18 °C Rethymno, GR
09/05/2021

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Γ. Λυρώνης: «Κρίμα η προσπάθεια όλων να έχει αυτό το αποτέλεσμα»

Οι μέρες περνούν και «δαπανούν» όλο και περισσότερο το «απόθεμα» αισιοδοξίας που είχαν δημιουργήσει ως μια μορφή «παρηγοριάς» για όλα όσα έχει αλλάξει η παρουσία της πανδημίας στην καθημερινότητά τους, ακόμη και όταν εκείνη δεν αποτελούσε τις ώρες της αθλητικής δραστηριότητας.
Οι εξελίξεις και τα… μαντάτα που έρχονται μέρα με την ημέρα, έρχονται να εξαντλήσουν σε ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς αυτό το «απόθεμα». Πλέον, όλοι εκείνοι που διατηρούσαν με περίσσια προσοχή ακόμα «αναμμένη την φλόγα» της ελπίδας έστω και σε μια πιο σιγανή «καύση» ως μιας άλλης όψης «τελευταίοι των Μοϊκανών», νιώθουν απλά ότι βρίσκονται προ των πυλών μιας κατάστασης που δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης και θα αφήσει στον αθλητισμό μια πληγή που θα χρειαστεί… τον χρόνο της για να επουλωθεί.
Ο προπονητής του Ρεθυμνιακού Γιώργος Λυρώνης έχει την δυνατότητα απλοϊκά και χωρίς μεγάλους προλόγους να αποτυπώσει όλα όσα νιώθουν εκείνοι που επένδυσαν στο φετινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κρητικού ομίλου…

«Η παρατεταμένη προετοιμασία είχε αρχίσει να κουράζει»…

«Είναι πραγματικά κρίμα να τελειώσει με αυτό τον τρόπο μια αγωνιστική περίοδος που ξεκίνησε με στόχους και φιλοδοξίες για όλους εκείνους που συμμετείχαν. Είναι κρίμα γιατί όλες οι ομάδες, όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που τις διοικούν και πασχίζουν για το καλό τους, όλοι εκείνοι οι προπονητές και τα επιτελεία τους και φυσικά όλοι οι ποδοσφαιριστές εργάστηκαν σκληρά ώστε να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να δημιουργήσουν ένα πρωτάθλημα που έδειξε από την αρχή ότι θα ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών στην Γ’ Εθνική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος προπονητής, δίνοντας από τον πρόλογο των δηλώσεων του, την βασική εικόνα που τοποθετήθηκε στο «κάδρο» μιας χρονιάς που ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων .
Εν συνεχεία τόνισε: «Ο Ρεθυμνιακός επένδυσε φέτος στην συνύπαρξη νέων σε ηλικία και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών με τον βασικό «κορμό» της ομάδας που διατηρήθηκε, προσθέτονταν και 2-3 πιο έμπειρους σε θέσεις όπου υπήρχαν κενά. Ακολουθήσαμε ένα μελετημένο προσεκτικά βασικό στάδιο προετοιμασίας, που όμως λόγω της παρατεταμένης χρονικά μορφής του, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατούσε στην χώρα λόγω της πανδημίας, είχε αρχίσει να «κουράζει» ψυχολογικά τους παίκτες.
Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά προέρχονταν από την ξαφνική διακοπή της περσινής σεζόν και επιθυμούσαν διακαώς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για επίσημους αγώνες. Ξεκινήσαμε έχοντας από αγώνα σε αγώνα σαφή βελτίωση και πραγματοποιήσαμε μια καλή πορεία που όμως θα μπορούσε δικαιωματικά, βάσει και της εικόνας μας, να έχει μεγαλύτερη αποκομιδή βαθμών. Τους στερηθήκαμε από παράγοντες που δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να αναφέρουμε στην παρούσα φάση. Εξάλλου πόση σημασία έχει πλέον;» ολοκλήρωσε ο τεχνικός των «δελφινιών» που θέλησε στην συνέχεια να εξισορροπήσει, τα θετικά με τα αρνητικά της νέας διακοπής έστω και αν δεν άφησε και την δική του πίκρα να εξωτερικευτεί.

«Θεωρώ δύσκολη την επιστροφή»…
«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπως όλα δείχνουν δεν θα ολοκληρωθεί. Έστω και αν έχω μια κρυφή ελπίδα -είμαι από την φύση μου αισιόδοξος- θεωρώ πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Εξάλλου τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ξανά μια προετοιμασία έστω και αν είναι μικρότερη από το καλοκαιρινό βασικό στάδιο για να αντεπεξέλθουν. Βέβαια έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση, προέχει η υγεία όλων και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι ακολουθώντας τις εντολές που μας δίνουν οι ειδικοί. Όμως είναι πραγματικά κρίμα για όλους όσοι προσφέρουν για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική, η τροπή που πήραν τα πράγματα. Και είναι ακόμη μεγαλύτερο κρίμα όταν δεν υπάρχει και κάποια σχετική επίσημη ενημέρωση προς όλους για το τι μέλει γενέσθαι», κατάληξε ο Γιώργος Λυρώνης, αποτυπώνοντας με τον πιο παραστατικό τρόπο ό,τι επικρατεί εδώ και μήνες στην μικρότερη ιεραρχικά κατηγορία των Εθνικών μας πρωταθλημάτων.