25 °C Rethymno, GR
06/06/2020

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΜΑΧΗΤΕΣ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ  

Γ. Κωσταράκος: «Η πειθαρχία μας, βοήθεια τους»

Πέρσι κατέκτησε, μετά από πολύ καλή πορεία, το πρωτάθλημα στην Β’ ΕΠΣΡ. Φέτος είναι ο πιο κοντινός βαθμολογικά «ακόλουθος» της πρωτοπόρου και αήττητης Δόξας Πλατανέ, αναμένοντας, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι «μονομάχοι» της δεύτερης ιεραρχικά κατηγορίας του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου, τι θα ακολουθήσει της μεγάλης περιπέτειας που βιώνουμε όλοι και οδήγησε στην αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην Ελληνική επικράτεια.

Ο Φοίνικας ήταν η πρώτη ομάδα που αποφάσισε το καλοκαίρι να μην κάνει χρήση των προνομίων του τίτλου και παρέμεινε για 2η συνεχή χρονιά στην «μικρή», δοκιμάζοντας παράλληλα να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.  Άλλωστε, ο προπονητής της ομάδας των Σελλίων, Γιώργος Κωσταράκος, είναι από τους γνωστούς λάτρεις και υποστηρικτές του «νέου αίματος» στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό του το εγχείρημα, αλλά και την πορεία των «πρασινόμαυρων» μέχρι και την ξαφνική διακοπή των πρωταθλημάτων, ο έμπειρος προπονητής είναι ο πλέον αρμόδιος να κάνει την απογραφή των πεπραγμένων μέχρι και την 18η αγωνιστική.

«Ομάδα εφάμιλλη της περσινής»

«Στόχος στην αρχή της χρονιάς, ήταν να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και εφάμιλλη της περσινής χρονιάς», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κωσταράκου, που ξεκίνησε με τον πιο δεικτικό τρόπο τον απολογισμό του για την πορεία μέχρι την 2η θέση.

«Όταν κατακτάς το πρωτάθλημα, δεν δύναται την επόμενη χρονά, ο στόχος σου να είναι απλά μια καλή πορεία. Παράλληλα, συνεχίσαμε να ενισχύουμε την πρώτη ομάδα με νέους αθλητές, όπως για παράδειγμα η φετινή προώθηση παιδιών που είναι γεννημένα το 2005 και τα οποία προέρχονται από τα τμήματα της υποδομής μας και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα. Έτσι τους δώσαμε κίνητρο, αλλά και ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες από ένα πρωτάθλημα που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

«Έχουμε πάρει αυτό που δικαιούμασταν»

Συνεχίζοντας και όσο αφορά την πορεία της ομάδας, τόνισε: «Η πορεία μας μέχρι και την αναστολή των πρωταθλημάτων ήταν πάρα πολύ καλή. Σε 1-2 παιχνίδια θα μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, όμως σε γενικές γραμμές έχουμε πάρει μέχρι τώρα αυτό που δικαιούμασταν. Δεν πρέπει να παραλείψουμε άλλωστε ότι σε αυτή την προσπάθειά μα,ς μετείχαν και νεαρά παιδιά».

«Η βαθμολογία δείχνει την πραγματικότητα»

Η πολύχρονη εμπειρία του πάντως, δίνει στον Γιώργο Κωσταράκο την δυνατότητα και την ευχέρεια με πολύ λίγες λέξεις να χαρακτηρίσει ως δίκαιη την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, αλλά και ως ιδιαίτερα υπολογίσιμη την ομάδα των Μελάμπων, έστω και αν εκείνη δεν βρέθηκε μέσα στην πρώτη 5αδα που πρωταγωνιστεί. «Πιστεύω ότι η κατάρτιση μέχρι τώρα του βαθμολογικού πίνακα δείχνει την πραγματική εικόνα. Μοναδική εξαίρεση η ομάδα των Μελάμπων που μετά από κάποιες μεταγραφές που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο, πέτυχε ένα εκπληκτικό σερί. Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα, θα την συμπεριλάμβανα στα φαβορί για την φετινή περίοδο. Πλέον, αν και όταν επαναρχίσει η σεζόν, δεν έχει το χρονικό περιθώριο να πρωταγωνιστήσει».

«Η τήρηση των οδηγιών, βοήθεια στους «μαχητές»

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, στο οποίο δεν παραλείπει να αναφερθεί ιδιαίτερα στον πολύ σημαντικό διαφορετικό «αγώνα» που δίνουν οι «μαχητές», όπως τους χαρακτηρίζει, εκπρόσωποι του συστήματος υγείας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, περνάει ένας άνθρωπος που ξέρει καλά από αγώνες, έστω και αν αυτοί διεξάγονται μέσα στα γήπεδα.

Ο Γιώργος Κωσταράκος, τονίζει την ανάγκη της πειθαρχίας από όλους μας αυτή την δύσκολη χρονικά περίοδο ώστε με τον τρόπο αυτό να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

«Με την αναστολή των πρωταθλημάτων, είναι σαν να βρισκόμαστε στην μεταβατική περίοδο μεταξύ της ολοκλήρωσης ενός πρωταθλήματος και την προετοιμασία για την έναρξη του επόμενου. Υπολογίζω ότι το διάστημα απραξίας των ομάδων θα ξεπεράσει και τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, με τις όποιες συνέπειες για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Όμως αυτά έχουν δευτερεύουσα σημασία καθώς η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις εντολές και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ηρεμίσει η κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε σημαντικά τους ‘’μαχητές’’. Τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα στην παρούσα φάση. Έτσι ώστε να μπορέσουν, παρά τις δυσκολίες, να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Γιατί αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση, θα καταρρεύσουν τα πάντα.

Ας είμαστε λοιπόν πειθαρχημένοι στις οδηγίες και με την απαιτούμενη ψυχραιμία. Έτσι ώστε μόλις επανέλθουμε στην κανονικότητα να δώσουμε ξανά ραντεβού στα γήπεδα».