9 °C Rethymno, GR
03/03/2021

ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Προπονήσεις και βλέπουμε…

… Και τώρα τί; Το… όλο «στόρι» με το φαινόμενο του κορονοϊού το γνωρίζουμε άπαντες καλά. Και ξέρουμε ακόμη καλύτερα ότι έχει κι άλλο… το lock down το οποίο, μοιραία, δεν απέχει πολύ από το να ληφθεί ως απόφαση από πλευράς της κυβέρνησης.
Ο αθλητισμός μένει σε τέτοιες περιπτώσεις στο περιθώριο και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα όπου δεν προδιαγράφονται με τον πλέον ιδανικό τρόπο…
Θα χρειαστεί ένα διάστημα 15 ημερών για να δούμε όλοι εάν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα δώσουν φθείνουσα πορεία στην δεύτερη φάση του ιιού ή τουλάχιστον να τον κρατήσουν σ’ ένα διαχειρίσιμο επίπεδο…
Στην δική μας πραγματικότητα και καθημερινότητα, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής του Ρεθύμνου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να μείνουν εμβρόντητες στις εξελίξεις.
Στις ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και των τοπικών κατηγοριών του Ρεθύμνου, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν ωστόσο, είναι λογικό να μην είναι της ίδιας έντασης αφού ο ένας μήνας αναστολής δίνει το περιθώριο σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα να αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους αλλά και το είδος επιβάρυνσης ή μη του έμψυχου δυναμικού τους.
Ας πάμε όμως να πάρουμε άρωμα από το πως υποδέχθηκαν τις αποφάσεις οι προπονητές των ρεθεμνιώτικων ομάδων της Γ’ Εθνικής που αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους…

Αστέρας Ρεθ. – Ηλ. Ασπρομάτης: «Κακή συγκυρία»
Ο τεχνικός των κυανοκιτρίνων Ηλίας Ασπρομάτης επισημαίνει: «Δεν είναι το καλύτερο αυτό που συμβαίνει. Πρώτα θα πρέπει να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας.
Προφανώς θα ρίξουμε λίγο τους τόνους ή μπορεί και να μειώσουμε για λίγο τις προπονήσεις ωστόσο, θα πρέπει να διατηρούμαστε σ’ ένα υψηλό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής -όσο το δυνατόν- κατάστασης.
Αυτή ομολογουμένως είναι μια κακή συγκυρία αλλά οφείλουμε να διαφυλάξουμε την υγεία όλων. Μετά έρχονται τα… «ποδόσφαιρα»..»

 


Ρεθυμνιακός – Γ. Λυρώνης: «Υπομονή για όσο χρειαστεί»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του ομολόγου του στον Ρεθυμνιακό Γιώργο Λυρώνη ο οποίος τόνισε από την πλευρά του το πως είναι σε θέση να ζήσουν όλοι στην ομάδα τη νέα τάξη πραγμάτων… «Χμ, ό,τι κάνουν οι άλλοι θα κάνουμε και εμείς. Δηλαδή, προπονήσεις για να κρατάμε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών αλλά και για να τους διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ευελπιστώντας να επιστρέψουμε σε έναν μήνα εκεί που ήμασταν πριν.
Αυτό βέβαια που θα πρέπει να μας αφορά είναι, το να παραμείνουμε υγιείς.
Θα κάνουμε υπομονή όσο χρειαστεί… Βλέπετε, δεν εξαρτώνται αυτά τα πράγματα μόνον από εμάς…»


Άρης Ρεθύμνου – Άρης Παπαδάκης: «Τώρα θα φανεί…»
Ο δε κόουτς του Άρη, Άρης Παπαδάκης ξέρει ότι αυτό είναι ένα διάστημα ανασυγκροτήσεως αλλά και σωστής τοποθέτησης κάποιων πραγμάτων στο μυαλό του καθενός. Ο Άρης μέτρησε 4 στις 4 ήττες με την έναρξη της Γ’ Εθνικής και ίσως είναι μια τέτοια στιγμή η ευκαιρία για να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αναπροσαρμογές στην ομάδα…
Ο ίδιος τονίζει: «Ίσως είναι καλό στην παρούσα φάση για μας προκειμένου να αποθεραπευτούν εντελώς οι τραυματίες μας (Γαβαλάς, Σωπασής, Ζότο και φυσικά ο Τσουμάνγκας) παιδιά τα οποία θα είναι σαφώς πιο έτοιμα όταν θα κληθούμε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.
Είναι βέβαιο ότι θα δουλέψουμε και σε άλλα κομμάτια (συστήματα και ποδοσφαιριστές). Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη που μπαίνει εμπόδιο στην υγεία των ανθρώπων είναι μακριά από τα «θέλω» όλων μας.
Δεν μας μένει όμως από το να κάνουμε προπονήσεις και να περιμένουμε να περάσει ο καιρός. Μπορεί και να μειώσουμε τον ρυθμό αλλά και τον αριθμό προπονήσεων. Μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε φιλικούς αγώνες.
Χρειάζεται σωστή διαχείριση απ’ όλους και φυσικά να μπορέσουμε σ’ αυτό το κενό διάστημα να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Τώρα ίσως φανεί ποιός έχει όρεξη για ποδόσφαιρο.»