίο επέστρεψε ξανά από τα τοπικά πρωταθλήματα της «πόλης των γραμμάτων και των τεχνών» στην Γ’ Εθνική (είχε θητεύσει στην ομάδα και τη σεζόν 2007-08), απέδειξε ξανά ότι είναι «ετοιμοπόλεμος» αγωνιζόμενος με την ίδια «όρεξη» και το φιλότιμο που τον διακρίνει. Το ίδιο έπραξε και στα τέλη Ιουνίου της προηγούμενης χρονιάς όταν είπε το «ναι» στην παραμονή του στην ανατολική πλευρά της Σοχώρας και ξεκίνησε με τις ίδιες φιλοδοξίες που είχαν και οι υπόλοιποι «κυανόλευκοι» το βασικό στάδιο προετοιμασίας για την νέα σεζόν.
Βέβαια, δεν μπορούσε ούτε εκείνος να υπολογίζει ότι μετά από αυτή τη δίμηνη απαιτητική εκγύμναση θα ακολουθούσε μια νέα διακοπή στην πλειοψηφία των αθλητικών δραστηριοτήτων ανά την επικράτεια, και το δεύτερο κύμα έλευσης της πανδημίας του κορονοϊού, να «επιβάλλει» τους δικούς του «νόμους και κανόνες» στον τρόπο ζωής όλων, αλλά και του παράλληλου «κόσμου» που ακούει στο όνομα «αθλητισμός».
Ο Μύρωνας Δασκαλάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του έκανε αναφορά στην αξία και τις ικανότητες του ρόστερ των «δελφινιών»… «Η ομάδα διαθέτει πολύ ικανό και έμπειρο έμψυχο δυναμικό και οι δυνατότητές της είναι μεγάλες. Παράλληλα σε όλα τα επίπεδα επικρατεί επαγγελματισμός, στοιχείο που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο».
Στη συνέχεια, ο έμπειρος στόπερ έδωσε με τον πιο περιγραφικό τρόπο την εικόνα που παρουσίασε ο Ρεθυμνιακός μέχρι και λίγα 24ωρα, μετά τον αγώνα των «κυανόλευκων» με τον Άρη στην Σούδα, όταν και μπήκε «λουκέτο» σε κάθε αθλητική εγκατάσταση Πανελλαδικά «Νομίζω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, με μεγάλη αποχή μεταξύ των δύο σεζόν αλλά και μεγάλη προετοιμασία σε χρονική διάρκεια. Πέρα του διαστήματος που είχαμε συνηθίσει. Παρά ταύτα, η δική μας ομάδα κατάφερε μέσα από την δυσκολία αυτή να δουλέψει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άκρως ανταγωνιστική και έτοιμη για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου.
Θεωρώ ότι στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και δύναμης ήμασταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αλλά και στο αγωνιστικό και τακτικό καταφέραμε να δείξουμε κάποιες από τις αρετές που έχουμε σαν ομάδα, χωρίς να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Βέβαια μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα το καταφέρναμε. Φυσικά ως την διακοπή του πρωταθλήματος, η πορεία μας είχε αρκετά θετικό πρόσημο, με την ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και να αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους στα ίσια διεκδικώντας πάντα την νίκη».

«Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»
Στο δεύτερο μέρος των δηλώσεων του που αποτέλεσε παράλληλα και τον επίλογο του 31χρονου κεντρικού αμυντικού στα πεπραγμένα της ιστορικής ομάδας της Σοχώρας σε μια αγωνιστική περίοδο που «περιβάλλεται» από αβεβαιότητα, οι επιπτώσεις της νέας διακοπής ήταν το κυρίως θέμα και οι ελπιδοφόρες ευχές για την νέα χρονιά το «αντίβαρο» αισιοδοξίας σε όλα όσα έχει επιφέρει σε όλους μας αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική «περιπέτεια». «Όπως γνωρίζουμε όλοι, το πρωτάθλημα έχει διακοπεί παραπάνω από 2 μήνες. Θεωρώ ότι ο Ρεθυμνιακός θα επηρεαστεί από την διακοπή αυτή. Παρ’ όλα αυτά με κάποιες ατομικές προπονήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα αλλά και με μια μικρή προετοιμασία με την βοήθεια του πολύ ικανού τεχνικού επιτελείου μας νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να επανέλθει στο καλό επίπεδο το οποίο βρισκόταν και να βελτιωθεί ακόμη πιο πολύ, ώστε να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.
Όπως και εμείς όμως, σίγουρα έχουν επηρεαστεί και οι υπόλοιπες ομάδες επιχειρώντας και εκείνες από την πλευρά τους να επανέλθουν στο επίπεδο που επιθυμούν. Για την κάθε ομάδα θα είναι μια δύσκολη αρχή να επιστρέψει στην προϋπάρχουσα κατάσταση της. Ελπίζω να καταστεί εφικτό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να επανέλθουμε γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς άλλη διακοπή.
Εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Μακάρι να τελειώσει σύντομα όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση και να είναι όλοι οι άνθρωποι υγιείς. Γιατί μόνο όταν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση κάποιος μπορεί να πετύχει, είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής του Ρεθυμνιακού.